ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Aseksüel, sekse karşı ilgisiz veya isteksiz olan kişileri tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Bunun bir hastalık mı yoksa bir cinsel yönelim mi olduğu konusunda tartışmalar vardır. Bilimsel araştırmalar, eğer bu bir cinsel yönelim ise, dünyada en ender görünen yönelim olduğunu saptamıştır.
Tarihteki ünlü aseksüeller arasında; ressam Salvador Dali, besteci ve piyanist Şopen (Chopin), bilim adamı Newton, felsefeci Kant ve Tüketici Haklarının ilk savunucusu Nader yer almaktadır.
Aseksüelliğin tanımı bu.. sık sık aseksüel olucam ben diye dolanırdım meğersem pek çok insan varmış dünyada ve Türkiyede aseksüel olan..geçen günlerde Hülya Avşar'ın programına konuk olmuştu Burcu Sufi Demirtürk.. kimseyi bugüne kadar arzulamadığını cinsel istek duymadığını ama yine de aşık olabildiğini anlattı..bir de sitesi var
sizce, aseksüellik gerçekten bir tercih mi yoksa hastalık mı? cinsellik olmadan da bir hayat ya da aşk yaşanır mı?
bana pek mümkün değilmiş gibi geliyo..
4 Aralık 2007 21:01
ver pacıno
cinsellik olmadan yaşanır mı be rahipmiyiz:)))
4 Aralık 2007 21:08
peter pan
cinsellik düşünmeden bir aşk yaşanabilir, ama hayat zor olur.
4 Aralık 2007 21:08
aslan67
Bence de mimkinatı yok:)
(1) 4 Aralık 2007 21:10
kucuk bir kiz cocugu
Ben 14-15 yaşımdan beri aseksüel olduğumun farkındayım,kendimi böyle biliyorum.Şu an 19 yaşındayım.Yine hayatım aynı koşullarda.Aseksüel olmama rağmen ben hala yaşamımı sevmek ve harcamak için birisini bulmak isterim.Bu kişiyi sürekli resmederim.Belki adam belki kadın.Erkek olması ilk tercih tabi.Topluma boş mesaj göndermekten nefret ederim ama eğer herhangi birisi benle konuşmakla ilgilenirse benim yahoo ismim Cvdrumsta,dir.Ve ben bir insan azmanıyım.Aseksüeliteyi bu sıra çok aptal yerlerden okuyorum.Birçok kişi homo olarak biliyor bizi.Cinsel yönelim olduğu hiç akıllarına bile gelmiyor mu? Ben, herkesin, farklı şekilde kendi aseksüaliteyi tanımladığını bilirim ve herkes için farklıdır, bundan dolayı ben, saklamayı istemem.Ben cinsel anlamda hissetmememe rağmen karşımdakini olduğu şey için onu beğenirim.Ama teknik olarak heteroseksüel değiliz?Öyleysa homuyuz.Bizi nasıl onlarla eşit sayabilirsiniz?
sitede yaşamlardan örnekler var .. bu da birisi..
çok ilginç ya kimi 40-50 yaşında öpüşmemiş bile.. tecrübesi olmayan insanlar vardır elbet ama bu insanlar cinsel istek de hissetmiyolar.. bana çok ilginç geliyo..
4 Aralık 2007 21:14 ~ 4 Aralık 2007 21:15
ver pacıno
ya tamam ideal bi eş bulabilirsinde aradığın gibi bulduğun aseksüel olmazsa ne yapacaksın...
4 Aralık 2007 21:16
mesmerant
gunahtir
(1) 4 Aralık 2007 21:20
kretzsche
belki fiziksel olarak böyle doğmuş insanlar da vardır ama çoğunluğunun hayatının gidişatı sonucu sonradan öyle olduğunu düşünüyorum. ne bileyim hayal kırıklıkları, toplum baskısı vs vs sonucu cinselliklerini yaşayamadıklarından ezik bir psikolojiye giriyor olabilirler. ama hiç arzulamamaktan bahsediyorsanız onu bilemiycem. bu arada newton'un bakir öldüğünü duymuştum, dali tam tersi diye biliyordum . böyle aklını çok fazla bilim & sanat a kaydıran insanların bir tarafları da eksik kalıyor mutlaka =)
4 Aralık 2007 21:26
uysalhan
bence her birinin bir şekilde sakladığı egosundan kaynaklanıyor...
(1) 4 Aralık 2007 21:27
uysalhan
kant geliştirmiş olduğu ahlak anlayışına ters düşmemek için aseksüel olmuş olabilir. mi acaba ?.. :)
4 Aralık 2007 21:32
kucuk bir kiz cocugu
dali'nin annesi onu bırakıp gitmiş üvey anneyle büyüüş ve bu onda travmatik bi etki yaratmış.. misal bir arkadaşının karısı olan Gala'ya aşık oluyor kadını kocasından ayırıyor ama onca sene boyunca aralarında cinsel hiç bir şey olmuyor..
4 Aralık 2007 21:32
aslan67
Oha ya,sen git o kadar uğraş,debelen sonra sanki hiçbir şey yokmuş gibi davran,ee hatunun tepkisi ne olmuş bu duruma?:)
pembe dizi gibi la çok heyecanlandım bak şimdi..
küçük bir kız çocuğu demis ki:
dali'nin annesi onu bırakıp gitmiş üvey anneyle büyüüş ve bu onda travmatik bi etki yaratmış.. misal bir arkadaşının karısı olan Gala'ya aşık oluyor kadını kocasından ayırıyor ama onca sene boyunca aralarında cinsel hiç bir şey olmuyor..
4 Aralık 2007 21:40
kucuk bir kiz cocugu
valla Gala da Dali'ye aşık olmuş heralde ama cinsel ihtiyacını başka erkelerle tatmin etti mi onu bilmiyorum.. =) aslında Dali, Gala'nın pek çok çıplak resmini de yapmış..
4 Aralık 2007 21:50
dreamworks®
olur mu öyle şey! çok kati bir şekilde olmaz katılmıyorum.
4 Aralık 2007 21:51
boomerang ¹³
aseksüelleri aslan67 rumuzlu üyeye yönlendirin, sorun çözülür..
aseksüellik bir yalandır.. seks dürtüleri insan evriminden gelir. insanlar ne kadar bastırırlarsa okadar aseksüelite olur kanımca. bide homoseksüellik var, sayılan bu bilim adamlarının ve bi çok aseksüellerde homoseksüellik vardır bastırılan
4 Aralık 2007 22:02
aslan67
Benim mizacıma aykırı bir kere,hormonlarım yerinde duramazken bu yorum abes kaçmış:)
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/16201
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!