ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Savini'nin bulduğu mantar, açık artırmayla satılacak.
En pahalı mantarı buldu, bağışladı
İtalyan mantar arayıcısı, köpeğinin bulduğu asgari 230 bin dolar edecek 1.5 kiloluk beyaz trüf mantarını, hayır kurumuna bağışladı..
İtalya'da köpeğiyle trüf mantarı arayan Cristiano Savini, son 50 yılda ortaya çıkan en büyük beyaz trüf mantarını buldu. Rocco adlı köpeğiyle Pisa kenti dışında mantar arayan Savini, Rocco birden yeri koklamaya başladı. Kokladığı yeri 75 santim derinliğinde kazdığım zaman 1.5 kilo ağırlığındaki mantara ulaştım dedi. Savini mantarı, geliri genetik araştırmalarında harcanması için hayır derneğine bağışladı. Uzmanlar, dünyanın en büyük beyaz trüf mantarının, açık artırmada asgari 230 bin dolara satılmasını bekliyor. Daha önceki rekor, 1999'da Guinness Rekorlar Kitabı'na giren bir kilo 290 gramlık mantara aitti.
İSTANBUL'DA DÖRT GÜNDE BİTTİ
Toprağın altında doğal olarak yetişen ve özel eğitilmiş köpeklerin bulduğu bu mantarın bir çeşidini, İstanbul Ortaköy'deki Meditrina adlı İtalyan restoranı geçen hafta servise koymuştu. Gramına 25 YTL istenen mantar, yemeklere 3-5 gram rendelenerek sunulmuştu. 400 gramlık mantar, dört günde tüketilmişti.
29 Kasım 2007 09:28
fresya
Bu trüf mantarı dünyanın en pahalı mantarı olmakla birlikte hafta sonu ekinde okumuştum.İşte okuduklarımdan aklımda kalanlar Kendisi eciş bücüş patatese benzemekle birlikte avrupada porsiyonuna gram 250 usd alınıyormuş.Kokusu çok keskinmiş.Sırf kokusuna bile para isteniyormuş.Kasım aralık ocak aylarında mevcutmuş.altın değerinde olduğu için asla gündüz aranmazmışi gece aranırmış.eskiden trüf mantarını aramaya domuzlar ava çıkarlarmış şimdi avcı köpekler buluyorlarmış.ve mantar nefes alıp verdiği için nefes aldıgı sırada yerini bulmak zor nefes verince karbondioksitten dolayı yerini buluyorlarmış.......
not 2-çinli bir işadamı trüften yemiş 750 gram 143 bin euro ödemiş bu yemeğe...
29 Kasım 2007 09:34
_volkan_
fresya için özellikle ''TELEVOLE'' bölümü açılmasını talep ediyorum. Başlıklarını o bölüm altında açsın
629 Kasım 2007 09:40
fresya
volkan arızamısın nesin????????????????
dün sağ sol tartısmasında o cocuga üzüldüğümü ve bu cocukları alet edenlerin rant yaptıgını daha kaç defa söylemem gerek?
o zaman bende açtıgım başlıkta senin adını görmek istemiyorum böyle ukalalık etmen yersiz!!!!!!!
29 Kasım 2007 09:45
_volkan_
bak canım.. açtığın başlık herkes için açılır. işine geleni alıp almamazlık yapamazsın. Kural 1
her başlık kendine uygun kategoride açılır.. kural
haber mi kalmadı turkiyede? güncel sorun mu kalmadı? bak dün IMKBnin fiber optik kabloları kesilince en az 45 milyon dolar zarar edildi. kimse bunun başlığını açmadı.. açsana?
Amerikan buyukelçisi kürt yoneticilere kahvasltı verdi. bununda başlığı açılmadı?
CHPli vekiller mecliste adalet komisyonunu bastı eylem yaptı.. açsana?
güncel forumdasın... Bi köpeğin iç çamaşırı yediğinin, bilmem kaç yıl önce hastalara azot verilmesinin, en pahalı mantarların başlığınıo açıyosun... açtığın başlıklar 6 mesajı geçmiyor ama inat ediyorsun. tepkimi verdim..
Dünkü konuya gelirse. bunun birini üzmekle alakası yok. Solcu olmanın marka giymemek oldugunu sanmak senin sorunun.. kimsenin türklüğü sorgulanamayacakken çıkıpta ne mutlu turküm diyene diyemeyen insanlar sürüsü demende senin sorunun
yani biraz temellendir kendini ya...
ya da Geyik Bölümünü falan kullan
dün sağ sol tartısmasında o cocuga üzüldüğümü ve bu cocukları alet edenlerin rant yaptıgını daha kaç defa söylemem gerek?
o zaman bende açtıgım başlıkta senin adını görmek istemiyorum böyle ukalalık etmen yersiz!!!!!!!
629 Kasım 2007 09:56
fresya
Sırayla haber acıyorum......buda güncel br konu hayatın parçası...
marka giyme dedim çünkü solu eleştirirken liberalizme hizmet etmiş oluyorsun buda komik oluyor.....ben sol yada sağda değilim...yıllarca bu konular tartısıldı bende isterim başı kapalı bir arkadasımın üniversitede okumasını ama hersey çarpıtılıyor çıkar haline getiriliyor.....
eğer açtıgım başlıkltan memnun değilsin o senin problemin.
trüf mantarıda hayatın bir gerceğidir sonucta buda para......
ayrıca odtülülerin buldugu mayını tespit eden yaka kartı gibi derin içerikli bilgiyi bende paylaştım ben sığ biri değilim..orda da görüşümü belirtiim....artık benle uğraşma....actıgım konuyu beğenmeyen yazmasın bu kadar.
29 Kasım 2007 10:12
_volkan_
marka giyme dedim çünkü solu eleştirirken liberalizme hizmet etmiş oluyorsun buda komik
solu eleştiren insanın komunist olmasını mı bekliyordun sen? kaldı ki marka giyince solcu ya da sagcı olmuyorsun. bu işlerle hiç bir alakası yok
trüf mantarıda hayatın bir gerceğidir sonucta buda para......
ilginç bir bakış açısı... ben bi araştırayım.. en pahalı ped hangisiymiş. orkid mi yoksa diğerleri mi.. buna gore başlık açıcam.. sonuçta o da para. hayatın parçası
neyse..
229 Kasım 2007 10:25
fresya
evet orkid de para.oda gercek.ama sen belden asağı vuracak kadar asagı seviyede bir adammıssın.bir bayanla böyle konusulmaz.
seni kınıyorum.azıcık edebin varsa susarsın.
29 Kasım 2007 10:31
_volkan_
orkid olmasın o zaman. dünyanın en pahalı gözlüğünü konuşalım. oda belden yukarı mı? hmmm dünyanın en pahalı havyarı istanbulda hangi restoranda kaç saatte tüketilmiş bunu konusalım...
ayrıca sana küfür etmişim gibi davranma. gayette doğal, her çeşit markette alelen açıkta satılan ve ayıp ya da gizli olarak nitelenmeyen birşeyden bahsediyoruz..
fresya demis ki:
evet orkid de para.oda gercek.ama sen belden asağı vuracak kadar asagı seviyede bir adammıssın.bir bayanla böyle konusulmaz.
seni kınıyorum.azıcık edebin varsa susarsın.
629 Kasım 2007 10:47
m_c_a
Neden konuları saptırıyosun yorumun bu mu yani?İşte bu tip insanlar yüzünden foruma katılamıyoruz..Nedir bu yaa?Saygı çerçevesinde yazın şu yorumlarınızı.
29 Kasım 2007 12:35
m_c_a
Fresya sen kafana takma canım.Başlıklarından son derece memnunum eminim benim gibi düşünenlerde var.Hemen kendilerine bir iş cıkarıp işgüzarlığa vuranlara aldırış etme lütfen.
29 Kasım 2007 12:40
_volkan_
yes.. bu başlıklara bu yorumum budur..
tartıstıgı adamları pek sevmesem ve bende surekli tartıssam bile, onların turklugunu sorgulama densizliğine, sosyalist ideolojiyi bir tek markadan ibare sanıp yine aynı ideolojiyi paylaşmasam bile o insanlara buna gore densiz yorumlar yapan kişiyede yorumum budur
ben bir tepki koydum. kimseye bir hakarette etmedim. kelimelerim gayet dikkatlice seçilerek yazıldı.
bende benim gibi düşünen ve köpeğin ne yediği vs. şeklindeki başlıkları guncelde gormek istemeyen insan sayısının çok oldugundan eminim
m_c_a demis ki:
Fresya sen kafana takma canım.Başlıklarından son derece memnunum eminim benim gibi düşünenlerde var.Hemen kendilerine bir iş cıkarıp işgüzarlığa vuranlara aldırış etme lütfen.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/16102
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.