ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Ramy adındaki bir fare, ailesinin tüm istemeyişi ve bir fare olarak yapılması imkansız olmasına rağmen, büyük bir Fransız aşçı olma hayalleri kuruyor. Kader Remy'yi Paris'in kanalizasyonlarına attığında, Remy kendini, yemek pişirme üstadı Auguste Gusteau sayesinde ünlenmiş bir restoranın altında buluyor. Eşsiz bir Fransız restoranının mutfağındaki hoşlanılmayan ve hatta kesinlikle istenmeyen bir misafir olmanın getirdiği tehlikelere rağmen, Remy'nin aşçı olma arzusu; tüm olayları alevlendirerek Paris'in yemek dünyasını tepe taklak eden inanılmaz bir üstünlük mücadelesi başlatır.
Remy; kurduğu hayalini gerçeğe çevirip hayattaki arzusunu gerçekleştirmek ya da bir fare olarak tüm yaşamını geçireceği eski hayatına dönmek arasında zor bir tercih yapmak durumundadır..
Tür : Komedi / Animasyon
Gösterim Tarihi : 24 Ağustos 2007
Yönetmen : Brad Bird , Jan Pinkava
Senaryo : Brad Bird , Jan Pinkava
Müzik : Michael Giacchino
Yapımcı Firma :Pixar Animation Studios
Yapım : 2007, ABD , 110 dk.
Seslendirenler : Patton Oswalt (Remy) , Brian Dennehy , Janeane Garofalo , Brad Garrett (Auguste Gusteau) , Ian Holm , Ashley O'Connor , Adam Scott
Sinema sitelerinde ismi 'Ratatuy' olarak çevrildiği için ekleme gereği duydum..
Filmi biraz önce izledim..Bana göre en iyi animasyon filmi..Süper gerçekten,animasyon olmasına rağmen çoğu filmden etkileyici..Farelerin daha sevimli görünmesine yardımcı olacak bir film:)Filmde Hıncal Uluç kıllığında bir eleştirmeni bile yumuşatacak şeyler gerçekleşebiliyor..Kayıp Balık Nemo, İnanılmaz Aile ve Arabalar gibi güzel animasyonlara sahip filmlere imza atan Pixar'dan bana göre daha da kaliteli bir yapım..Animasyon diyip geçmemenizi,her saniyesinin ayrı bir güzel olduğunu belirtmek istiyorum..Geçen gün açılan bir başlıkta görüldüğü gibi 2 dergi tarafından 2007'nin en iyi 10 filmi arasında 4. ve 6. belki de daha yüksek bir yerde olmayı hak edecek bir yapım..
imdb puanı 8.3/10 gibi yüksek bir puan..Bu oran diğer sinema sitelerinde 9.0 ile 9.7 arasında değişmektedir..
2 Ocak 2008 16:21
aslan67
Fragman
Ayrıca müzikleri de güzeldir..
Le Festin- Camille (Ratatouille Soundtrack)
Ratatouille-End Creditouilles
2 Ocak 2008 16:30
-aéquítas-
cok guzel bi animasyon
cok eğlendim izlerken
2 Ocak 2008 17:48
secret smile(: l
bi fare bu kadrmı sewmli olabilirr(: islemedim henüz ama islicem..
2 Ocak 2008 18:00
keşke bütün fareler onun gibi olsa hehe(:
2 Ocak 2008 18:03
fransız şarkılarııı..:D
2 Ocak 2008 18:05
meo
soundtrackları da hoş zaten
2 Ocak 2008 18:07
grey.
izlerken bayıldığım, bayılırken bile halen izlediğim harika animasyon.
2 Ocak 2008 18:08
meo
film bittigi zaman hos bi gulumsemeyle kapatıyosun ekranı =)
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/16859
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.