neden her seyi sınıflamak mecburiyetinde hissederiz kendimizi insanlara insan gozuyle bakamayız saygı duymayız itin gotune sokmak için ugrasırız fikirlerini begenmeyiz yaftalarız
bi gazetenin olması gereken cizgi tarafsızlıktır her yonuyle olayı verirsin okuruna
okurun istedigini alır istedigini almaz eger haber taraflıysa bizde mal gibi inanırız
taraflı olması gereken kose yazarlarıdır onların gorusleridir ister kabul ederiz ister etmeyiz bi de onların penceresinden bakarız
30 Kasım 2007 23:54
sultana (sayko)
mümkünse içini dolduramadığınız ve kuru kuru inandığınız inançlarınız yerine , yukarıdaki arkadaşın kullandığı tabirle bomboş yaşayın! zira sizi dolduracak gerçek bir şeyler gördüğünüzde algılayacak ve bir yere oturtacak boşluğunuz olur. aksi taktirde beyniniz ve kalbiniz öyle ağırlaşırki gereksiz ve sizi yansıtmayan şeylerle, gerçeklerle karşılaştığınızda tanıyamassınız!
(2) 1 Aralık 2007 00:29
meo
olumun gercekligi ve olumden sonraki boslugu doldurmak istemek gibi saf bi dusunce
1 Aralık 2007 00:40
sultana (sayko)
hadi bakalım...
1 Aralık 2007 00:44
uysalhan
-volkan-:
örnek olarak filistin ve israili verelim en başta... aralarındaki savaşın onlarca farklı nedeni var.. ama kutsal şehir kudusun en buyuk kavga sebeplerinden biri olduğunu unutmayalım
eksik bıraktığınız noktalar var. israilin devlet olmazdan onlarca yıl önce o toprakları misliyle para vererek satın aldıkları, kendilerini devlet ilan ederken, kendilerini o mülkiyetlerin sahipleri olarak tapu sahibi olduklarını unutuyorsunuz. yahudilerin bu kadar siyonist davranmasının yanında filistindeki arapların da paragöz davrandıkları konusu duruyor. kimse de bu konuda tek laf etmiyor.
konunun dışına çıktığım için hepinizden özür dilerim...
1 Aralık 2007 00:45 ~ 1 Aralık 2007 00:54
tilbac
ınananlar:biz ölümden sonrakı hayatta cennete gırmeyı ısterız...
inanmayanlar:biz cennetı bu dunyada ayagımıza getırırız....
radıkal:sanane kardesım ıster sagdan dem vururum ıster soldan...
saygı:bi gün tanısırız seninlede...
(1) 1 Aralık 2007 01:09
yokum ben artık...
Gençler aşın şunları artık herkesin inancı kendine...
1 Aralık 2007 01:10
9a 6
hocan yanlış biliyor..ateizm tanrıyı red etmek falan değil..
sui generis demis ki:
lisedeki din kültürü ve ahlak bilgisi dersimizin çok sevgili hocalarından birinin şu lafı geldi aklıma: ''ateistler tanrının varlığını reddederler.. olmayan bir şey reddedilemeyeceğine göre, tanrı vardır..''
eyvallah hocam.. büyüksün..
1 Aralık 2007 01:16
9a 6
hea öyleyse olur..
sui generis demis ki:
doğru biliyor demedi kimse zaten =) ironi..
1 Aralık 2007 01:26
meo
hadi bak =)
sultana [fragile!!! demis ki: ]
hadi bakalım...
1 Aralık 2007 01:42
meo
_volkan_ demis ki:
örnek olarak filistin ve israili verelim en başta... aralarındaki savaşın onlarca farklı nedeni var.. ama kutsal şehir kudusun en buyuk kavga sebeplerinden biri olduğunu unutmayalım
hepsi bahane butun savaslar para içindir
1 Aralık 2007 01:45
**mephisto** ®
isteyen istediine inanir istemediine inanmaz,reddeder,kabul eder vb....
kac yillik ateist Aziz Nesin bile artik Musluman olduysa cehennemde kontenjan sayisi giderek azalio demek....
yaw bana garip gelio,toplumcu olan ve bu yonuyle deer kazanmis bi yazarin Muslumanlii ya da inancszlii vb ile anilmasndan bana ne bana onun topluma yonelik dusunceleri vb gerekli bana yoksa inandii veya inanmadii seyler diil...
..ot... demis ki: valla radikale kendiniz sol deyip kendiniz elestirmissiniz. ben de sol bir gazete oldugunu dusunmuyorum radikalin. icerisinde bir kac solcu gazeteci var hepsi bu. ama ne olursa olsun halen benim en begendigim, en objektif olmaya calısan gazetedir kendisi cok satan gazeteler arasında.
yazıya gelirsek sacmalık otesi. pek degerlendirilcek yanı yok. halit ertugrul kitaplari gibi olmus. hani adam diyordu 'simdi su kutugu burdan yuvarlasak, asagı kadar kayalara carpa carpa inse, inene kadar da sandalye seklini alsa kendi basına, tesadufen. mantikli olur mu? olmaz. o zaman evren de tesadufen degildir.' gibi basitce yaklasimlar bunlar.
he ben kendimi ateizme daha yakın bir insan olarak gormeme ragmen, su ateizm kılıfı altinda elitcilik oynayanlara da bir o kadar uyuz olurum. artik prim yapmanin diger bir sekli oldu bazilari arasında ateizm. he bunun dısında da yazıyı yazan adam gibi ateistlere acıyarak bakan, 'sapıtmıs lan bunlar' diyen de buyuk bir kesim var. onlara da bir o kadar gıcık oluyorum. hatta sırf bu yuzden inanan insanlarla inanc konusunu tartismiyorum artik ben...
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/16129
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!