ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Finding Neverland Akademi ödüllü Amerikan filmi..Johnny Depp ve Kate Winslet filmde rol alırken filmin yönetmenliğini Marc Forster yapmıştır.. Film 'En İyi Uyarlama Senaryo' dalında Oscar'a aday gösterilmiştir..
Her şey, başarılı İskoç yazar J. M. Barrie’nin yeni oyununun, kibar İngiliz sosyetesi tarafından beğenilmemesiyle başlar. Dehasına karşın aynı konulardan sıkılmış olan Barrie’nin yeni bir ilham perisine ihtiyacı vardır. İlham perisi ise, köpeğiyle birlikte Londra’nın Kensington Bahçeleri’nde yaptığı günlük yürüyüşlerinden birinde karşısına çıkar: Babasız kalmış dört çocuk ile dul kalmış güzel bir anneden oluşan Llewelyn Davies ailesi.
Asabi büyükanne Emma du Maurier ve Barrie’nin eşinin karşı çıkmasına rağmen, Barrie aileyle yakınlık kurar. Çocuklarla oyunlar oynar, onlarla birlikte kılıktan kılığa girer. Yamaçları bir gemiye, sopaları bir kılıca, uçurtmaları bir periye, Llewelyn Davies ailesinin çocuklarını da Neverland’in Kayıp Çocuklarına dönüştürür.
Çocukluğun maceracı ruhu ve bunun yarattığı heyecanlar sayesinde, Barrie’nin en cüretkâr ve ünlü başyapıtı Peter Pan ortaya çıkar. Yarattığı bu tiyatrovari öykü, önceleri büyük bir şüphe yaratır. Yapımcısı Charles Frohman, çocuk hikâyelerindeki başarısını yitireceğini düşünür. Barrie ise provalara çoktan başlamıştır. Aktörlerden, sahnede uçmalarını, ışıktan oluşan perilerle, köpek ve timsah kostümü giymiş kişilerle konuşmalarını ister.
Barrie, dünyaya Peter Panı tanıtacağı sırada, kader kötü bir oyun oynar. Yazar ve sevdikleri, gerçekten inanmanın ne olduğunu anlayacaklardır..
Yönetmen :Marc Forster
Senaryo :Allan Knee
Oyuncular :Johnny Depp, Kate Winslet, Julie Christie, Radha Mitchell, Dustin Hoffman
Filmin Türü : Drama
Orijinal Adı :Finding Neverland
Yapımcı Firma :Film Colony
Yapım Yılı :2004
Yapım Ülkesi :İngiltere / Amerika
Orijinal Dili :İngilizce
Filmin Süresi :106 dakika
Dağıtıcı Firma :Atlantis Vivafilm
Vizyon Tarihi : 18.02.2005
Öncelikle bu filmi kardeşimpeter pan'a armağan ediyorum:)
Biraz önce izledim filmi ve gayet başarılı buldum..Hatta bir sahnesinde gözlerimin dolduğunu belirtmeliyim..Hikayenin yazılış aşamasını filmde bulacaksınız..Johnny Depp ve Kate Winslet muazzam bir performans göstermişler..Johnny Depp'in o suskun,durgun ve sabırlı ifadesine hayran kalmamanız mümkün değil..
imdb puanı tahmin ettiğiniz üzere yüksek bir puan olan 8.0/10.0 idir..Diğer sinema sitelerinde ise bu oran 9.1 ila 9.6 idir..
Keşke hayat düşlerimizdeki gibi olsa değil mi?
Tozpembe..
2 Aralık 2007 23:56
peter pan
şahane bir film. herkese tavsiye ederim.
ha bi de Öncelikle bu filmi kardeşim peter pan'a armağan ediyorum:)
için teşekkürler kardeşim:))
2 Aralık 2007 23:59
suit up!
gerçekten çok güzel film... bi de aksanları çok güzeldi
3 Aralık 2007 00:18
erdemlix
mükemmel bir film.
benden 10/10 alır. deep hastası olduğumdan değil, filmin işlenmesi, mekanları, akıcılığı. herşeyi.
3 Aralık 2007 00:23
kretzsche
bayağı güzel bir filmdi bu .. karakterler mekanlar & hikaye falan ..
3 Aralık 2007 00:37
sweetdreams
Vasatın üstünde bir film.
3 Aralık 2007 00:47
erdemlix
hmm .
bu film için duyacağımı düşünmediğim bir yorum.
sweetdreams demis ki:
Vasatın üstünde bir film.
3 Aralık 2007 01:08
sweetdreams
hmm .
bu film için duyacağımı düşünmediğim bir yorum.
:)
3 Aralık 2007 01:40
erdemlix
deep in suratı afişte yamuk çıkmış diyen olsaydı daha az şaşırırdım :P
3 Aralık 2007 01:47
sweetdreams
ahahahahah....Vasatın üstü olduğu konusunda iddialıyım:)
erdemlix demis ki:
deep in suratı yamuk çıkmış diyen olsaydı daha az şaşırırdım :P
3 Aralık 2007 01:52
erdemlix
illa ki vasatın üstü.
ama senin kasdettiğin vasatın hemen üstü sanırım.
neden böyle düşündün ?
klasik bir hikaye gibi mi ?
oyunculuk mu ?
3 Aralık 2007 01:54
sweetdreams
Benim gözümde ileriki yıllarda hatırlanabilecek ya da yıllar sonra kült film sayılabilecek bir film olmadı,bir gün tekrar açıp izler miyim?diye düşündüm,hayır izlemem dedim.Sanırım bu yüzden vasatın üstü benim için,yoksa oyunculuklar,çekimler,filmin akışı hepsi iyi ama sanırım ben bir filmden çok daha fazla şey bekliyorum:)
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/16165
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.