ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > DTP dağa çıkıyor
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  4  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 25 - 36

comandante
comandante
Her sene PKK bunu yapar. Bahar döneminde saldırılarını arttırır, kış döneminin olumsuz şartlarını göz önüne alarak çekilirler ve barışçıl bir örgütmüşcesine ateşkes!! ilan edip dinlenmeye çekilirler ve TSK'nin operasyon yapmaması gerektiğini söyleyip dururlar. Bundan önceki senelerde bu tuzağa düşen devlet bu sefer düşmedi ve operasyonları devam ettirdi, doğru olanıu yaptı. Güçlenmeye çekilen örgüte hasar vermeyi öyle veya böyle başardı.

PKK bu ülkenin gerçeğidir doğru. Fakat gerçek olan şey PKK'nin bir terör örgütü olduğudur ve terör örgütleriyle mücadele yöntemi dünyanın her noktasında aynıdır. Kimse T.C'den silahlarını gömüp dağdaki teröristle hapisteki elebaşıyla masaya oturmasını bekleyemez hakkı yoktur. Bir mücadele yolu belirlenmiştir bunun içinde silahlı mücadele de vardır bazı reformlar da vardır. Ancak unutulmaması gereken en önemli koışul şudur ki silahlı çatışma olan bölgelerde demokratik ve sosyal reformlardan, çok büyük açılımlardan bahsedilemez. Çatışmna ortamı buna engeldir. Bu ülkedeki Kürt sorununda eğer DTP bir ''arabulucu'' bir ''çözüm yolu'' olmak istiyorsa yapacağı şey öncelikle dağdaki teröristin silah bırakmasını sağlamak daha sonra da Kürt sorununa başka çözümler için masaya oturmaktır. Ancak tek taraflı olarak TC'nin operasyonlarını durdurmasını istemek hiç de samimi ve çözüme yönelik bir davranış değildir.
 1   31 Aralık 2007 16:42   mesajın adresini al  

uysalhan
uysalhan
sen bir provakatörden başka birşey değilsin genelkurmağ!!!
31 Aralık 2007 16:48   mesajın adresini al  

cici coşkun
cici coşkun
dtp nin istediği operasyonlar kesilsin, ama dediğin gibi tek taraflı ateşkes olmaz, pkk nin silahı bırakması şart ..bence pkk artık af istiyor.. genel af pkk nin sonu olcak gibi. silahların olmadığı bir ortamda, demokratik bir ortamda barışın sağlanacağı kesin
 1   31 Aralık 2007 16:49   mesajın adresini al  

cici coşkun
cici coşkun

ama comandante nin ilk defa çözüm arayan bi yazısını gördüm.. asker, silah, ölüm, şiddet içermeyen demokratik bir barışı isteyen bir yazısı. çok şaşırdım

uysalhan demis ki:

1   31 Aralık 2007 16:51   mesajın adresini al  

comandante
comandante

uysalhan demis ki:

Nedir efendim o provakasyon. Teröristi savunanları eleştirmek mi? beyle bu ülkede en büyük mprovakasyonu terör örgütü yandaşları ''demokrasi'' kılıfına saklanarak yapıyorlar. Gerçeği görün artık. DTP'nin bu hareketi çok tehlikeli sonuçlar doğurabilecek büyüklükte bir provakasyondur. Siz hala bunu çözüm arayışı, barış kapısı olarak görüyorsanız çok büyük hata işliyorsunuz. Meclisin verdiği tezkerenin kullanılmasını yine o meclisteki kişiler engelliyorlar üstelik bunu çok tehlikeli bir yolla yapıyorlar. Terör örgütünün oyununa geliyorlar. Zatı muhteremlerin dağa çıktığını fakat TSK'nın ve nhükümet kurmaylarının operasyondan vazgeçmediğini düşünün(ki vazgeçmeyeceklerini açıkladılar) ne olacak sonucu. Türk askeri kendi milletvekilini mi öldürecek? Ve burada kim kabahatli olacak.

Gerçek provakasyonlara ve provakatörlere dikkat edin n'olur.
 1   31 Aralık 2007 16:57   mesajın adresini al  

cici coşkun
cici coşkun
comandante sana göre terörist, veliye göre değil işte sorun burda, devleti de terörist olarak gören çok... birçok masumun katilidir devlet aynı zamanda... şiimdi tabiki eleştiriyorsan eleştiriceksin ama onlarada haklarını savunması için izin vericeksin... başka düşüncelere olan tahammülsüzlük faşizmi doğurur. ama dediğim gibi savunma yada amaçlara ulaşmak artık silahlı yoldan geçmiyor... direnişler savaşlar şekil değiştiriyor... silah artık çok ilkel bir yöntem...
 1   31 Aralık 2007 17:01   mesajın adresini al  

comandante
comandante

iggy bop demis ki:

dtp nin istediği operasyonlar kesilsin, ama dediğin gibi tek taraflı ateşkes olmaz, pkk nin silahı bırakması şart ..bence pkk artık af istiyor.. genel af pkk nin sonu olcak gibi. silahların olmadığı bir ortamda, demokratik bir ortamda barışın sağlanacağı kesin

Af hele ki genel af hiçbir şekilde sonuç getirmez. bugune kadar çıkan tüm aflar örgütü bitirmek yerine ona güç kattı. Hapisten çıkan teröristler direk dağa çıktı. dağdan inen sayısı, hapisten çıkan sayısının yanında devede kulak diye nitelendirilebilir. Şu anda zaten mevcut bir pişmanlık yasası var. Suça bulaşmamış yahur pişman olmuş kişiler zaten bu kapsamda eve dönüp ceza almadan yada çok az bir ceza alarak tekrar kazandırılıyor. Ancak çıkarılmasını düşündüğünüz Genel Af PKK yöneticilerinin de çıkması anlamına gelir ki bu durumda 2000 öncesi bir dönüş yaşanır. Kapsamı genişleyecek bir pişmanlık yasası sadece hapisten dağa gitmek isteyen faydalı olur. Eve dönmek isteyenler için zaten mevcut bir yönetmelik söz konusu.
31 Aralık 2007 17:01   mesajın adresini al  

cici coşkun
cici coşkun
ama şimdi zaten adamların istekleri olmayacak şeyler değil.. devletin bunların bir kısmını yerine getirmesi şart.. tabiki birde güneydoğuya yatırım... pkk nın insanları kandıracak gücü kalmayınca terör biter.
 1   31 Aralık 2007 17:04   mesajın adresini al  

cici coşkun
cici coşkun
Ülkemizin ve halkımızın bir güvenlik sorunu var. Bu sorunu Türkiye halkının ortadan kaldırması için ABD’ye karşı safa girmesi lazım. Başka çaresi yok. Ya bu olur. Ya da Türkiye Irak’ta aynasını bulur. Irak Türkiye’nin aynası haline getirilmiştir. Irak’taki katliam, Irak’taki bataklık adım adım Türkiye’ye yaklaşıyor. Türkiye adım adım Irak bataklığının içine sürülüyor. Bütün bunlara karşı Türkiye’nin farklı anadilleri olan farklı kültürleri olan insanlarımız, birbirimize karşı kışkırtılmamıza dur dememiz lazım. Tezkerelere dur dememiz lazım. Amerikan emperyalizmine güle güle dememiz lazım
 1   31 Aralık 2007 17:07   mesajın adresini al  

istanbulls
istanbulls
adam anayasadan milliyetçilik kalksın diyor.. lan armut milliyetçilik olmasaydı sen şuan olmazdın.. ya şu yazılarını okurken varya elim titriyor böyle yüregim bedenimden dışarı fırlıyacakmış gibi bir his oluyor.. kalbim daha hızlı çarpıyor.. sana sadece tek bişey söylüyorum.. inşallah askerde aynı yere düşeriz ve ben seni tanırım ve o zaman işte seni derini yüzmekten büyük bir keyif duyacağım...
 1   1 Ocak 2008 19:10   mesajın adresini al  

cici coşkun
cici coşkun

anayasada türk kelimesinin bile kalkması lazım

istanbulls demis ki:

adam anayasadan milliyetçilik kalksın diyor.. lan armut milliyetçilik olmasaydı sen şuan olmazdın.. ya şu yazılarını okurken varya elim titriyor böyle yüregim bedenimden dışarı fırlıyacakmış gibi bir his oluyor.. kalbim daha hızlı çarpıyor.. sana sadece tek bişey söylüyorum.. inşallah askerde aynı yere düşeriz ve ben seni tanırım ve o zaman işte seni derini yüzmekten büyük bir keyif duyacağım...

2   1 Ocak 2008 20:02   mesajın adresini al  

1914
1914
dtp operasyon alanına gitsin bence,hazır bombalanırken oralar onlarda aradan çıkar iyi olur,bizde nası atacaz onları başımızdan diye düşünmeyiz.
1 Ocak 2008 21:01   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 25 - 36

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009