ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Çöküş Nazi Almanyasında 1945 yılında Adolf Hitler'in son günlerini anlatan film. Oliver Hirschbiegel'in yönetmenliğini yaptığı filmin senaryosu Joachim Fest isimli tarihçinin yazdığı Inside Hitler's Bunker adlı eserden esinlenilmişdir. Son günlere ait anılar kısmen Albert Speer'in kısmen de Hitler'in sekreteri Traudl Junge'un anılarına dayanmaktadır.
Berlin, Nisan 1945... Bir ulus yıkılışını bekliyor... Başkent sokaklarında öfke ve şiddetle çarpışan insanlar var... Hitler ve yakın arkadaşları kendilerini barikatların ardında güvene almışlardır. Aralarında Führer’in özel sekreteri Traudl Junge da vardır. Sokaklarda ise savaş çığlıkları yankılanmaktadır. Berlin artık düşmüş bir kaledir fakat Hitler şehirden çıkmayı kabul etmemektedir. Halkının son neferleri dışarıda savaşın gücü ile yok edilirken o son yolculuğuna hazırlanmaktadır. Birlikte intihar etmeden birkaç saat önce Eva Braun ile evlenirler. Cesetleri öldükten sonra yakılır ve böylece düşman eline geçmez... Onlar gibi bir çokları da intihar etmeyi seçmişlerdir... Magda Goebbels durum gittikçe ümitsizleştiğinde kendisi ve kocası intihar etmeden altı çocuğunu da zehirleyerek öldürür... Bu olaydan çok kısa bir süre sonra Traudl Junge ve birkaç kişi kaçmayı başarır..
Yönetmen :Oliver Hirschbiegel
Senaryo :Bernd Eichinger, Joachim Fest
Oyuncular :Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Corinna Harfouch, Ulrich Matthes, Juliane Köhler
Filmin Türü :Drama, Savaş
Orijinal Adı :Downfall
Yapımcı Firma :Constantin Film Production
Yapım Yılı :2004
Yapım Ülkesi :Almanya / İtalya
Orijinal Dili :Almaca / Rusça
Filmin Süresi :156 dakika
Resmi Sitesi : http://www.downfallthefilm.com/
Dağıtıcı Firma :Özen Film
Vizyon Tarihi :25.03.2005
Biraz önce izledim filmi..1945 yılını yaşamış 2 kişinin anılarından oluşan serüvene sahip bir film..Adolf Hitler(Führer)'in son günlerini,ordusunun kendisine ihanetini,etrafında güveneceği kimsenin olmayışını,acımasızlığını,Berlin'in Ruslar tarafından ele geçirilmesine rağmen vatan hainlerini cezalandırmaya çalışmasını,hatta ve hatta Ruslara canlı olarak yakalanmama arzusu sonucunda verdiği kararları ve her ne karar verirse versin ona olan sadakatini yitirmek istemeyen Alman vatandaşlarını konu alan güzel bir film..
imdb puanı 8.5/10.0..Diğer sinema sitelerinde ise bu oran 9.2 ila 9.7 arasında değişmektedir..
26 Aralık 2007 23:30
aslan67
2005 yılında almanya'nın en iyi yabancı film dalında oscar adayı olan bu film oscar'ı kazanamasa da, pek çok yerel ve uluslararası festival gösteriminden ödülle dönmüş ülkesine..
Ayrıca Adolf Hitler'i canlandıran Bruno Ganz da kendisine dehşet derecede benzemiştir..Bakışları yeter..
26 Aralık 2007 23:48
hayda.bre
Bende Medial Of Honor Airborne var tavsiye ederim çöküşü bizzat görüyorum :D Hatta onları çökertiyorum :P
6 Aralık 2007 23:58
kunephe
o oyun beni benden almıştı.
hayda.bre demis ki:
Bende Medial Of Honor Airborne var tavsiye ederim çöküşü bizzat görüyorum :D Hatta onları çökertiyorum :P
6 Aralık 2007 23:59
yosamite
laf atıp kaçıcam ben :)
La ömer sen hiç yerinde duramıyosun bravo enerjiye bak hele :) takip kısmında pek görünüyosun da :ç
film hakkında yorum yok bilmiyorum :)
7 Aralık 2007 00:05
aslan67
Hehe canın sağolsun ya:)Bugün de acayip durgundum hea,kendimi sinema sektörüne adadım da:)
yosamite demis ki:
laf atıp kaçıcam ben :)
La ömer sen hiç yerinde duramıyosun bravo enerjiye bak hele :) takip kısmında pek görünüyosun da :ç
film hakkında yorum yok bilmiyorum :)
7 Aralık 2007 00:14
reddevil87
Bu filime hasta olmuştum ilk cıktıgında.Nazi dönemini özelikle hitlerin psikolojisini cok iyi yansıtması bakımından takdirimi kazanmıştır..
İzleyin derim insanlar..
17 Aralık 2007 00:30
henüzdüşünmedim
kesinlikle mükemmeldi belgesel tadında zaten.... başındaydı sanırım konuşan hitlerin sekreterliğini yapmış yaşlı bir bayan vardı çok etkilenmiştim.. aslında avrupada hala yüzlerce ikinci cihan harbi gazisi var yaşayan o vahşeti gören nasıl tekrar normal hayata dönmüşler hep düşünmüşümdür..
güzeldi yinede hitleri tam yansıtamamışlardı hala korkuyorlar çünkü:)
17 Aralık 2007 00:34
mugece81_
güzel...
7 Aralık 2007 01:33
grey.
yarın alacağım dvd yi düşünüyordum ancak az önce gözüme gözüme girdi.... teşekkürler aslan67
7 Aralık 2007 02:02
o6uz²
ulan Dragonlance serisinin kitaplarından biriydi Downfall...
Adını okuyunca bir an heycanlanmıştım, bu Nazi tipli herif ne alaka diyodum ki hakkaten Dragonlance nereee bu film nere...
Güzel saçmalamışım.
=P
7 Aralık 2007 10:18
aslan67
rica ederiz grey hanfendü:)
grey. demis ki:
yarın alacağım dvd yi düşünüyordum ancak az önce gözüme gözüme girdi....
teşekkürler aslan67
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/16248
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.