ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  sinema-tv  Voksne Mennesker(Dark Horse)(Tutunamayanlar)
mikael bertelsen michelle bjorn andersen nicolas bro jakob cedergren thomas l corneliussen thomas w gabrielsson kristian halken anders hove bodil jorgensen nicolaj kopernikus tutunamayanlar voksne mennesker izlanda danimarka cannes film festivali dagur kari komedi drama
Sayfalar: 1      şu anda 1 - 9

aslan67
aslan67
Cannes Film Festivali’nin “Belirli Bir Bakış” bölümünde gösterilen Tutunamayanlar, grafiti sanatçısı Daniel, bir fırında çalışan Franc adında bir kız, Büyükbaba yani Roger, uykusuzluk çeken bir yargıç ve küçük bir Fiat 500 hakkında bir öykü. Nói Albínói / Buzdan Hayaller’in yönetmeni Dagur Kári’den, kalıpların dışına çıkanları anlatan, hafif bir aşk hikâyesi ve alışılmışın dışında bir komedi. Franc ve Daniel, sorumluluktan ve bağlanmaktan alabildiğine kaçar, Büyükbaba ise bütün kurallara uymak ister; bir yargıç, Daniel’i duvarlara yazı yazmaktan suçlu bulur ama adliyeden çıkar çıkmaz işini, ailesini, her şeyi geride bırakmaya karar verir..

Yapım : 2005, Danimarka / İzlanda
Tür : Dram / Komedi
Yönetmen : Dagur Kári
Senaryo : Dagur Kári, Rune Schjøtt
Oyuncular : Nicolaj Kopernikus, Bodil Jørgensen, Anders Hove, Kristian Halken, Thomas W. Gabrielsson, Thomas L. Corneliussen, Jakob Cedergren, Nicolas Bro, Michelle Bjørn-Andersen, Mikael Bertelsen
Görüntü Yönetmeni : Manuel Alberto Claro
Müzik : Slowblow
Süre : 1 saat, 49 dk.
Gösterim Tarihi : 6 Ocak 2006

Biraz önce izledim filmi..Verdiği dinginlik ve huzur için bile izlenebilecek,siyah beyaz(Filmde tek kare renkli sahne vardır:P),kaliteli bir film..Danimarka-İzlanda ortak yapımı bir film..Buzdan Hayaller filminin yönetmeninin bir diğer filmidir..Ayrıca filmin müziklerini de yönetmenin kendi grubu olan Slowblow yapmıştır..Kuzey bölgelerinin yapımlarını her zaman beğenmişimdir zaten..Filmde hakem olmak için yırtınan karakteri-namı diğer büyükbaba- ben çok tuttum..Filmin sonunun soru işaretleriyle dolu olması bir handikaptır..Misal Hakim'e ne olduğu bir muaammadır..2005 filmekimi'nin en iyi filmlerinden biri olarak gösterilir..imdb puanı 7.2/10 idir,bu oran diğer sinema sitelerinde 8.7 ila 9.3 arasında değişmektedir..Filmden beni güldüren ve aklımda kalan birkaç replik ise şöyledir:

(Esas oğlan eve gelir ve hamile olduğunu öğrenen eşini koltukta hüzünlü bir halde bulduğunda aralarında geçen konuşma)

-Canım neyin var?
-Fırında kekim var..

(Maddi durumu yerlerde olan esas oğlan babasına gidip onunla bir hal çare bulmaya çalışırken aralarında geçen muhabbet)
E:Esas Oğlan
B:Baba
M:Babanın misafiri

B:Ne yapmayı düşünüyorsun?
E:Moda ajansına başvurabilirim..
B:Bu kadar da yerlere mi düşecektin,vücudunla mı para kazanacaksın yani?
E:Ne yapabilirim baba?
B:Yalnız model olursan kazandığın paranın yarısını ben diğer yarısını da annen alır..
E:O nedenmiş?
B:Bu vücudunu kime borçlusun sen?Tabii ki bana ve annene..
E:?!
M:Bu konuyu şöyle ele almak istiyorum..Mesela sen yeşil bir özelliğe sahipsin..Yeşili de paraya çevirmek istiyorsun..Ama hiç düşünmüyorsun ki yeşilin kırmızı ve mavinin bileşiminden oluştuğunu..
E:Sarı ile mavidir yeşili oluşturan..
M:Her neyse:P

(Kızının doğumgünü için eve koliyle meyve suyu getiren hakim karısının şu sözleriyle şaşkınlığa uğrar)

K:Hey bunlar ne?
H:Meyve suyu..

(Bu sırada da bütün çocuklar meyve suyu denen içeceği kafalarına dikmektedir)

K:Bunlar alkol!
H:Haa tamam o zaman gidip değiştireyim..

:)

2   ~ 269 gün   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
afiş falan güzelmiş .. böyle gişeye oynamayan filmler çok güzel olabiliyor daha samimi falan .. oyuncuları ünlü olmuyor vs

fırıncıda çalışan hatun da tatlıymış .. bizim memlekette böyle hatunlar çalışmıyor fırıncıda falan =) eğer öyle olsaydı çok daha mutlu bir toplum olurduk muhtemelen .. kuzey ülkeleri güzel yav. burger kingde falan da bebekler çalışıyor.
~ 269 gün   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
Harbi ya,bizim fırında atletli,kıllı mıllı adamlar çalışıyor insanın ekmek falan alası gelmiyor şerefsizim:)

kretzsche demis ki:

afiş falan güzelmiş .. böyle gişeye oynamayan filmler çok güzel olabiliyor daha samimi falan .. oyuncuları ünlü olmuyor vs

fırıncıda çalışan hatun da tatlıymış .. bizim memlekette böyle hatunlar çalışmıyor fırıncıda falan =) eğer öyle olsaydı çok daha mutlu bir toplum olurduk muhtemelen .. kuzey ülkeleri güzel yav. burger kingde falan da bebekler çalışıyor.

aslan67
aslan67
Ayrıca disleksi hastalığının da ne demek olduğunu bu filmde görüyoruz..

DİSLEKSİ NEDİR ?

Disleksi dinleme, konuşma, okuma, yazma, akıl yürütme ile matematik yeteneklerinin kazanılmasında ve kullanılmasında önemli güçlüklerle kendini gösteren bir öğrenme bozukluğudur.

İlkokula başlayan disleksili çocuklarda eğitim alabilecek zihinsel gelişim henüz tamamlanmadıgı için okuyamazlar, yazamazlar ve matematiksel işlemleri kavramada zorluk çekerler. Ancak bu onların zeka düzeylerinde bir sorun olduğunu göstermez.

Hatta zeka düzeyi çok yüksek çocuklarda da görülmektedir. Fakat bazen hastalık farkedilmeyebilir.Disleksililer zeka düzeyleri düşük olmadığı gibi özel yeteneklere de sahip olabilirler. Buna önemli kanıt disleksili olduğu bilinen bilim adamları ve sanatçılardır: Albert Eistein, Leonardo da Vinci, Tom Crouse, Mickey Mouse gibi.

Disleksi’li çocuklarda dikkat bozukluğu da görülür. Bu nedenle bu çocuklara bir uzman tarafından sistemli bir dikkat eğitimi verilmelidir.Sözel, işitsel, görsel eğitim metodları seçilmelidir. Sınav sorularını çabuk okuyamazlar ve cevapları yazamazlar. Bu nedenle bu çocuklara sözlü sınav yapılması daha etkin olur. Çoktan seçmeli sınavlarda (test) daha başarılı olurlar.

DİSLEKSİ TÜRLERİ

Disleksi doğuştan gelen gelişimsel ve travmaya bağlı disleksi olarak ikiye ayrılır. Doğuştan gelen disleksi doğum öncesi ,doğum sırasında ve doğum sonrası komplikasyonlara bağlı olarak üçe ayrılır.
Doğum öncesi disleksiye, yetersiz ve dengesiz beslenme, gebelik sırasında geçirilen enfeksiyonlar ve bilinçsiz ilaç kullanımı etken olabilir.Uzun ve zor doğum plesenta anomalileri doğum sırasında oluşan disleksiye ,doğumdan sonra bebeğin nefes almasındaki gecikme ve geçirdiği ateşli hastalıklar da doğum sonrası oluşan disleksi sebeplerindendir. Kalıtsal etmenlere bağlı olarakda disleksi ortaya çıkabilir.

-b ve d, p ve q harflerini, 6 ve 9 gibi sayıları ters algılama; kelimelerdeki harfleri ya da sayıları karışık algılama, ne’yi en; 3’ü E; 12’yi 21 olarak algılamak gibi.
-Okurken kelime atlamak.
-Hecelerin seslerini karıştırmak ya da sessiz harflerin yerini değiştirmek, sıklıkla yazım hatası yapmak.
-Yazı yazmada zorluk.
-Gecikmiş ya da yetersiz konuşma.
-Konuşurken anlama en uygun kelimeyi seçmede zorluk.
-Yön (yukarı, aşağı gibi) ve zaman (önce, sonra, dün, yarın gibi) kavramları konusunda sorunlar.
-Elleri kullanmada hantallık ve beceriksizlik

boomerang ¹³
boomerang ¹³
film çok güzel bir film de.. alıntı yapmayaydın.. :o)

aslan67
aslan67
O konuşmaları yazmasaydım tanınmamış bir film olduğu için de çoğu alıp izlemezdi;ama o replikler çekici kılar belki biraz diye düşündüm:P

boomerang ¹³ demis ki:

film çok güzel bir film de.. alıntı yapmayaydın.. :o)

denizhan
denizhan
sinemada izlemiştim zamanında.
gayet doğal evet ve başarılı.
tavsiye ederim.
yalnız 3-4 sene oldu sanırım bu film vizyona gireli.
ona rağmen hala hatırlıyorum bak. etkilemiş demek ki beni.

denizhan
denizhan
amma atmışım 2006 imiş yahu.
ilginç.
~ 268 gün   mesajın adresini al  

daddy's girl
daddy's girl
ödüllü diye almıştım filmi
ama sıkılıp izlemedim..
duruyor hala,umarım bi ara izlerim...
ayrıca hakim ve karısının dialog iyimiş=)
~ 268 gün   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 9

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008