ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > sinema-tv > La Haine(Protesto)
dram said taghmaoui hubert kounde vincent cassel protesto banliyo fransiz sinemasi nefret la haine
Sayfalar: 1      şu anda 1 - 4

aslan67
aslan67
Protesto (La Haine) Mathieu Kassovitz'in 1995 yılında çektiği Fransız filmi. Film, Paris'in gettolarında yaşayan biri pied-noir (Said), biri yahudi (Vinz), biri ise siyahi (Hubert) üç arkadaşın hikayesini konu alarak, Fransa'da gettolarda yaşayan gençlerin hayatından bir kesit sunmaktadır.

Kassovitz'in filmi ırkçılığa ve sosyal sınıf farklılıklarına yaptığı göndermeler nedeniyle hem Fransa'da hem de dünyada oldukça ses getirmiştir. Film, siyah-beyaz çekilmiş olmasının yanı sıra müzikleri (örneğin, patronla derdini anlatan Jamaikalı'nın söylediği şarkı gibi) ve görece kısa olması gibi özellikleri nedeniyle vurucu bir atmosfer yaratıyor.

Filmdeki olaylar bir Kuzey Afrikalı'nın (Abdel) polis tarafından öldüresiye dövülmesi sonrası Paris'in kenar mahallelerinde yaşanan çatışmalı bir gecede bir polisin glock marka tabancasını kaybetmesi ile başlar.

Abdel'in öldüğünü öğrenmelerinden, Vinz'in öfkesini dizginleyip glock'u Hubert'e teslim edişinden bir süre sonra, üç arkadaşın yaşadığı mahalleye gelen Fransız polisi silahıyla şov yaparken Vinz'i vurur.

Filmin baş karakteri öfkesine hakim olamayan ve Abdel ölürse bir polis vuracağını film boyunca yineleyen Vinz (Vincent Cassel) olsa da konuşan adam Said, düşünen adam daha sakin bir mizaca sahip olan Hubert'tir: gökdelenden atlayan ünlü bir Fransız düşünürün de dediği gibi Yere inmeme daha çok var! Hubert'in de felsefesi budur. Zira Hubert'in akrabalarının yarısı hapistedir ve hapse dair fikirleri, hücreyi bir Dali tablosu gibi gören Vinz'den daha gerçekçidir.

Kazandığı Ödüller:

1995 Cannes Film Festivali:En iyi yönetmen ödülü..
1995 European Film Awards:En iyi film ödülü..
1996 César Awards:En iyi film ödülü..

Ve daha bir sürü festivalden aldığı ödüller..

Özgün Ad :La Haine (Fra.)
Yönetmen :Mathieu Kassovitz
Yapımcı :Christophe Rossignon
Senaryo Yazarı :Mathieu Kassovitz
Oyuncular :Vincent Cassel,Hubert Kounde,Said Taghmaoui,Francois Levantal,Marc Duret
Yapım Yılı, Ülkesi :Fransa, 1995
Süre :96 dakika
Dil :Fransızca
Diğer Adlar :Protesto (Türkiye),Hate (ABD)

Filmi dün akşam izledim ve gerçekten çok etkileyici buldum..Gerçekçilik konusunda aşmış bir film..Yönetmenin bu filmi 25 yaşında çektiğini belirtmek isterim..Ayrıca seçkin bir aileden gelen Vincent Cassel'in de Paris'in gettolarında eylemlere katılan birini canlandırırken gösterdiği yüksek performans da takdire şayandır..Bir sahnesinde gülmekten yerlere yattım;fakat izlemeyenler olduğu için bu sahneyi yazmamakta yarar var..Filmin adını Türkçe'ye çevirirken 'Protesto' adını vermişler;fakat bazı yerlerde filmin adı 'Nefret' olarak da geçmektedir..

imdb puanı 8.1/10.0 iken bu oran diğer sinema sitelerinde 9.0 ila 9.6 arasında değişmektedir..

Elli katlı bir binadan düşen adamın öyküsünü bilir misiniz?

Düşerken de kendine şu sözleri tekrarlamaktadır:'Buraya kadar her şey yolunda, buraya kadar her şey yolunda, buraya kadar her şey yolunda,buraya kadar her şey yolunda,25. kattayım şu an ve buraya kadar her şey yolunda..'

Önemli olan düşmek değil yere nasıl indiğindir..
19 Aralık 2007 14:25   mesajın adresini al  

naiade
naiade
Ben de izlemiştim bu filmi ve hiç mi hiç beğenmedim. Ben tavsiye etmiyorum.
19 Aralık 2007 15:02   mesajın adresini al  

kiss ekaton epta
kiss ekaton epta
Hass la haine :)
19 Aralık 2007 19:24   mesajın adresini al  

moviebiker
moviebiker
süper.hatta süper ötesi bir film.kesinlikle izlenmeli.
23 Ocak 2008 21:23   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 4

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008