ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
Kimse ateist olamaz

Sayfalar: 1  2  3  4  5  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 21 - 40

kretzsche
kretzsche
çin, tayvan gibi ülkelerde halkın çoğunun ateist olduğunu bilir miydiniz.. keza zamanının komünist rejimlerinde manevi hikayeler değil de halkın birlik & beraberliği ön plana çıkartılmıştır .. burada (köln) kocaman bir katedral var, geçen gün çinli tiplere çok güzel olduğundan falan bahsetmiştim, 'doğu ülkelerinde din ile pek araları olmadığından' bahsettiler. . buyrun biraz düşünün .. bir tarafta çin .. bir tarafta arabistan.. bunların hepsi insan .. herkesin bildiği bir şey var.. mutlak bir gerçekten bahsetmek imkansız .. böyle kafayı çizmemek lazım ona buna sataşarak
 3   ~ 266 gün   mesajın adresini al  

9a 6
9a 6
benim anlamadığımsa radikale kimin sol dediği..radikal ben solcu bir gazeteyim gibi bir iddiada mı yoksa biz,içersinde sol düşünceye yakın bir kaç gazeteci barındırdığı için,ona sol poşeti giydirip onun solculuğunu beğenmeyenler miyiz?
 2   ~ 266 gün   mesajın adresini al  

vi0let de mars
vi0let de mars
din daima birleştirir. tartışmayacm.
~ 266 gün   mesajın adresini al  

9a 6
9a 6

kendin pişir kendin ye

9a 6 demis ki:

benim anlamadığımsa radikale kimin sol dediği..radikal ben solcu bir gazeteyim gibi bir iddiada mı yoksa biz,içersinde sol düşünceye yakın bir kaç gazeteci barındırdığı için,ona sol poşeti giydirip onun solculuğunu beğenmeyenler miyiz?

_volkan_
_volkan_
akıllı adamların elindeyse evet
aksine mevcut dünya düzenindede gördüğümüz gibi din insanları savaştırır

vi0let de mars demis ki:

din daima birleştirir. tartışmayacm.

1   ~ 266 gün   mesajın adresini al  

ver pacıno
ver pacıno
rakılar nerde:)))))

væringjar
væringjar
Neden bir gazete(mesela radikal) bir görüşü benimseyip onu ölümüne savunmak zorundaymış iması çıkıyor söylediklerinizden?

Atıyorum, sol görüşlü birkaç yazısı var diye o gazete solcudur(ya da milliyetçidir, dincidir vb.) damgası neden?

Farklı açıdan yazamaz mı yeri geldiğinde?
İlla Radikal(kelime anlamıyla =) mi olmak zorunda gazeteler??

9a 6
9a 6
ayrıca herkes ateist olabilir.

9a 6

cigdém
cigdém
keşke daha sakin konuşulabilse...
ve bu dediklerini anlayabilse çoğu kişi.
nişanlım da qatar'da çalışıyor, ama insanların kendilerinin çarşafla gezdiği bu ülkede mini etekli şortlu tiplere de sokaklarda rastlanıyor...
biz daha çok fırın ekmek yemeliyiz.
gerçi konu nerden nereye geldi radikal'e sol diyen bendim galiba yalnızca :D

kretzsche demis ki:

çin, tayvan gibi ülkelerde halkın çoğunun ateist olduğunu bilir miydiniz.. keza zamanının komünist rejimlerinde manevi hikayeler değil de halkın birlik & beraberliği ön plana çıkartılmıştır .. burada (köln) kocaman bir katedral var, geçen gün çinli tiplere çok güzel olduğundan falan bahsetmiştim, 'doğu ülkelerinde din ile pek araları olmadığından' bahsettiler. . buyrun biraz düşünün .. bir tarafta çin .. bir tarafta arabistan.. bunların hepsi insan .. herkesin bildiği bir şey var.. mutlak bir gerçekten bahsetmek imkansız .. böyle kafayı çizmemek lazım ona buna sataşarak

vi0let de mars
vi0let de mars
akıllı adamların elindeyse evet
aksine mevcut dünya düzenindede gördüğümüz gibi din insanları savaştırır

savaşların olduğu yerde mutlaka birlik-beraberlik vardır.. bunu da yapan din ise, dinsiz bir toplumun birlik ve beraberliğinden söz etmek bana göre mümkün değildir.

cigdém
cigdém

rakılar burda :) sek ii gidio :D

hayal(et) demis ki:

rakılar nerde:)))))

reco
reco
abow içiyosmu??

sultana (sayko)
sultana (sayko)

fizeler fizeler demis ki:

insanlar bi yerden sonra bişeye inanması gerektiğini görüyor....ateistim diyenler lafta söylerler bence bunu ama kalben soyleceklerını ınanmıyorum....

kalben söyleseler zaten bir inanışa mensup olmuş olurlar. Ateistlik öyle dogmalar ve inançlar yönünde edinilmiş bir görüş değildir zaten. dolayısıyla kalben söylenmez, mantıken söylenir.

mr ako
mr ako
dalga geçme en azından, yoksa eyvallah senin düşüncen...
şimdi dalga geçmedim diyebilirsin ama rahatsız edici olduğunu düşünüyorum mesajının.

mavera.. demis ki:

ben basbaya Ateistim...ne demek kimse olamazmış yahu....

namık kemal zeybek'e de şunu demek isterdim illa bir din mensubu olmam
gerekirse Şamanist olurum yine müslüman olmam...

Allah diyorlarmış ya Budha ya Zeus ya Göktanrı yarattıysa neme lazım:))))))

_volkan_
_volkan_
savaşların olduğu yerde mutlaka birlik-beraberlik vardır.. bunu da yapan din ise, dinsiz bir toplumun birlik ve beraberliğinden söz etmek bana göre mümkün değildir

insanları birlik ve beraberliğe sadece din sürüklemez. hatta dinden önce vatan gelir. vatandır insanları birlik ve beraberliğe sürükleyen

savaşların oldugu yerde birlik ve beraberlik vardır. ezilenlerin birliği ve beraberliğidir bu. halkı davalarından kaynaklanan bir birlik ve beraberliktir..

ama sanırım dünya tarihini okursan.. dinler yüzünden ortaya çıkan onlarca savaşıda öğrenmiş olursun. dinlerin çatışmasını. din yüzünden yapılan savaşları ölen milyonlarca insanı..

cigdém
cigdém
ateist olmak ve diğer dinlerle dalga geçmek ???
bu saçma.
benim bi inancım yok, bilim tek gerçeğim.
ama kimsenin gerçeği ile dalga geçmedim.
mavera yaptığın yanlış...

sultana (sayko)
sultana (sayko)
hakim inanca göre rahatsız edici olan bir mesaj, diğer inanca göre normal olabilir . o da ateizme laf edilirken rahatsız oluyordur belki.
bu forumlarda ne zamanki herkes birbirinin inancını görüşünü ideolojisini dalga geçmeden, saçmalamadan eleştirebilir ve fikir beyan edebilirse o zaman bu başlıklar mana kazanacak bence.

cigdém
cigdém
savaşların çıkması için sebeplerden sadece biridir din.
diğerleri siyaset, ticaret vesaire...
din yüzünden savaş çıkmadığını söylemeyin bana :S

mr ako
mr ako
dinde insanlarca bir değer olduğuna göre, ve insanlar değerleri için de savaştıklarına göre, dini sebeplerden savaş çıkar elbette.

_volkan_
_volkan_
örnek olarak filistin ve israili verelim en başta... aralarındaki savaşın onlarca farklı nedeni var.. ama kutsal şehir kudusun en buyuk kavga sebeplerinden biri olduğunu unutmayalım

Sayfalar: 1  2  3  4  5  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 21 - 40

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008