ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve eski milletvekili Doçent Dr.Bahriye Üçok, 6 Ekim 1990'da Ankara'daki evine gönderilen bir kitabın içine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdi. Üçok, İslam dininin yanlış yorumlandığını, oruç tutmanın zorunlu olmadığını, İslam'da başörtüsü kavramının da bulunmadığını savunuyordu...
Üçok suikasti yıllarca karanlıkta kaldı. Ve Mayıs 2000'de Uğur Mumcu cinayetiyle ilgili Umut Operasyonu başlatıldı. Ankara'da yakalanan ve kendilerine 'Kudüs komandoları'' adını veren sanıkların sorgulaması sonucu Üçok'a yönelik olay da aydınlatıldı. 'Tekin' kod adlı Ferhan Özmen'in parmak izi, Üçok'a gönderilen bombalı pakette tespit edilen parmak iziyle örtüşüyordu. Prof. Dr. Muammer Aksoy'un 31 Ocak 1990'da Bahçelievler'deki evinin girişinde silahla, Doç. Dr. Bahriye Üçok'un 6 Ekim 1990'da evine gönderilen bombalı paketle 24 Ocak 1993'te Uğur Mumcu'nun aracına konan bomba ile ve 21 Ekim 1999 günü de Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın, otomobiline konan bomba ile öldürülmeleri olaylarını kapsayan Umut Operasyonu'na ilişkin davada, sanıklar, müebbet ve çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.
Üçok'un hayatına mal olan bombalı paket, İstanbul'da Ekspres Kargo'nun Perşembe Pazarı Şubesi'nden postalanmıştı. Paketi teslim alan isim ise Gülay Calap adlı bir kargo görevlisiydi. O günlerde 'Kargocu kız'' olarak anılan 1970 doğumlu Gülay Calap, Doçent Üçok gibi Trabzon doğumluydu ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde okuyordu. İfadesinde paketi getirenlerin eşgallerini verdi, robot resimler çizildi. Ardından kayıplara karıştı. Yıllar sonra, 16 Ocak 1994 günü ise İzmir'de Türkiye Devrimci Halk Partisi İzmir sorumlusu olarak gözaltına alındı. Örgütün PKK'nın bir yan kuruluşu olduğu öne sürülüyordu. Mahkeme, Calap'ı 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Umut Operasyonu davasında yargılanıp mahkum olan sanıkların davaları Yargıtay tarafından 'Calap'ın mahkemede tanık olarak dinlenmemesi'' nedeniyle bozuldu. Sonra o da mahkemeye getirildi ama sanık sandalyesinde oturan kişileri teşhis edemedi. Paketi teslim eden kişiden telefon numarası alırken yüzüne bakmıştı. 'Orta boylu, ince bıyıklı bir kişi'' diye hatırlıyordu ama ''Paketi veren kişiyi bugün yakalayıp getirseler, o şahıs demem mümkün değil'' diyordu.
ŞİMDİ NEREDE?
İşte bir zamanlar 'Üçok suikastinin kilit ismi'' denilen, sonra ortadan kaybolan ve ardından PKK ile bağlantılı bir örgüt nedeniyle hapse mahkum olup 12 yıl yattıktan sonra serbest kalan 'kargocu kız'' bugün nerede dersiniz? Gülay Calap, DTP'nin 8 Kasım 2007 günü yapılan kongresinde, önce Parti Meclisine, sonra MYK'ya seçildi.
Şimdi ise DTP Genel Başkan Yardımcısı...
Üçok suikastindeki 'kargocu kız'' tam 17 yıl sonra DTP kongresinden çıktı. Hem de partinin yöneticisi olarak...
Bu da bir garip Türkiye tesadüfü...
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Onder'in , 'Ne mutlu Turkum diyene!'' anlayısına karsi cikan herkes Turkiye Cumhuriyeti'nin dusmanidir ve oyle kalacaktır.
7 Aralık 2007 18:54
serd@l
bu haberi ilk duyduğumda şok olmuştum..hala da öyleyim...biraz sakinleşip gelicem..yoksa bu haber yüzünden hesabım kapanacak...
7 Aralık 2007 19:01
mugece81_
Bende çok üzüldüm :((
s£®d@l demis ki:
bu haberi ilk duyduğumda şok olmuştum..hala da öyleyim...biraz sakinleşip gelicem..yoksa bu haber yüzünden hesabım kapanacak...
7 Aralık 2007 19:18
doomswar
olayı biliyorum ama kaynak istemeden edemeyeceğim :(
7 Aralık 2007 20:28
hayda.bre
oha yaa .ya kendimi zor tutuyorum yaa.nasık bir şeydir bu ya................................
7 Aralık 2007 20:31
mugece81_
Bu konuda kimse kendini tutmasın...Kendimizi yıllar boyu tuttuğumuz için böyle oluyor zaten...Herkes konuşsun herkes....
hayda.bre demis ki:
oha yaa .ya kendimi zor tutuyorum yaa.nasık bir şeydir bu ya................................
7 Aralık 2007 20:53
mugece81_
Gündemi takip edersen kaynakları görürsün...Bir sürü kaynak var...
doomswar demis ki:
olayı biliyorum ama kaynak istemeden edemeyeceğim :(
7 Aralık 2007 20:55
off the record
Bu adamların en iyisi eli kanlı katil (DTP) bunu biliyoruz zaten hiç şaşırmadım ama dagda olacaklarına mecliste olsunlar belki ülkemız için daha hayırlı olur... Biraz zamana bırakmak lazım belkıde, bu meclis sürecini.
7 Aralık 2007 22:40
sıtkı yozgatlı
Bugüne kadar türkiye'nin yükselmesi için gereken çalışmaları yapan kişiler ne yazıkki bir şekilde susturuldu....bahriye üçok uğur mumcu....ve daha niceleri.....hatta büyük önder mustafa kemal atatürk 1927 yılındaki gençliğe hitabe de bu günleri görmüştür.(Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler)
7 Aralık 2007 22:47
mugece81_
Evet haklısınız arkadaşlar...
8 Aralık 2007 10:29
eterlielbisemudguard
su an okuyorum ve sadece durdum sonunda haberin bi üç dakika algılamakta zorlandığımı falan düşünüp tekrar okudum...
inanılmaz ...... devam etmiyorum sizde etmeyin(hesapları ve kantindeki eğlenceli anları düşünerek)
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/16264
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.