ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > Türk filmleri hayatımızımı anlatıyo
baris turk filmleri ucurtmayi vurmasinlar
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

christt
christt
Uçurtmayı Vurmasınlar...Bir Türk filmi klasiği...hatta belkide en iyilerinden...ve trt de haftada bir kere yayınlanarak en çok izlenen film...hüzünmü anlatıyo tutsaklıkmı kadın olmayımı çocuk olmayımı yoksa kuş gibi özgür olmayımı...yada belkide her birimizin hayatında yer edindi...ne peki bu yer?...
24 Aralık 2007 03:05   mesajın adresini al  

christt
christt
hemen hemen isimlerin çoğunu hatırlarız hepimiz...peki niye hala izlenebilen bi film?
24 Aralık 2007 03:08   mesajın adresini al  

gokkche
gokkche
alakasız kaçacak ama aklıma yeşilçam klasikleri geldi. evet gerçekten hayatımızı anlatıyor Türk filmleri. misal yeşilçam klasiklerini ele alalım. adamla kadın birbirine tutulur. evlenirler ya da evlenmek üzeredirler. adam kadını bir başka erkekle samimi vaziyette görür. kadının yanına gidip ''ulan sen beni nasıl aldatırsın? tüüüü'' vb. bir cümle kurup toz olur. aradan yıllar geçer, kadın da adam da başka başka yerlere savrulur. sonunda karşılaşırlar bir şekilde. herşey açığa çıkar. aslında kadının samimi vaziyette görüldüğü adam kadının hapisten çıkmış kardeşidir ve adama utandığı için daha önce bunu söyleyememiştir, o gün söylemek istemiştir ancak adam onu dinlememiştir. DİNLEMEMİŞTİR. evet.. bütün kurgu iletişimsizlik üzerine.. bütün yeşilçam filmleri de bunu kullanmıyor mu? iletişimsizlik hayatımızın ortak eksiği değil mi?
24 Aralık 2007 03:31   mesajın adresini al  

off the record
off the record
yanlış bir genelleme daha

Yok daha neler... Hülya Koçyiğit'in başına gelenler kaç kızın başına gelmiştir ? ya da kaçımız Malkoçoğluyuz ? ya da kaçımız Tecavüzcü Coşkun olabıldık ? ;)
24 Aralık 2007 03:40   mesajın adresini al  

gokkche
gokkche
ehe ehe:D :D ehh bu kadar abartılı, feleğin çemberinden geçmiş doymamış bir daha bir daha geçmiş karakterlerimize layık olsun diye biz de abartmacayla genelliyoruz:p
24 Aralık 2007 03:46   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
Türk filmleri hayatımızı mı anlatıyor? sorusuna 'hayır' denilemez pek tabi cevap 'evet'tir..

Uçurtmayı Vurmasınlar filmini izlemiş duygu yoğunluğuna bürünmüş arkadaşın tepkisi de gayet doğal.. Zira oscar aday adayı olan ilk türk filmi diye biliyorum..

Pek tabi filmler o ülkenin yaşantısını ortaya koyar, senaryolar alakasız bağımsız olsalar da bile oyuncuların ve mekanların türkiye'de olması o ülkenin bir çok şeyini yansıtır..

Burada buna cevap verecek değilim.. amma velakin sevdiğim bir kaç film ile ufak ufak örneklendirmeler yapacağım..

Tabi, her film senaryosunda bir abartı mutlaka vardır bunu unutmamak gerekir..

Pardon, gerçek hikayeden esinlenerek yaratılmış, türk hapishane sistemini, adalet sistemini, aile yapısını gösteren ve bunlarla dalga geçen harika bir film..

Dokuz, çok enteresan bir sorgulama süreci olan olayın filme aktarılması, oyunculuk ve senaryo hoş.. direkt olarak Türk insan yapısından kesitler var..

Bana şans dile, oha oha dedirtecek bir konuya değinmiş, çekimlerini beğenmesem de senaryosu deli olan bir türk filmi..

Karışık Pizza ve Asansör harika filmler değiller, asla değiller amma velakin, filmlerin irdelediği olaylar, içerdiği kurgular Türk'ü iyi yansıtmaktadır..

Eşkiya, bence bir başlangıç noktası olan bu film, şu ana kadar izlediğim en güzel dağdan indim şehire filmidir.. Zira bununla beraber Ağır Roman istanbulun arka sokaklarını çok iyi yansıtmıştır.. Halen birçok arkadaşım o sokakları merak ediyorum dese de, ben malesef dediğime göre filmler çok güzel anlatmış o sokakları..

bir tabutta rövaşata, propaganda, bir filler ve çimen, büyük adam küçük aşk, gemide veya kaç para kaç, mustafa hakkında herşey..

hepsi biraz Türkten biraz Türkiye'den bir şey sunar..

umarım böyle filmler hep gelir hep izleriz..

diyeceğim iki şey vardır.. ilki Fatih Akın harika filmler yapıyor lafına katılmadığım, ikincisi de biraz da askiyon filmleri çekilsin be abi..
 1   24 Aralık 2007 13:14   mesajın adresini al  

christt
christt
bide şu yön var tema genelde hüzün üstüne kurulu yani olay her ne olursa olsun yüksek dozda hüzün ve acı içeriyo...buda şunun işareti biz biraz mutsuzluğa alışığız???
mesela Banyo filminin hayatımızdaki parçası nedir? ne sunuyo bize bizimle ilgili?veya çok konuşulan ama film diye adlandıramayacağım bişey olan Romantik?
24 Aralık 2007 13:25   mesajın adresini al  

pegasus melis
pegasus melis
türk filmlerini önceden bir elimde mendil bir elimde kumanda öle izlerdim şimdi çok komilk geliyor sanırım 3 boyutlu filmlere alışmışız birde ipuçları çok fazla türk filmlerinde kız eğer öksürüyosa amansız hastalıktan ölür gerçekhayatta öksürmekle ölen yoktur herhalde birde eğer kız bu güzel anın bozulacağından korkuyorum diyorsa kötü şahıs devreye girer......
24 Aralık 2007 13:27   mesajın adresini al  

christt
christt
evet evet güzel bi nokta...bende uzun süre öksürürken peçete tuttum elimde ve sonra hemen kontrol ederdim acaba kan varmı die...=)
24 Aralık 2007 13:31   mesajın adresini al  

yavruş :)dişikartal
yavruş :)dişikartal
babam ve oğlum da bizi yansıtır hani ;)
24 Aralık 2007 13:43   mesajın adresini al  

christt
christt
Türk filmlerinden kazandığımız alışkanlıklar var bence hayatımızda...konuşma tarzı,ağlarken hıçkırma şekli,ayrılırken nasıl bakılması gerektiği,vs.vs...
24 Aralık 2007 13:58   mesajın adresini al  

antik_aci
antik_aci
inşaatı unutmayalım lütfen
24 Aralık 2007 14:22   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009