ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Ahmet İSTEK- Osman Nuri BOYACI- Turaç TOP- Cesur SERT- Hasan ÖZBEK- Ramazan ACAR- Mehmet ÇINAR- Ramazan ÇETİN- Selamet ŞAHİN/ISPARTA, (DHA)
İŞTE UÇAK MÜRETTEBATI
OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER...
DAKİKA DAKİKA UÇAK KAZASI...
İSTANBUL- Isparta seferini yapan World Focus Havayolları'na ait, Atlasjet Havayolları tarafından kiralanan MD83 tipi yolcu uçağı Süleyman Demirel Havalimanı'na iniş için alçalırken, Keçiborlu İlçesi'nin Çukurören ve Kılıç köyleri arasında düştü. Süleyman Demirel Havalimanı'na 12 kilometre uzaklıktaki 1830 metre yükseklikteki Türbetepe'nin zirvsine çakılan uçaktaki 49 yolcu 7 mürettebattan kurtulan olmadı.
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Isparta'ya saat 23.20'de havalanması gerekirken, Piriştina seferinden geç dönmesi nedeniyle saat 00.51'de kalkış yapan KK4203 sefer sayılı uçak, saat 01.36'da Süleyman Demirel Havalimanı'na inişe geçtiği sırada radardan kayboldu.
Hava Trafik Kontrol Merkezi'nin uçağın kaybolduğu bilgisini vermesi üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Bölgedeki arama kurtarma ekipleri ve jandarma başta olmak üzere tüm güvenlik birimleri seferber olurken, Hava Kuvvetleri'ne bağlı arama kurtarma helikopterleri görevlendirildi.
Uçağın koordinatlarını uydu aracılığı ile bildiren ELT cihazından sinyal alınamayınca, çevredeki göllerden birine düşmüş olbileceği ihtimali gözönüne alınarak, aramalar buralara da kaydırıldı. Isparta ve Antalya valiliklerinde kriz masaları oluşturuldu.
Uçağın kaybolduğu haberi üzerine yolcu yakınları İstabul Atatürk Havalimanı ile Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na akın ederek, bilgi almaya çalıştı.
PİLOT MEYDANI GÖRMÜŞ
Atlasjet Havyolları CEO'su Kaptan pilot Tuncay Doğaner, kaptan pilotun meydanı gördüğünü söyledi. AtlasJet CEO'su Doğaner'in saat 05.00'te yaptığı açıklama şöyle:
“World Focus Havayolları'na ait AtlasJet Havayolları adına uçuş yapan KK4203 sefer sayılı MD83 tipi yolcu uçağı, İstanbul- Isparta seferini yapmak üzere 00.50'de Atatürk Havalimanı'ndan havaladı. Uçak havalandıktan sonra Isparta meydan üzerinde kuleyle temasa geçilmiş olup, meydan görülmüş ve bu andan itibren uçakla irtibat kesilmiştir. Uçak şu an için kayıp olup arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Uçakta 49 yolcu, 2 kapta 4 hostes, 1 teknisyen 7 müretebat olmak üzere 56 kişi bulunmatadır. Olay ögğrenildiği andan itibaren ilgili bütün birimlerin bilgisi olup, Ulatırma Baknalığı, İçişleri Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'nce gerekli bütün önlemler alınmıştır. Arama krtarma çalışmaları devam etmektedir. Yapılan ilk incelemee hava şartlarında ve uçağın teknik özelliklerinde herhangi negatif bir bilgiye rastlanmamıştır. Gerek Atatürk Havalimanı'nda gerek Isparta Havalimanın'nda, Meydan Valiliği ve personelimiz her türlü önlemi almıştır.”
ENKAZ TERMAL KAMERAYLA BULUNDU
Isparta'nın yanı sıra Afyonkarahisar ve Antalya'da da aranan uçağın akıbetinden yaklaşık 4 saat süreyle haber alınamadı.
Ankara'dan kalkan AS532 Mk1 Cougar tipi özel termal kameraya sahip arama kurtarma helikopteri saat 06.00 sıralarında enkazı Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nın kuzey batısında yer alan Çukurören ve Kılıç köyleri arasındaki Türbepete'nin zirvesinde buldu.
30 Kasım 2007 10:07
fresya
Allah rahmet eylesin diyorum da......ısparta valisi ilginç bir açıklama yapmış demiş ki.....O bölge uçağın geçiş noktasında değil demiş*
30 Kasım 2007 10:09
no control
uçağın gövdesi duruyo kanatları yok ben hayatımda böyle bir olay görmedimde demiş
30 Kasım 2007 10:24
_volkan_
valiyi kim ipler. adam ne? sivil havacılık yetkilisi mi. uçak uzamanı mı ne?
kaza anında ya da motorda bişi olsa yuzlerce km ykselkilte bi uçak, ankaraya bile düşer yani.. tamam abarttım ankaraya düşmezde geçiş noktasında olmayan bir yere süzülmesi gayet normaldir.
no control demis ki:
uçağın gövdesi duruyo kanatları yok ben hayatımda böyle bir olay görmedimde demiş
30 Kasım 2007 10:27
no control
ben asıl hayatımda böyle bişey görmedim demişya ona takıldım
hayatında yüzlerce kez düşen uçak görmüşte hiç biri bunlara benzemiyomuymuş? neymiş?
30 Kasım 2007 11:01
_volkan_
discovery channel da uçak kazaları diye bi program var ya..
onu izlemiştir :)
no control demis ki:
ben asıl hayatımda böyle bişey görmedim demişya ona takıldım
hayatında yüzlerce kez düşen uçak görmüşte hiç biri bunlara benzemiyomuymuş? neymiş?
30 Kasım 2007 11:05
no control
kız arkadaşı ıspartalı olan ve orda yaşayan arkadaşım kazayı haberlerde duyunca evi arayıp size bişey oldumu diye sordu....
ağlasammı gülsemmi yoksa arkadasımla selamı sabahı kesemmi
30 Kasım 2007 11:25
_volkan_
valinin son bombası : uçak oraya nasıl inmiş anlamadım
off bu kadar kötü bi olayda böyle trajokomik olaylar oluyo ya
no control demis ki:
kız arkadaşı ıspartalı olan ve orda yaşayan arkadaşım kazayı haberlerde duyunca evi arayıp size bişey oldumu diye sordu....
ağlasammı gülsemmi yoksa arkadasımla selamı sabahı kesemmi
30 Kasım 2007 11:30
cigdém
çok geçmiş olsun.
30 Kasım 2007 11:38
_volkan_
Isparta yakınlarında düşen Atlasjet uçağında ölen yolcular arasında Süleyman Demirel Üniversitesinin davetlisi olarak, konferans vermek üzere gelen bilim adamlarının da bulunduğu öğrenildi.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nce bugün düzenlenecek fizik konulu bir konferansa katılmak üzere Atlasjet uçağına binen ve hayatlarını kaybettikleri bildirilen yolcular arasında, Boğaziçi Üniversitesinden Prof. Dr. Engin Arık, Araştırma Görevlisi Özgen Berkol Doğan, Yüksek Lisans Öğrencisi Engin Abat ile Doğuş Üniversitesinden Prof. Dr. Şenel Fatma Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet ve Araştırma Görevlisi Mustafa Fidan da bulunuyor.
30 Kasım 2007 11:42
cigdém
1 ay önce Çukurova Üniversitesi'nde düzenlenen jeoloji sempozyumuna gidişimiz geldi aklıma.
:((
30 Kasım 2007 11:46
no control
olay yerinden bildiren bi spikerin ntvdeki konuşması şöyleydi
burada çok ölü var...ve şuanda üstümüzden bir uçak daha geçiyo...ölü sayısı artabilir.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/16124
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.