gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Kampüs Hayatı - Üniversite ! Yoksa sadece bi yalan mı?
 Sayfalar: 1  2  << Önceki Sayfa      Listelenen Kayitlar 21 - 33
 Yazar: Mesaj:
...aisha...
...aisha...
iyide üniversite sihirli değnek değil ki sonuçta kişinin kendisidr önemli olan sen ne kadar çok okuyup araştrıp kendini geliştirirsen üniversite de o derece yararlı olur ama çoğumuzn yaptığı gibi hayatı dalgaya alıyorsan derslere girmeyp hocaları fazla sallamıyorsan sınavdan sınava çalışıyosan evet bi yalandr üniversite,okul bitipte gerçek hayata tosladığında kafanı çok taşlara vurursun

10 Aralık 2007 23:24  mesajın adresini al  
at@kner
at@kner

...aisha... demis ki:

iyide üniversite sihirli değnek değil ki sonuçta kişinin kendisidr önemli olan sen ne kadar çok okuyup araştrıp kendini geliştirirsen üniversite de o derece yararlı olur ama çoğumuzn yaptığı gibi hayatı dalgaya alıyorsan derslere girmeyp hocaları fazla sallamıyorsan sınavdan sınava çalışıyosan evet bi yalandr üniversite,okul bitipte gerçek hayata tosladığında kafanı çok taşlara vurursun

yok abicim dediklerinin hiç birini yapmıyorum yani kötü dediklerinin ama herzaman sanki içimde ulan bunların hepsi yalan dediğim de oluyor... Sanki hayat daha farklı daha basit gibime geliyor... Tmm kendini geliştirmek de önemli ama ozmn üniversitenin ne önemi kalıyor??? Ben üniversiteye gitmeseydim kendimi bin kat daha fazla geliştirirdim... Sizce de çok fazla ezber yok mu müfredatımızda??? Az da işe yarar sorun çözmeye, fikir üretmeye yönelik eğitim alsak kötü mü olur??? Aydın insanların yetişmesi çok daha ii deilmidir ülke için??? Bana bunları söleyin...

10 Aralık 2007 23:30  mesajın adresini al  
...aisha...
...aisha...
walla senini bölünün eğitimi nasıldır bilemem ama kimsenin beğenmediği gazi üni. den ben çok memnunum gayet güncel konularda ezbersiz işe yarayan konuları ÖĞRETİYORLAR ezber sana kalmş bişey ezberleme öğren yani.ayrıca üniversite insana bambaşka bi bakış açısı katıo hayr anlayamıyorum sen nası gitmeden kendini bin kat daha iyi yetiştirecektin ,madem yararsız bırak yani boşuna 4 yıl

10 Aralık 2007 23:37  mesajın adresini al  
..ot...
..ot...
ulan adam odtude okuyormus bir de. rezil ettin bizim okulu.:)

1 defa alkışlanmış (1)  11 Aralık 2007 00:17  mesajın adresini al  
at@kner
at@kner
hocam zaten derdim bizim okulla :D

11 Aralık 2007 00:24  mesajın adresini al  
folioscope
folioscope
türkiyede bir gerçek vardır ki..

işe alımlarda ilk olarak aldığın sertifikalara ( kendini hangi konuda nasıl geliştirdiğine bakarlar..)

sonra yaşına ve türkçe hariç en az 2 dil bilmesi gerektiğine.. erkeklerde askerlik durumuna

son olarak bu kriterlere uyan başvurularda okuduğu okullaea bakarak ayrım yapılır..

bu bir gerçek istatistiktir arkadaşlar durum bu okuduğumuz okul sadece ayırt edici bi özellik

okul okuma sadece kendini yapmak istediğin iş sahasında eğit üni mezunlarından fazla kazanıcağın kesin önemli olan okul değil günümüzda kendini geliştirmek ( okumayan adam siksen kendini geliştiremez o ayrı bi konu.. )

11 Aralık 2007 01:01  mesajın adresini al  
yokum ben artık...
yokum ben artık...
Herkes üniversitelere atmış çamuru...

Sevgili arkadaşlar..

Günümüzde kaç tane üniversite öğrencisi az da olsa düzenli olarak, günlük ders çalışıyor? Kaç tane üniversite öğrencisi bilimsel yayınları takip ediyor? Kaç tane üniversite öğrencisi msn'den chatten başını kaldırıp da internette bilimsel makale okuyor? Onu bunu geçtim, en son ne zaman ufkumuzu açan bir kitap okuduk?

Kusura bakmayın da üniversiteye kız arkadaş-erkek arkadaş-koca bulmak için, her gün şu kafede, her hafta şu partide zaman geçirmek için, evde internet başında wow, knight online gibi saçmalıklarla zaman harcamak için geliyorsak,

Sadece sınavlardan sınavlara sağdan-soldan bulduğumuz notlarla ders çalışıyorsak, derslerden kaçıyorsak ya da devam zorunluluğu için okula gelip ders dinlemiyorsak,

Okumuyor, düşünmüyor, araştırmıyor, sorgulamıyor, tartışmıyorsak,

Kusura bakmayın ama bizden bir cacık olmaz... Hiç bir şey yapmayıp üniversitelere çamur atmaya devam ederiz. Tamam ben okullar harika demiyorum ama biz bir şeyler yapmadıktan sonra okullar ne yapsın...

Bu yazdıklarım belli kesim için geçerlidir, istisnalar zaten yurtdışına gitmektedir, yüksek lisans yapmaktadır,okulu derece ile bitirmektedir vs...

1 defa alkışlanmış (1)  11 Aralık 2007 04:08 ~ 11 Aralık 2007 04:10  mesajın adresini al  
alpayer
alpayer
bence üniversitelerden önce kendimizi sorgulamalayız biraz..acaba biz bişiler öğrenebilmek ve üretebilmek adina ne kadar gayret gösteriyoruz?

11 Aralık 2007 05:36  mesajın adresini al  
alpayer
alpayer
yok yok bence ilk etapta forumlara ne kadar yazdığına bakıyolardır:)) bu nasıl bi mantık..sertifikalara bakıyorlarmışş..1-2 saat girdğin seminerlerden bile sertifika alabiliyosun..bu mudur yanii kıstas..eğer gidip kurumsal şirketlerin fabrikaların kadroların incelersen yüksek pozisyondaki insanların çoğu itu odtü boğaziçi mezunudur..bence nerede okuduğun çok önemlii..çünkü bu senin disiplini azmini ve potansiyelini gösterir..

kadife demis ki:

türkiyede bir gerçek vardır ki..

işe alımlarda ilk olarak aldığın sertifikalara ( kendini hangi konuda nasıl geliştirdiğine bakarlar..)

sonra yaşına ve türkçe hariç en az 2 dil bilmesi gerektiğine.. erkeklerde askerlik durumuna

son olarak bu kriterlere uyan başvurularda okuduğu okullaea bakarak ayrım yapılır..

bu bir gerçek istatistiktir arkadaşlar durum bu okuduğumuz okul sadece ayırt edici bi özellik

okul okuma sadece kendini yapmak istediğin iş sahasında eğit üni mezunlarından fazla kazanıcağın kesin önemli olan okul değil günümüzda kendini geliştirmek ( okumayan adam siksen kendini geliştiremez o ayrı bi konu.. )

11 Aralık 2007 05:48  mesajın adresini al  
methylpropional
methylpropional
Şikayetçi olduğumuz herşeyi birkaç yıl sonra bizler idare edeceğiz. Peki hangi bilgiyle,hangi deneyimle? Anne ve babalarımız hatta dedelerimiz gibi arkamızı sistemin eksiklerine dayayıp bireysel çaba harcamazsak,çocuklarımız bizim beğenmediğimiz(haklı olarak beğenmediğimiz) sistemin çok daha kötüsüyle karşı karşıya kalacak..

11 Aralık 2007 06:19  mesajın adresini al  
psikolojik manyak
psikolojik  manyak
hayat yalan

11 Aralık 2007 14:42  mesajın adresini al  
polater
polater
aslında yalan değil ama bizim üniversiteler fıssss... Bizde iyi üniversite denilince o okulun öss puanının ne kadar yüksek olduguna, hocalarının yılda kaç makale yazdıgına falan bakılıyo... Bunların ikisi de benim umurumda degil. Ben bi hocayı yazdıgı makalelerle degerlendirmem... Öyle hocalar varki bi dünya makale yazmıştır ama kendinden başka kimseye faydası yoktur (ki bunlar aslında hoca degil sadece bilim adamıdır)... Benim için iyi hoca , ögrenciyle iletişim kurabilen ona rehberlik edebilen hocadır.
Ayrıca mühendislik bölümlerindeki en büyük sorun okulun piyasadan çok kopuk olmasıdır... Bizim okullarımızda istersen 4.00 ol, bütün masterları doktoraları yap yine iş hayatı hakkında ögrenebileğin çok azdır.
Ben bizim okullarımızın yaptıgı seyi söyle örnekleyim. Bi asker düşünün 4 sene boyunca sadece teorik egitimden geçmiş. ona verdikleri bilgi şu : tüfek şu kadar agırlıktadır, şu kadar mermi alır... Su terörist dağda dolaşır. Kutuplarda hava soguk ;çölde sıcaktır...
Sonra da bu askeri alıp savaşın ortasına ,aslanların kaplanların arasına attıgınızı düşünün. Bizim okullarımız bu şartlarda bizim hayatta kalmamızı ,başarılı olmamızı bekliyor. Başarılı olamazsak da kendini 4 yıl boyunca niye geliştirmedin diye suçu bize atıyorlar....

1 defa alkışlanmış (1)  11 Aralık 2007 20:49 ~ 11 Aralık 2007 21:38  mesajın adresini al  
at@kner
at@kner

polater demis ki:

aslında yalan değil ama bizim üniversiteler fıssss... Bizde iyi üniversite denilince o okulun öss puanının ne kadar yüksek olduguna, hocalarının yılda kaç makale yazdıgına falan bakılıyo... Bunların ikisi de benim umurumda degil. Ben bi hocayı yazdıgı makalelerle degerlendirmem... Öyle hocalar varki bi dünya makale yazmıştır ama kendinden başka kimseye faydası yoktur (ki bunlar aslında hoca degil sadece bilim adamıdır)... Benim için iyi hoca , ögrenciyle iletişim kurabilen ona rehberlik edebilen hocadır.
Ayrıca mühendislik bölümlerindeki en büyük sorun okulun piyasadan çok kopuk olmasıdır... Bizim okullarımızda istersen 4.00 ol, bütün masterları doktoraları yap yine iş hayatı hakkında ögrenebileğin çok azdır.
Ben bizim okullarımızın yaptıgı seyi söyle örnekleyim. Bi asker düşünün 4 sene boyunca sadece teorik egitimden geçmiş. ona verdikleri bilgi şu : tüfek şu kadar agırlıktadır, şu kadar mermi alır... Su terörist dağda dolaşır. Kutuplarda hava soguk ;çölde sıcaktır...
Sonra da bu askeri alıp savaşın ortasına ,aslanların kaplanların arasına attıgınızı düşünün. Bizim okullarımız bu şartlarda bizim hayatta kalmamızı ,başarılı olmamızı bekliyor. Başarılı olamazsak da kendini 4 yıl boyunca niye geliştirmedin diye suçu bize atıyorlar....

Çok doğru söylemişsin üstadım... Her kelimesine katılıyorum....

12 Aralık 2007 17:35  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1  2  << Önceki Sayfa      Listelenen Kayitlar 21 - 33
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008