ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Paris’in kuzeyindeki Villiers-le-Bel ilçesinde motosikletleriyle bir polis aracına çarpan iki gencin hayatlarını yitirmesiyle başlayan ve iki gece devam eden olaylar, güvenlik güçlerinin olağanüstü önlemleriyle büyük ölçüde kontrol altına alındı.
Olayın meydana geldiği yerde dün gece de yaklaşık 20 araç ve bazı çöp konteynerleri ateşe verildi, ancak gençlerle polis arasında çatışma yaşanmadı. Buna karşılık, olaylara neden olan kazanın nasıl meydana geldiği konusundaki polemik devam ediyor. Polis, ilk açıklamasında, gençlerin, önceliğin sağdan gelen araçlara ait olduğuna ilişkin trafik işaretine uymayıp polis aracıyla çarpıştığını ve kaza sonrasında ilçedeki gençlerin polis aracını tahrip ettiklerini bildirmişti.
Ancak, Le Monde gazetesi tarafından ele geçirilen bir amatör video kaydı, kazan sonrası olay yerine gelen ilçe sakinlerinin aracı çevreleyerek koruduklarını ve itfaiyeyi beklediklerini gösteriyor. Gazete, bu görüntülerin, polisle çatışan gençlerin kazaya neden olan polis aracını tahrip ettikleri tezini büyük ölçüde çürüttüğünü belirtiyor. Bazı görgü tanıkları, polis aracının gençlerin motosikletine “bilinçlice” çarptığını iddia ediyor. Kaza hakkında bu sabah resmen soruşturma başlatıldı.
Öte yandan, resmi bir ziyaret için gittiği Çin’den dün gece dönen cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, olaylara karışan gençlerin Ağır Ceza Mahkemeleri’nde yargılanacaklarını söyledi. Olaylar hakkında bu sabah hükümetin bazı bakanlarıyla “güvenlik toplantısı” düzenleyen Sarkozy, kazada hayatını yitiren Afrika kökenli iki gencin aileleri ve avukatlarını da cumhurbaşkanlığı makamında kabul etti.
Kaza sonrası Pazar ve Pazartesi geceleri polisle ilçedeki çoğu yabancı kökenli gençler arasında yaşanan çatışmalarda yaklaşık 120 polis yaralandı, onlarca otomobil, çöp konteyneri ve bina ateşe verildi. Polis sendikaları, olayların 2005 sonbaharında yaşanan banliyö krizinden daha vahim olduğunu belirtiyor ve yaşları 10 ile 20 arasında değişen gençlerin ateşli silahlarla polise saldırmalarına dikkat çekiyorlar.
Haberin altına yazılmış güzel bir yorumu da eklemek istiyorum:
Pariste yaşanan olayları yani tepkinin gösterilme nedenini ve şeklini onaylamıyorum fakat Fransada bir trafik kazası sonucu yaşanan ölüme bile gençler tepki gösterirken Türkiyede son bir haftada Polisin aşırı davranışından dolayı iki kişinin hayatını kaybetmesine kimsenin tepki göstermemesini oldukça düşünrücü buluyorum.
129 Kasım 2007 00:29
boomerang ¹³
en manalı azınlık olarak görüyorum fransa'daki kuzey arfikalı göçmenleri..
bir de vakti zamanında, irlanda (ira) vardı, britanyada..
tabii ki ikisinin boyutları çok farklı.. :o)
29 Kasım 2007 00:31
sphinx®
bizde de gidişat bu yönde
29 Kasım 2007 00:38
boomerang ¹³
bizde böyle bir azınlık yok.. :o)
the goremaster demis ki:
129 Kasım 2007 00:41
boomerang ¹³
benim takip ettiğim kadarıyla olay polisin şiddeti değil, olay polisin şiddetinin azınlıklardan birine karşı olma durumu..
væringjar demis ki:
Ayaklanmaların başkenti Paris gene karıştı...
Haberin altına yazılmış güzel bir yorumu da eklemek istiyorum:
Pariste yaşanan olayları yani tepkinin gösterilme nedenini ve şeklini onaylamıyorum fakat Fransada bir trafik kazası sonucu yaşanan ölüme bile gençler tepki gösterirken Türkiyede son bir haftada Polisin aşırı davranışından dolayı iki kişinin hayatını kaybetmesine kimsenin tepki göstermemesini oldukça düşünrücü buluyorum.
29 Kasım 2007 00:42
souvereign jr.
bizde de polis uyarı ateşi açar , kafasına isabet eden genç komaya girer...
29 Kasım 2007 01:32
öteki
Uyarı ateşi öyle mi?
29 Kasım 2007 03:14
sultanaz!
bizde gidişat bu yönde olsun hepinizi sevgiyle kucaklıcam
the goremaster demis ki:
29 Kasım 2007 03:34
_volkan_
fransız polislerini bilseniz, türk polislerini annınıza koyarsınız yahu...
ikisinide sevmiyorum ama.. tartıya koyarsak turk polisine duacı kalabiliriz
29 Kasım 2007 09:43
comandante
Bu olaylar Fransa'da 2005 yılında da yaşanmış ve Yılmaz Özdil olaylara çok farklı pencereden bakan bir yazı yazmıştı. Aklıma geldi paylaşmak istedim.
French kiss...
Fransa yanıyormuş.
Vah vah.
Eyfel Kulesi´ni meşale gibi yakmazlarsa, hatırım kalır.
Çünkü bu işler böyledir...
Ne diyor elebaşı Fransa´da çöreklenen bizim terör örgütü: Susma, sustukça sıra sana gelecek...
Gelir...
Neymiş, otomobilleri yanıyormuş.
Ermeni İtfaiyesi´ne haber verin kardeşim...
Fransız işgal güçleriyle birlikte Urfa´yı Antep´i Maraş´ı; diplomatlarımızı da çocuklarının gözü önünde yakmışlardı...
Yangından anlarlar.
Hem zaten soykırım yalanını da güzel üflüyorlar sizin oralardan...
Söyleyin, uf olan yerlerinizi de üflesinler.
Olmadı, PKK´nın ablası Madam Mitterrand´ı devreye sokun.
Malum, o da şefkat mefkat işlerinden iyi anlar.
11 gündür sönmemiş, Belçika´ya da sıçramış alevler.
Sıçrar.
Fehriye Erdal´ı tam otomatik değil, yarı otomatik silahla suikast yaptığı için bize vermiyorlardı.
Gördüğüm kadarıyla, otomobilleri de yarı otomatik yakıyor zenciler.
Yani, telaşa gerek yok.
Söner...
Diyeceksiniz ki, yakışıyor mu bir gazeteciye bu sözler... Teröre karşı tüm dünyada ortak tavır sergilemek gerekmiyor mu?
Biz bu soruyu çok sorduk.
Cevap olarak, Fransız malı mayın, Belçika malı tabanca gönderdiler bu ülkeye...
Şimdi yandım Allah diye bağırıyorlar.
Başka kapıya...
129 Kasım 2007 11:34
öteki
bunun konuyla ilgisi yok; yukardaki yazı gençlerin polisin şiddet içerikli davranışlarından ötürü gösterdiği duyarlı tepkiyi dile getiriyor.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/16092
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.