ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Hocalara üç soru
soru cevap kuran ahmet hakan
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

bonaventure
bonaventure
SAYIN Mustafa İslamoğlu... Sayın Hayrettin Karaman... Sayın İhsan Eliaçık... Sayın Hayri Kırbaşoğlu... Sayın Süleyman Ateş... Sayın Nihat Hatipoğlu... Ve hatta Sayın Yaşar Nuri Öztürk...
Pek muhterem hocalarım!

Teoloji alanında az buçuk mürekkep yalamışlığım vardır.

Ancak...

Yarım hoca adamı dinden imandan eder şeklindeki geleneksel hükmü göz önünde bulundurursanız...

Benim bu konuda ahkám kesmeye kalkışmamın yol açacağı vahim sonuçları sizler de takdir edersiniz.

Dolayısıyla bu iş size düşmektedir.

Lütfen, ta imam hatip günlerimden beri işin içinden çıkamadığım şu üç mühim konuda...

Hem beni, hem de benim şahsımda merak edenleri aydınlatabilir misiniz?

BİR: Kuran’da hem Yahudi ve Hıristiyanların dost edinmemesi öneriliyor, hem de Bir Müslüman erkeğin, Hıristiyan ya da Yahudi kadınla evlenmesine cevaz veriliyor. Burada bir çelişki yok mu? Dost edinme! Ama evlenebilirsin şeklinde ortaya çıkan bu çelişkiyi nasıl izah etmektesiniz?

İKİ: İslam dininde Yahudiler için lanetlenmiş kavim tanımlaması vardır. Bir ırkın topyekûn lanetlenmesi yaklaşımı, İslam’ın ortaya koyduğu Herkes Allah katında eşittir prensibiyle çelişmiyor mu? Bu çelişki hakkında ne düşünmektesiniz?

ÜÇ: Geçenlerde Suudi Arabistan Kralı, Vatikan’ı ziyaret edip Papa’ya armağanlar sundu. Oysa Papa, Suudi Arabistan Kralı’na iade-i ziyarette bulunamaz. Çünkü Mekke ve Medine’ye Müslüman olmayanların girmesi yasak. Bu yasak kararı bir arada yaşama fikrine aykırı değil mi? Yasak kararının arkasında hangi mantık yatmaktadır.

ahmet hakan.

25 Kasım 2007-hürriyet
29 Kasım 2007 14:17   mesajın adresini al  

bonaventure
bonaventure
aramızda bu soruların yanıtını bilen var mı?
29 Kasım 2007 14:17   mesajın adresini al  

sprue
sprue
29 Kasım 2007 14:30   mesajın adresini al  

bonaventure
bonaventure
ilhan selçuk'u okuyor olman beni sevindirdi.

kuran hakkında gereksiz yorumlamaların bu sitede en azından bu forumu görenler, okuyanlar tarafından son verilmesi umudu içimde daha çok arttı.

sprue demis ki:

http://www.ortakantin.com/forum/15896/999#lm

cevabı verilmişti...

1   29 Kasım 2007 14:36   mesajın adresini al  

sprue
sprue
İlhan Selçuk'un yazısını yapıştıran sensin. Okuyup da cevabını veren benim. Gerekli cevabı verdiğinde Sayın Selçuk, sende tekrar gönderirsin. Ben yine elimden geldiğince cevaplarım...

Umut konusuna gelince, umutsuz yaşanmaz biliyorsun... :) ummak lazım...
29 Kasım 2007 14:47   mesajın adresini al  

bonaventure
bonaventure
sayın selçek cevabı göndereli çok oldu
ben senin okumana sevindim.

yavaş yavaş başlamak lazım bi yerlerden;)
29 Kasım 2007 14:51   mesajın adresini al  

bonaventure
bonaventure
öte yandan aynı zamanda said-i nursi yorumları da aynı aracılar sınıfına girdiğinide belirtmek lazım değil mi mehmetim?
29 Kasım 2007 14:53   mesajın adresini al  

sprue
sprue
Eee tabiki. Önemli şahsiyetler bitmeye yüz tutunca İlhan Selçuk Bey'de okunmalı. Onun gibiler eksik olmucak. Cumhuriyet elden gidiyor diye bağıranlar, halk tokatını yiyince şöyle bir şaşıranlar, biraz zaman geçince tekrar saldıranlar... Bunlar hep Türkiye tarihi. Ama artık o kadar güçsüz Türkiye yok kardeşim. 2. kez tek başına iktidar. Aynı şekilde çalışmaya devam edilecek. Daha aydınlık bir geleceğe yürünecek. İlhan Selçuk gibiler de tabiki yazmaya devam edecek. Ama artık zararsızlar...

Aracılar sınıfı demişsin. Onu anlamadım. Aç, cevap vermeye çalışıyım...
29 Kasım 2007 14:57   mesajın adresini al  

sprue
sprue

Bu arada selçek değil, selçuk. Sen okumaktan yazmayı unutmaya başladın galiba :) Aksatma...

bonaventure demis ki:

sayın selçek cevabı göndereli çok oldu
ben senin okumana sevindim.

yavaş yavaş başlamak lazım bi yerlerden;)

29 Kasım 2007 14:58   mesajın adresini al  

ot
ot
birinci durumla ilgili muhammed esed ordaki dost kelimesinin (veli, cogulu evliya) anlamının farklı oldugunu soylemis. söyle bir yorumu var.

Ancak 'dostlar' terimi bu baglamda sadece politik ittifaklari göstermez. her seyden once daha fazla, bariz olarak , hakikati inkar edenler ile 'ahlaki dayanismaya' isaret eder. be da onlar tarafindan 'onurlandirilma' veya esit kabul edilme umidi ile onlarin hayat tarzlarini muminlerin hayat tarzina tercih etmeyi ifade eder. inatci inkarcilarin hayat tarzinin taklit edilmesi, sahih inancin talep ettigi ahlaki esaslar ile catidtigindan, bu ilkelerin tedrici olarak terk edilmesine yol acar.

bilmem kimi ne kadar tatmin eder. 2. durumu ve benzerlerini, yani lanetlemeyi, kalbin muhurlenmesini falan ben de anlayamıyorum bir turlu. 3. durumun kuranda gectigini hatirlamiyorum. gecmiyorsa ve bu sadece bir uygulamaysa buna benzer sacmalıklar saymakla bitmez zaten...
29 Kasım 2007 15:01   mesajın adresini al  

bonaventure
bonaventure
bitmeye yüz tutan önemli şahsiyetler de kim oluyor?
hangi demokrasinin tokadı, bulgur demokrasisi?
güçlü türkiye derken? sabrımız taşıyor,buramıza kadar geldi, bak çok fena yaparız, çok kızgınız.... hamddolsun içimiz rahatladı. ne oldu da güçlü türkiyemizin başkanı 1 saatlik görüşmenin ardından içi rahatladı? ne konuşuldu veya sonrasında ne yapıldı?
dünyanın kaç ülkesinin borsasının %70 i yabancıların elinde ve bu ülkelerin isimleri neler?
aman aman durmak yok. her kaybedilen saniyede satılamayan bi değer olabilir bu ülkenin. daha hızlı, gece gündüz, vardiyalı, alışılması gerekilir bu konuda.

aracı papaz mı demeliydim yoksa? bunu bilemeyecek ne var canım. bildiğin said-i nursi. hani şu musulu kerkük ü kurtaran(!).

neyse benim uyuma saatlerim biraz farklı. bi ara geri dönerim. görüşelim;)
29 Kasım 2007 15:08   mesajın adresini al  

bonaventure
bonaventure
Bu arada selçek değil, selçuk. Sen okumaktan yazmayı unutmaya başladın galiba :) Aksatma...

yok canım. bunu sprue yazmamıştır. birisi onun bilgisayarının başına oturmuş bugün hepimiz için bi basitlik yapayım ne yapsam ne yapsam demiştir.

yanlış anlamayın. hemen sprue ye yüklenmeyin. böyle bi halt yemez o.
29 Kasım 2007 15:10   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009