ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK'e, 15 yeni üniversiteye ilave olarak 10 ilde yeni üniversite kurulması için resmi yazı yazdıklarını ve bu yazının cevabını beklediklerini belirterek, "YÖK'ten cevap bekliyoruz. Bu cevabın gelmesi halinde çalışmalar hızlanacak. 2006 yılı içerisinde onu da TBMM'ye getirmeyi ümit ediyoruz" dedi.
TBMM Genel Kurulu'nda 15 ilde 15 yeni üniversite kurulmasını öngören yasa tasarısı ele alınıyor. Milletvekillerinin eleştiri ve konuşmaları üzerine tasarının üzerinde söz alan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, üniversite kapılarındaki yığılmayı ortadan kaldırmak için yeni devlet üniversitelerin kurulmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Yeni vakıf üniversitelerinin kurulmasına devletimiz destek olacak, bunu teşvik edecektir. Kalkınmış ülkelerdeki okullaşma oranına baktığımız zaman gelişmiş ülkelerde yüzde 50'nin üzerinde olduğunu görüyoruz. Bizim ülkemizde okullaşma oranı örgün öğretimde şu anda bulunduğumuz nokta 18.7'lik nokta açık öğretimle yüzde 27.8'lik oranı yakalamış durumdayız. 8. 5 yıllık kalkınma planının bir hayli gerisindeyiz. Geriye 26 vilayetimiz daha kalıyor. Buralarda da gerekli altyapı çalışmaları yapılıyor, yapılmakta, yapılması gerekiyor. 15 yeni üniversite kurulduktan sonra 10 yeni üniversite kurulması için YÖK'e resmi yazı yazılmıştır. Çankırı, Nevşehir, Kilis, Karaman, Karabük, Siirt, Ağrı, Bilecik, Artvin ve Sinop İlleri'nde. YÖK'ten cevap bekliyoruz. Bu cevabın gelmesi halinde çalışmalar hızlanacak. 2006 yılı içerisinde onu da TBMM'ye getirmeyi ümit ediyoruz. 15 üniversitesi kurarken asgari bu illerimizde iki fakülte vardı. Bir fakültede biz ilave ettik. Biz hükümet olarak, AK Parti olarak 81 vilayetimize eşit mesafedeyiz. Bu konuda herhangi bir haksızlık, kayırma söz konusu değildir. 81 ilimizi ve 81 ilimizdeki insanımızı aynı ölçüde saygıdeğer kabul ederiz. Hiçbir ilimize karşı peşin hükümlü olmak gibi bir lüksümüz olamaz. Bu kriterler hesaplamalar son derece hesaplamalar yapılmıştır. 7 kriter esas alınmıştır. Bir ilde kaç fakülte var, bu fakültelerin hangisi faal hangisi faal değil, öğretim elemanı sayısı kaçtır, öğrenci sayısı nedir, yüksekokul sayısı nedir, meslek yüksekokulu sayısı nedir, sosyo-ekonomik gelişme seviyesi, öğrenci yurdu kapasitesi nedir?" diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanı Çelik, açıklamalarında hükümetin üniversitelere ve YÖK'e finansman desteğinde de çok önemli bir yerde olduğunu belirterek, "Bu iddialar doğru iddialar değil. Doğru mesnedi olan iddialar değil. Bütçe açısından üniversitelere finansman açısından hangi tutumu sergilemiş. 2002 yılında 53 devlet üniversitesine ve YÖK'e ayrılan bütçe 2 katrilyon 495 trilyon lira, 2006 yılındaki bütçesi 5 katrilyon 846 trilyon TL. Bu artış oranını takdirlerinize sunuyorum. Öğrenci başına ayrılan bütçe ne idi? 2002 yılında bin 463 dolar, öğrenci başına örgün öğretim. Şu anda 2005 yılında, 3 bin 72 dolar. Soruyorum, biz üniversitelerden bütçe esirgemiş miyiz? Yüzde 120'ye varan artış. Araştırma geliştirme 21 trilyon 2002 yılında. 2006 yılında TÜBİTAK'a DPT'ye ve üniversitelere AR-GE için ayrılan para 566 trilyon TL. Bunu birileri hayal bile edemezdi. Bu yeterli mi? AR-GE için yeterli değildir. 30-40 kat artış sağlanmışsa birilerinin de bu hakkı teslim etmesi lazım. Üniversitelere 14 bin 800 kadro verildi. Profesör ve öğretim üyesi kadrosu dahil değil" şeklinde konuştu.
Yurdum üniversiteleri öğretim görevlisi sıkıntısı yaşarken , Dünya çapında ödüller alan hocalarımız ABD ve Avrupa Üniversitelerine kaçarken , Bilgisayar Mühendislikleri gibi diğer bilimlere göre yeni ve revaçta olan bölümlerde öğretim görevlisi tutmazken..Temel arzedecek önemli dersleri dahi bizlerden en fazla 4 sene önce mezun olmuş araştırma görevlileri verirken açılsın tabii b de 15 üniversite açılsın..
Peki siz ne diyorsunuz arkadaşlar bölümlerinizdeki öğretim kadroları yeterli ve yeterlikte mi ???
29 Aralık 2005 23:20
hayri can
Düzenleme olmadığı için bana ait kısımı bi daha ekliyorum..Haber alıntıdır belirtmek isterim...
Yurdum üniversiteleri öğretim görevlisi sıkıntısı yaşarken , Dünya çapında ödüller alan hocalarımız ABD ve Avrupa Üniversitelerine kaçarken , Bilgisayar Mühendislikleri gibi diğer bilimlere göre yeni ve revaçta olan bölümlerde öğretim görevlisi tutmazken..Temel arzedecek önemli dersleri dahi bizlerden en fazla 4 sene önce mezun olmuş araştırma görevlileri verirken açılsın tabii b de 15 üniversite açılsın..
Peki siz ne diyorsunuz arkadaşlar bölümlerinizdeki öğretim kadroları yeterli ve yeterlikte mi ???
29 Aralık 2005 23:21
hayri can
Ben seneye köyüme dönüom arkadaşlar... Bakarsınız bölüm başkanı neyim olurum.. :D
29 Aralık 2005 23:26
kami-nomiçi
amaçları egitime biraz olsun fayda saglamak olsaydı üniversitelerdeki ciddi boyuttaki hoca eksikliklerini tamamlamaya calışırlardı zaten.. tek istedikleri kendi 'idealleri' dogrultusunda yayılabilmek.. bunun icin de görüldügü üzre her yolu deniyorlar..
evet açılsın ne güzel dimi üniversite mezunu olmayan insanımız kalmıcak.. artık herkez üniversite okuyabilcek.. oleyyyyyyy
30 Aralık 2005 00:15
hayri can
Ya acaba gerçekten göremiyorlar mı yaşanan sıkıntıları yoksa işlerine mi gelmiyor ?
Bir gün bir arkadaşımın evinde yemekteyiz , ninesi bi yemek yapmış aman allahım ellerinizi bırakın kollarınızı felan da yersiniz..Dedik nine sana açalım bi mekan sen dedik bu yemekleri yap orda paraya para demeyiz..Nine durdu ve dediki " a oğlum ben bunu sadece satmak için bi sürü bi sürü yapsam bu tadı bulamiceniz ki siz " ... bilemem annatabildim mi ? Okul yüzü görmemiş ninemiz bile görüyorda bazı şeyleri Ozay Gönlüm tabiriyle başımızdaki gocumanlar göremio mu acep... Çok fazla Denizli koktu bu anlatım ama olsun.. :D
30 Aralık 2005 01:10
hayri can
Ben de bu anı bekliyordum ne yalan söyliyeyim..Ne zaman Adem yazar diye sabırsızlanıyordum..Benim fikirlerimle beyan etmek istediklerimle senin ortaya attığın fikirler arasında bir bağ kurabilmişsin ya bravo sana..Bana bi arkadaşımı hatırlattın walla...O da böyle aklına ne gelirse ilgili, alaka aramadan dan dan diye söylerdi..Elbette senin söylediklerinde üzerinde düşünülecek noktalar arasında yalan değil..Ama açılacak ve muhtemelen öğretm görevlilerinden bırak öğretim görevlilerinden yoksun olmayı, binalardan yoksun bir sürü üniversite olacak , bu koşullarda yetişmiş(!) bir sürü iş,güç sahibi insan olacak beraberinde de..ve akabinde de zaten öğretim görevlisi açısından sıkıntı çeken üniverstelerimizde payına düşeni alacak.Biz bunu diyoruz!!En azından ben bunu diyorum..Bence üzerinde durduğun konu üzerinde sen de bi yerlerde başlık açta insanlar sebeplensinler..
Ayrıca merak etmiyor değilim , sen bir öğretim görevlisi olsan , büyük ve ismine bir yararı olmayan üniversiteler harici üniversitelere gidermiydin gerçekten , ya da sana devletin sunduğu imkanların kat be kat daha fazlasını sunun bir özel üniversitenin teklifini elinle geri çevirir miydin acaba?? Merak işte naparsınnn..
30 Aralık 2005 02:16
hk
10 yeni üniversite.. Her bir üniversitenin fakülteleri, bölümleri, enstitüleri şunları bunları için yeni yapılanmalar... Bina, laboratuvar, kitaplık vs. yapımı... Yeni öğretim üyesi kadroları...
Çok mu gerekli 10 yeni üniversite? 6-7 üniversite dışında ülkemizde doğru dürüst üniversite mi var ki zaten?
Bu 10 yeni üniversitenin bazıları da mevcut üniversitelerin bazı fakültelerini üniversiteye çevirme yoluyla kurulacakmış. Ne kadar yanlış.
Buna yapılacak yatırımla, kaç tane meslek lisesi açılırdı kim bilir? O kadar ara eleman sıkıntısı varken.
130 Aralık 2005 02:35
hayri can
1- Ben sözlerim arasında saçma ibaresini göremedim.
2- İşte aynı devlet şimdi senin dediğini yapmaya çalışıyor , hem de şimdiki üniversiteler dahi öğretim görevlisi anlamında kıtlık yaşarken..
3- Devletin özel üniversiteler konusunda izlediği politikaların her adımı doğru diyemem ama ne bekliyordun , kurucu kurumlardan milyon dolarlar alıp bunu devlet üniversitelerine aktarmasını felan mı ?
4- Yaşam koşullarının insanlara neler yaptırabileceğine yönelik görülerin biraz zayıf anlaşılan zira ben daha iyi koşullarda yaşamak,çalışmak,okumak istemeyecek insan tanımıyorum.Bunu şöyle bir olayla anlatayım.Bölümümden zamanında ayrılmış , doktorasını yurtdışında yapmış , şimdi ise TeknoKentte 3 büyük firması olan bir hocam , 4.sınıflar için seçmeli dersler veriyor.Bir gün muhabbet esnasında laf döndü , dolaştı ve yaşanan öğretim görevlisi sıkıntısına , piyasaya , özel ünilere kaçan mezunlara,hocalara geldi..Siz neden kaçtınız hocam dedim..Kusra bakma ama sistemi kurtarabilecek kadar zengin değilim dedi..Piyasada paramı kazanıyorum dedi..Senin gibi idealist hocalarımıza son derece saygı duyuyorum..İlerde olurya hani akademik kariyerinde güzel yerlere geldiğinde seni kesinlikle ziyarete geleceğim..Üniversite fark etmez..(umarım bu savunduğun görüşe ters düşecek üniversitelerden birisi olmaz..)
5- Ünversiteler sadece piyasaya eleman yetiştiren kurumlar değildir doğru , ama her 4 sene sonunda diploma alanı da öğretim görevlisi yapmazlar..Bir çoğuda okumaktan bıktığı için istemez zaten bunu..Diceksin araştırma yaparlar,bilmem mi araştırma yapmaktan bi hal oldu günümüz üniversitelisi,yüksek lisanscısı,doktora yapanı... :D
Varsa yoksa makale , yayınlasın yurtdışında felan da benim derecem ilerlesin..Sen makalelerinde yazdıklarını şirketlere danışmanlık yapmak haricinde hayata geçirmiş,Türk Endüstrisine katkıda bulunmuş kaç tane Bilim adamı tanıyorsun ?? Benim düşünmem lazım..
30 Aralık 2005 03:05
hayri can
:) Bazı konularda haklısın ne diyeyim ki şimdi sana ben :D
30 Aralık 2005 15:01
hayri can
anlaşılan üniversite gençliği durumdan memnun..Hoş olmasa ne olur ki..
2 Ocak 2006 02:02
hardy
Özel üniversitelere milyonlarca dolar?? Kaynağın var mı yoksa demogoji mi yapıyosun.. Bir şey söylemeden önce biraz düşün gözünü seviyim. Hangi mantıkla devlet özel okuldaki hocaların maaşlarını ödeyecek ki?Baştan söyleyim ben başka özel okullardaki koşullar hakkında pek yorum yapamam, çok fazla araştırmadım. Ama en azından kendi okulum adına konuşabilirim eğer devlet sadece arazi bağışlayıp vergiden düşmek gibi bazı teşviklere gidiyorsa ve bunun karşılığı olarak burslularının taban puanı 372 burssuzlarının ise 300 civarı olan bir grup gence, sadece laboratuarlarına bisürü para ayrılan bi ortamda okuma şansı tanınıyorsa bunu çok da büyütmemek lazım. Sonuçta hocaların çoğu yurt dışından getirilmiş hocalar ve bunun anlamı tersine beyin göçü oluyor. Kaldı ki yüksek lisans yapacak pek çok öğrenci yurt dışına gitmek yerine burada kalmayı tercih edebiliyor.
Kaldı ki pek çok insan baştan beri öss'nin saçma ve haksız bir sistem olduğunu savunur ama unutmayalım ki özel okullardan önce de Boğaziçi ODTÜ vs. sağlam hocaları toplayan yerlerdi. Madem bu kadar idealistiz ve de herkes eşit şanslara sahip olsun diyoruz bu hocalar da homojen olarak tüm üniversitelere dağılmalılar.
Ancak bu nasıl sağlanacak derseniz bi fikrim yok belki hocalara ders başına bonus verebiliriz bu sağlam hocaymış hmm bu işe yaramaz diye ayırabiliriz damgalarına bakarak.
Eyvallah bazı konularda haklı olabilirsin. Dediğim gibi ben sadece kendi üniversitemden gördüklerimi söylüyorum. Diğer özel üniversiteler hakkında bilgim yok. Sadece genelleme yapman yanlış diye düşünüyorum. Sonuçta ben de pek çok arkadaşım gibi ikinci tercih olarak Boğaziçi ve GS gibi üniversiteleri yazarak burayı kazanmış birisiyim. Bu bakımdan özel üniversite=salakların başkalarının hakkını yemesi için açılan devleti sömüren şirketler olarak görülmesinin yanlışlığından şikayetçiyim.
Saygılar..
PS: Muhtemelen bi daha bu başlığı takip edemem. Muhabbet etmek isteyen, fikir alışverişinde bulunmak isteyen, cevap vermek isteyen herkesi beklerim.
msn: su7828@hot...
5 Ocak 2006 23:38
hardy
Valla patrona yapılan yardım olarak ticari anlamda bazı veriler kullanıcaksan bilmem ama ben doğrudan okulu ilgilendiren şeylerden bahsediyorum. Malumun ki patronum (kötü bi niyet yok hoşuma gidiyo) bu yardımlarsız da pek çok okul açmış durumda ve de bu yardımlar olmaksızın da batmayacağını söyleyebiliriz. Dolayısıyla holdingi yöneten bir ailenin ticari ilişkileri ile, o ailenin ismini verdiği bir üniversite doğrudan ilişkilendirilemez. Ama varsa böyle harcamalar ben de bilmek isterim tabi.
Ayrıca şu yüksek puan düşük puan ilişkisi sadece üniversitelerin varlığıyla açıklanamaz çünkü bir yandan ÖSS dediğimiz olay bir stratejidir. Çünkü 300 küsur puan alıp açıkta kalan 250 puan alıp yerleşen bisürü insan biliyorum. Eğer herkesi yukardan aşağı yerleştireceksen bazı insanların isteklerini (ikinci sene istediği bi yere girmek gibi) engellemiş olacaksın. Bu da hak kavramına aykırı bir olay vs.
Dediğin gibi okulu ticarethane olarak kullanan üniversiteler ve patronlar var. Fakat baştan beri dediğim gibi benim söylediklerim kendi üniversitemi bağlar ve ben bu okula girerken burslu oranı %53'tü. Kaldı ki ben hala bazı (pekçoğu) arkadaşlarımın burslu veya burssuz olduğunu bilmem çünkü davranışları hiç de "parayla almış" edasında değildir. İnan ben burda patronumdan ekstra para alıyor değilim :) ama şunu söyleyebilirim ki eğer burayı merak edersen ve görmek istersen, bana msn'den ulaş seve seve sana tüm okulu gezdirip ortamı gösterebilirim.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/1667
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.