ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  sinema-tv  Türk Sinemasında Sorunlar

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 11

hafriyat
hafriyat
evet.başlıyorum.
neden ortalama izleyici kitlesi ödüllere boğulan filmler yerine yüksek bütçeli,tv'de dizilerden ve diğer programlardan tanınan yüzlerin boy gösterdiği filmleri seçiyor? bence türk sinemasında en büyük sorunlardan birisi bu.
burda şöyle bir ikilem var: birincisi,eğer insanlar bu daha sabun köpüğü tabir edilen filmlere gitmezlerse türk sineması kalkınamayacağı gibi,üstelik insanlar sinema namına hiçbirşey yapmayacaklar.. yani o meşhur yüzler insanları salonlara topluyor en azından sinemaya katılmış oluyorlar..
ikincisi ise,zeki demirkubuz,nuri bilge ceylan,ahmet uluçay gibi ödüllü ve yabancı mecralarda beğenilen festival kapsamında gösterilen yönetmenler sanatlarını yayma fırsatı bulamıyor..
nerde suç kimde sorun.. buyrun konuşalım
~ 977 gün   mesajın adresini al  

moviebiker
moviebiker
ben en baştaki sorun olarak maddi desteği görüyorum.devlet en son yasasını bile çıkardığı,26 filmi kapsayan bir yardımı teknik yetersizlik yüzünden geri çektiğini açıkladı.kaç yönetmenin cebinde milyon dolarlar varda film çekmiyo? :)

scarabaeus
scarabaeus
O meşhur yüzlerin oynadığı filmlerin reklamı çok iyi yapıldığı için onların izlenme oranı daha yüksek oluyor haliyle.. Bir de şu var ülkemizde sinemaya gitmek birçok orta gelirli insan için ekstra bir harcama olduğu için onlar da hakkında bir şeyler bildikleri filmleri tercih ediyorlar.. Verecekleri parayı hakkında hiçbir şey bilmedikleri/duymadıkları bir filme giderek riske atmak istemiyorlar..

hafriyat
hafriyat
umarım birgün ödüllü filmlerin hepsi gişe hasılatı yapar.. insanlar mutlaka gitmeli beğenmeli oturup sanatsal şekilde tartışmalı demiyorum ama denemeye açık olmak ve merak da önemli..
yine de umutluyum gelecekten
akbank kısa film festivali'nde festival kısaları başlığı altında öğrencilerin mezunların kısaca sinemayla ilgilenen amatörlerin kısa filmleri gösterilmişti oldukça fazla sayıda..
ve aralarında gerçekten başarılı çalışmalar vardı.. desteklendiğinde bunlar bir yere mutlaka varacaktır.. (zaten görüntü olarak iyi olanların çoğunun yönetmenleri vakıf üniversitelerindendi)
ayrıca reklam gibi olucak ama akbank'ı da kutluyorum helal diyorum 150ye yakın filmi iki hafta boyunca muhteşem binasında gösterdi,hem de ücretsiz..
-hayır ben de para almıyorum onlardan ehe-

willow is blessed
willow is blessed
Sırf ''ödül''ü kriter almak ne kadar doğru tabii bilmiyorum. Ayrıca ne ödülü o da var, Cannes mı, Oscar mı, Altın Portakal mı? (Ben son iki tanesine pek itimat etmiyorum da :p)
Bu her zaman her yerde böyle değil mi zaten? Reklamı çok yapılan kitap çok satılır, ünlü oyuncular varsa o oyuna gidilir vs. Ben toplumun kendini böyle ''edebi'' eserlerle sıkmak istemediği görüşündeyim. Aslında hak vermiyor da değilim, Pazar keyfi izlerken bakıyorum oh her şey güllük gülistanlık, valla rahatlıyorum.
Şimdi kitap okumayan, tiyatroya hiç gitmemiş bir ''varoş'' gencini alsak eğlenmek için nereye gidecek? Sinemaya. Ama dikkat, ''eğlence'' için. ''Uzak''a gidip içini sıkmak isteyeceğini sanmıyorum (konuyu filan biliyor diyelim), renkli bir Amerikan yapımını tercih etmesi daha olası.
Gora'ya 4 milyon kişi gitmiş örneğin. Gene çok az tabii (korsan vcdciler olmasa iki katı olurdu ya) ama eğer reklamı yapılırsa oluyormuş demek. İnsanlar sıkılmak, bunalmak istemiyorlar.

hafriyat
hafriyat
haklısın burçin.. ödül derken avrupa festivallerini kastediyordum.
mesela babam ve oğlum reklam yapmamasına rağmen çok talep gördü.demek ki dozunu iyi ayarlayınca tutturuluyor.
allahım çok yorgunum ben başlığı açınca başında beklemek lazım böyle di mi.
ben de bu akşam magazin programı varsa izlicem dooru sölüyosun kafamı boşaltıyo.ayrıca bişey söyliym mi.. uzak filmini hala izlemedim,birgün izler miyim onu da bilmiyorum
hayatım yalan yani
(kaçtım:p)

felix post coitum
felix post coitum
NBC nın belgeselini de cekmis ve kendisiyle taksim de yemek yerken tanıstıgım bi yonetmen abi "cihangir den yonetmen cıkmaz" die bi soz soylemisti...hakikaten yonetmen dedigin halkı anlıcakk ve gorevini ustlendigi misyona uygun sekilde yapcakk....para icin yapmıcak..bi de sinema elestirmenleri biraz daha iyi calıssa daha fazla insanlara bu konuda yon verme gayreti icinde olsa cok daha iyi olcak sanırım(entellektuel zihniyetin film secimi konusunda yanlıs yapcanı zannetmiyorumm ama halkı yonlendirmek sart...)

soulfly free
soulfly free
şimdi organize işlerden geldim
sorun çok gibi

buraak
buraak
son zamanlarda güsel türk filmleri çıkıyor fakat milletin bilinç altına yerleşmiş;türk filmi kötü diye. mesela biz 3 arkadaş sinemaya gidecektik, ben hokkabaz dedim, onlar türk filmine gidilirmi yaaa dediler, çoğunluk onlar olduğu için testere ye gittik...
~ 629 gün   mesajın adresini al  

madam ribbon
madam ribbon
bence türkler korku filmide cekmesinler..daha öğrenmeleri gereken cok şey var...senaryolar ve efektler cok basit kalıyo...
~ 624 gün   mesajın adresini al  

ripcord
ripcord
efendim bi kere senaryo sorunu var.
senaryo yazmasını tam anlamıyla beceremeyen senaristler güruhu var. bu ülke sinemasının senaristlerinin mekana göre film yazdıklarını düşünür oldum.
sonracııma. müthiş bir tembellik var.
~ 183 gün   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 11

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008