ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Dünyayı en çok kimler kirletiyor?
cin abd korbon salimi center for global development
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

e = m . c²
e = m . c²
Center for Global Development düşünce kuruluşunun desteğiyle dünya genelinde yapılan araştırmanın sonuçlarına göre dünyayı en çok kirleten ülke ABD, en çok kirleten halk ise Avustralya halkı.

Center for Global Development düşünce kuruluşunun desteğiyle dünya genelinde yapılan araştırma, karbon salımında kişi başına düşen pay hesap edildiğinde Avustralyalıların, ülkeler listesinin ikinci sırasındaki Çin’in büyük farkla önünde olduğunu gösterdi.

50 bin kadar elektrik santrali ve 4 bin firmayı dahil ederek yapılan araştırmaya göre, kişi başı karbon salımında 10 ton ile başı çeken Avustralyalıları, 8 ton ile Amerikalılar izliyor. Genel olarak bakıldığında ise listenin başında ABD, ikinci sırada ise Çin yer alıyor.

Araştırmada, ABD’nin sahip olduğu elektrik santrallerinden atmosfere her yıl 2,5 milyar ton karbon salındığına, bu alanda ikinci sırada ise 2,4 milyar tonla Çin’in yer aldığına dikkat çekiliyor.

Karbon gazı salımında başı çeken ülkeler listesinde ilk 10 sırada şu ülkeler yer alıyor:

1. ABD- 2,530 milyar ton
2. Çin- 2,430 milyar ton
3. Rusya- 600 milyon ton
4. Hindistan- 529 milyon ton
5. Japonya- 363 milyon ton
6. Almanya- 323 milyon ton
7. Avustralya- 205 milyon ton
8. Güney Afrika- 201 milyon ton
9. İngiltere- 192 milyon ton
10. Güney Kore- 168 milyon ton

Kişi başına düşen karbon salımında ise liste şöyle:

1. Avustralya- 10 milyon ton
2. ABD- 8,2 milyon ton
3. İngiltere- 3,2 milyon ton
4. Çin- 1,8 milyon ton
5. Hindistan- 0,5 milyon ton

1 Aralık 2007 20:03   mesajın adresini al  

e = m . c²
e = m . c²
1 Aralık 2007 20:04   mesajın adresini al  

suigeneris
suigeneris
ilk 10da olmadığımıza sevindim..
1 Aralık 2007 20:05   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
bir şey diyeceğim e eşittir em ce kare.. çevreye bu kadar duyarlısın da, bu duyarlılıkla düzeleceğini düşünüyor musun?
1 Aralık 2007 20:08   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
biz dünyayı değil, kendi ülkemizi kirletmekte iyiyiz..

suigeneris demis ki:

ilk 10da olmadığımıza sevindim..

1   1 Aralık 2007 20:13   mesajın adresini al  

e = m . c²
e = m . c²
gerçekçi olup imkansızı istiyorum ben...:)

boomerang ¹³ demis ki:

bir şey diyeceğim e eşittir em ce kare.. çevreye bu kadar duyarlısın da, bu duyarlılıkla düzeleceğini düşünüyor musun?

4   1 Aralık 2007 20:14   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
gerçekçi olmak ve istemek tamam eyvallah da.. düzeltilmesi konusun da nazik olmak veya ne bileyim şu tutum başarılı olacak gibi değil.. sanki, belki..
1 Aralık 2007 20:19   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
Başlığa ithafen:

İnsanlar..
1 Aralık 2007 20:23   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
ve sen..

aslan67 demis ki:

Başlığa ithafen:

İnsanlar..

1 Aralık 2007 20:23   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
ve sen..

valla bilmeyerek oldu:)her şey güzel kokmayı amaçlarken ozon tabakasını delmemle başladı:)
1 Aralık 2007 20:26   mesajın adresini al  

e = m . c²
e = m . c²
sanırım sorunun düzeltilmesi için ülke politikalarının bu yönde uygulanması gerekiyor. Ülke politikalarının çevre kirliliği konusunda yaptırımda bulunması için ise sivil toplumun tepkisi etkili bir yol olabilir. Sivil toplum örgütlerinin etkin olabilmesi için de her bireyin çevreye duyarlı olması gerekir....

Bu anlattığım nasrettin hocanın borç ödeme fıkrasına benzedi farkındayım.... ama doğrusu bu sanırım...:)

dedim ya zor iş ama bu amaç doğrultusunda ufakta olsa bir şey yapmaya çalışmakta bir sakınca görmüyorum...

boomerang ¹³ demis ki:

gerçekçi olmak ve istemek tamam eyvallah da.. düzeltilmesi konusun da nazik olmak veya ne bileyim şu tutum başarılı olacak gibi değil.. sanki, belki..

2   1 Aralık 2007 20:26   mesajın adresini al  

chi sj
chi sj
lan adam smith,bunlar hep senin başının altından çıktı..oysa ki insanoğlu tarlasında mutluydu..mutlu muydu?
 1   1 Aralık 2007 21:02   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009