ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Kimse ateist olamaz
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 49 - 60

cigdém
cigdém

insan olabilseler önce birbirlerine saygı duyacaklar...hepsine izah etmekten ben yoruldum...

boomerang ¹³ demis ki:

mühim olan bir şey olmak değil, bir şey olmadan önce insan olabilmek..

aha bu da benden olsun madem, boomerang götünden deyim uydurursa

30 Kasım 2007 22:18   mesajın adresini al  

comandante
comandante
İnsanların etnik dinleri, mezhepleri neden başkalarını bu kadar ilgilendirir? Herkes istediği inanca göre yaşasa ve başkalarının mözgürlüklerini kısıtlamayacak şekilde ibadetini inancını yerine getirse ne olur? Ne Nesin'in inancı Zeybek'i; ne de Zeybek'in ki Nesin'i ilgilendirse. Zeybek'in inancına göre zaten Nesin asi olduğu için cezasını ahirette Allah verecek ve Nesin ''yanacaktır''!!! O halde Zeybek kendisine durumdan vazife çıkarmaktadır? Buna ne gerek vardır? Biraz daha sağduyu biraz daha tüm inançlara saygı olsa ne eksilir çok merak ediyorum
30 Kasım 2007 22:20   mesajın adresini al  

reddevil87
reddevil87
Karl marx ne demiştir kımse adam akıllı bilmez.Karl marx demiştirki din toplumların afyonudur ama sakın bu afyonu ellerinden almaya kalkmayın cektikleri acılara dayanamazlar..
 3   30 Kasım 2007 22:21   mesajın adresini al  

comandante
comandante

cigdém demis ki:

ayrıca bir yayın çizgisinde değilim.
bir zamanlar sevip takip ettiğim, kardeşimin de muhabir olarak çalıştığı bir gazete gözümde küçüldü bunun mesajını vermeye çalıştım :S

Yazıyı kesinlikle doğru bulmuyorum ama bence bu yazının o gazetede yer alması gözünde küçültmemelidir gazeteyi. demek ki bu şekilde ''radikal'' çıkışlara sayfalarında yer verebilmesi alkışlanacak bir şeydir. Tabii aynı radikalliği bir ateistin açıklamalarını da sayfasına taşıyabilir mi Radikal bunu da düşünmek lazım. Eğer o düşünceyi de taşıyabilirse o zaman gerçekten büyür.
 1   30 Kasım 2007 22:23   mesajın adresini al  

cigdém
cigdém
doğru söze ne denir :)

Yazıyı kesinlikle doğru bulmuyorum ama bence bu yazının o gazetede yer alması gözünde küçültmemelidir gazeteyi. demek ki bu şekilde ''radikal'' çıkışlara sayfalarında yer verebilmesi alkışlanacak bir şeydir. Tabii aynı radikalliği bir ateistin açıklamalarını da sayfasına taşıyabilir mi Radikal bunu da düşünmek lazım. Eğer o düşünceyi de taşıyabilirse o zaman gerçekten büyür.
30 Kasım 2007 22:27   mesajın adresini al  

ot
ot
valla radikale kendiniz sol deyip kendiniz elestirmissiniz. ben de sol bir gazete oldugunu dusunmuyorum radikalin. icerisinde bir kac solcu gazeteci var hepsi bu. ama ne olursa olsun halen benim en begendigim, en objektif olmaya calısan gazetedir kendisi cok satan gazeteler arasında.

yazıya gelirsek sacmalık otesi. pek degerlendirilcek yanı yok. halit ertugrul kitaplari gibi olmus. hani adam diyordu 'simdi su kutugu burdan yuvarlasak, asagı kadar kayalara carpa carpa inse, inene kadar da sandalye seklini alsa kendi basına, tesadufen. mantikli olur mu? olmaz. o zaman evren de tesadufen degildir.' gibi basitce yaklasimlar bunlar.

he ben kendimi ateizme daha yakın bir insan olarak gormeme ragmen, su ateizm kılıfı altinda elitcilik oynayanlara da bir o kadar uyuz olurum. artik prim yapmanin diger bir sekli oldu bazilari arasında ateizm. he bunun dısında da yazıyı yazan adam gibi ateistlere acıyarak bakan, 'sapıtmıs lan bunlar' diyen de buyuk bir kesim var. onlara da bir o kadar gıcık oluyorum. hatta sırf bu yuzden inanan insanlarla inanc konusunu tartismiyorum artik ben...
30 Kasım 2007 22:28   mesajın adresini al  

ot
ot
aynen oyle kardesim. inanan insan mutlu insandir...

reddevil87 demis ki:

Karl marx ne demiştir kımse adam akıllı bilmez.Karl marx demiştirki din toplumların afyonudur ama sakın bu afyonu ellerinden almaya kalkmayın cektikleri acılara dayanamazlar..

1   30 Kasım 2007 22:32   mesajın adresini al  

cigdém
cigdém
hayret ve şaşkınlıkla izliyorum ki konu sakin kapandı.
30 Kasım 2007 22:38   mesajın adresini al  

_volkan_
_volkan_
istersen provoke edeyim olay çıksın :)

cigdém demis ki:

hayret ve şaşkınlıkla izliyorum ki konu sakin kapandı.

30 Kasım 2007 22:40   mesajın adresini al  

cigdém
cigdém
cık! etme :D
30 Kasım 2007 22:42   mesajın adresini al  

cigdém
cigdém
ben senin meleğinken sen benim meleğim pozisyonuna geçtin birden :D
30 Kasım 2007 22:48   mesajın adresini al  

off the record
off the record
Hayatta bir şeylere inanın; arkadaşınıza,sevdiğinize,dininize,gerekirse ateşe inanın ama bişeylere inanın bom boş yaşamayın....
 2   30 Kasım 2007 23:27   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 49 - 60

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009