ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > sinema-tv > Der Untergang(Downfall)(Çöküş)
savas drama 1945 yahudi berlin rus alman fuhrer nazi adolf hitler cokus downfall der untergang
Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

aslan67
aslan67
Çöküş Nazi Almanyasında 1945 yılında Adolf Hitler'in son günlerini anlatan film. Oliver Hirschbiegel'in yönetmenliğini yaptığı filmin senaryosu Joachim Fest isimli tarihçinin yazdığı Inside Hitler's Bunker adlı eserden esinlenilmişdir. Son günlere ait anılar kısmen Albert Speer'in kısmen de Hitler'in sekreteri Traudl Junge'un anılarına dayanmaktadır.

Berlin, Nisan 1945... Bir ulus yıkılışını bekliyor... Başkent sokaklarında öfke ve şiddetle çarpışan insanlar var... Hitler ve yakın arkadaşları kendilerini barikatların ardında güvene almışlardır. Aralarında Führer’in özel sekreteri Traudl Junge da vardır. Sokaklarda ise savaş çığlıkları yankılanmaktadır. Berlin artık düşmüş bir kaledir fakat Hitler şehirden çıkmayı kabul etmemektedir. Halkının son neferleri dışarıda savaşın gücü ile yok edilirken o son yolculuğuna hazırlanmaktadır. Birlikte intihar etmeden birkaç saat önce Eva Braun ile evlenirler. Cesetleri öldükten sonra yakılır ve böylece düşman eline geçmez... Onlar gibi bir çokları da intihar etmeyi seçmişlerdir... Magda Goebbels durum gittikçe ümitsizleştiğinde kendisi ve kocası intihar etmeden altı çocuğunu da zehirleyerek öldürür... Bu olaydan çok kısa bir süre sonra Traudl Junge ve birkaç kişi kaçmayı başarır..

Yönetmen :Oliver Hirschbiegel
Senaryo :Bernd Eichinger, Joachim Fest
Oyuncular :Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Corinna Harfouch, Ulrich Matthes, Juliane Köhler
Filmin Türü :Drama, Savaş
Orijinal Adı :Downfall
Yapımcı Firma :Constantin Film Production
Yapım Yılı :2004
Yapım Ülkesi :Almanya / İtalya
Orijinal Dili :Almaca / Rusça
Filmin Süresi :156 dakika
Resmi Sitesi : http://www.downfallthefilm.com/
Dağıtıcı Firma :Özen Film
Vizyon Tarihi :25.03.2005

Biraz önce izledim filmi..1945 yılını yaşamış 2 kişinin anılarından oluşan serüvene sahip bir film..Adolf Hitler(Führer)'in son günlerini,ordusunun kendisine ihanetini,etrafında güveneceği kimsenin olmayışını,acımasızlığını,Berlin'in Ruslar tarafından ele geçirilmesine rağmen vatan hainlerini cezalandırmaya çalışmasını,hatta ve hatta Ruslara canlı olarak yakalanmama arzusu sonucunda verdiği kararları ve her ne karar verirse versin ona olan sadakatini yitirmek istemeyen Alman vatandaşlarını konu alan güzel bir film..

imdb puanı 8.5/10.0..Diğer sinema sitelerinde ise bu oran 9.2 ila 9.7 arasında değişmektedir..
 2   6 Aralık 2007 23:30   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
2005 yılında almanya'nın en iyi yabancı film dalında oscar adayı olan bu film oscar'ı kazanamasa da, pek çok yerel ve uluslararası festival gösteriminden ödülle dönmüş ülkesine..

Ayrıca Adolf Hitler'i canlandıran Bruno Ganz da kendisine dehşet derecede benzemiştir..Bakışları yeter..
 2   6 Aralık 2007 23:48   mesajın adresini al  

hayda.bre
hayda.bre
Bende Medial Of Honor Airborne var tavsiye ederim çöküşü bizzat görüyorum :D Hatta onları çökertiyorum :P
6 Aralık 2007 23:58   mesajın adresini al  

kunephe
kunephe

o oyun beni benden almıştı.

hayda.bre demis ki:

Bende Medial Of Honor Airborne var tavsiye ederim çöküşü bizzat görüyorum :D Hatta onları çökertiyorum :P

6 Aralık 2007 23:59   mesajın adresini al  

yosamite
yosamite
laf atıp kaçıcam ben :)
La ömer sen hiç yerinde duramıyosun bravo enerjiye bak hele :) takip kısmında pek görünüyosun da :ç

film hakkında yorum yok bilmiyorum :)
7 Aralık 2007 00:05   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
Hehe canın sağolsun ya:)Bugün de acayip durgundum hea,kendimi sinema sektörüne adadım da:)

yosamite demis ki:

laf atıp kaçıcam ben :)
La ömer sen hiç yerinde duramıyosun bravo enerjiye bak hele :) takip kısmında pek görünüyosun da :ç

film hakkında yorum yok bilmiyorum :)

7 Aralık 2007 00:14   mesajın adresini al  

reddevil87
reddevil87
Bu filime hasta olmuştum ilk cıktıgında.Nazi dönemini özelikle hitlerin psikolojisini cok iyi yansıtması bakımından takdirimi kazanmıştır..
İzleyin derim insanlar..
 1   7 Aralık 2007 00:30   mesajın adresini al  

henüzdüşünmedim
henüzdüşünmedim
kesinlikle mükemmeldi belgesel tadında zaten.... başındaydı sanırım konuşan hitlerin sekreterliğini yapmış yaşlı bir bayan vardı çok etkilenmiştim.. aslında avrupada hala yüzlerce ikinci cihan harbi gazisi var yaşayan o vahşeti gören nasıl tekrar normal hayata dönmüşler hep düşünmüşümdür..
güzeldi yinede hitleri tam yansıtamamışlardı hala korkuyorlar çünkü:)
 1   7 Aralık 2007 00:34   mesajın adresini al  

mugece81_
mugece81_
güzel...
7 Aralık 2007 01:33   mesajın adresini al  

grey.
grey.
yarın alacağım dvd yi düşünüyordum ancak az önce gözüme gözüme girdi....
teşekkürler aslan67
7 Aralık 2007 02:02   mesajın adresini al  

o6uz²
o6uz²
ulan Dragonlance serisinin kitaplarından biriydi Downfall...
Adını okuyunca bir an heycanlanmıştım, bu Nazi tipli herif ne alaka diyodum ki hakkaten Dragonlance nereee bu film nere...
Güzel saçmalamışım.
=P
7 Aralık 2007 10:18   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
rica ederiz grey hanfendü:)

grey. demis ki:

yarın alacağım dvd yi düşünüyordum ancak az önce gözüme gözüme girdi....
teşekkürler aslan67

7 Aralık 2007 10:42   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008