ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > edebiyat > Sessizlik*
eren agin melankoli sessizlik
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

smg
smg
sessizlik*

bazen karanlıkta yürümenin bilgisini öğrenmeli insan diye düşünüyorum. parmenidesin bir gün o sonsuzlukta evine döneceği.. hızla ve hızla okunmuş bir kitap gibi gözlerindeki sıçrayışları hissederek. pencerelerden taşan alevler vardı, için çok küçükken henüz bir deniz kıyısında. hatırlayacak bir şeyimiz bile yoktu. sıfır’ı anlamak için günlerce uğraşmıştık. matematik erken bir şey demişlerdi oysa. cetvelleri, çubukları bir kenara bıraktım. saymıyorum başka bir gün, başka bir zaman, başka bir yerde cesetimin rengini. gözlerimi açsam beyazlığın o büyük dehşetine kapılacaktım. evet, beyazlık ve temizlik en büyük işkenceydi. beyaz sessizliğin en vahşisidir çünkü. o yüzden avuçiçlerimin soğukluğunu gözkapaklarıma dayayıp beyazı silmek istedim önce, asi siyahlık düştü gölgeme.. ve ardından şekillerini düşünmeye başladım ışıklı, eski osmanlı kumpanyalarını. hiç yaşamadığım bir tarihi istedim belki de. bu ya bir mesih ya bir gelecek ya da bir türlü kurtulmak istediğim melankoliydi. çağın kemikleri nasılda sekiyordu üzerimde. biri neonunu alıp gelse istedim. virajların daha keskin olduğunu tenime söyleyerek. kareli ve esnek bir havayı soluyan terliksi hayvanlar gibi bir öne bir arkaya salınıyorum. yolların ayrıştığı, kumların inceldiği elekten süzülüp bir şarkıyı buz üstünde dinlemek istiyorum. durmadan açılan bir yaranın o gerçekliğiyle diyaloga geçmek. kanayan ne varsa boşaltmak küfün ve küfrün çemberine. döne döne bulunmaz bir dünya görmek. çoğalan bir gecede akıl almaz örtüleri giyinip çıkarmak dilimizin. sonra bir giritli gibi konuşsa o içimizdeki eşya. kırılsa biriktirdiğimiz aynalı esas. rüzgârların adı yok. sadece o tül, tersine sinen ateşler kalıyor. yaz soğukluğuna itilmiş sesleri duyuyorum. tepesi atlı anıları devrediyor güneşin ıslak ağaçları. unutmak ya da unutmaya başlamak daha büyük acı veriyor. kolları yok çünkü kale burçlarının masmavi. denize yalanmış yosunları yok artık. herkes biraz herkes. ormandan ağaçları göremiyoruz. kuşlar gürültüde. ipliklere doluyor boşluklardan sarkan tasavvurlar. ayinleri yeğin kimyasallar karışıyor damarlarıma. evet, evet ve hayır: sıkılgan ikilem. şairin dediği gibi:

“biri boynumu beğense ona kolyem diyecektim.”
 4   23 Kasım 2007 15:59   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
her beyaz gülün siyah bir gölgesi vardır..

ayrıca..sûkunet bazen çok şey anlatır..
23 Kasım 2007 18:14   mesajın adresini al  

kupa kızı
kupa kızı
sessizliğin sesi...
ruhun derinliklerinde gizlidir...
23 Kasım 2007 21:27   mesajın adresini al  

ortakantin
ortakantin

sessizlik sessizikte güzel.
ses bazen sessizkan daha iyi
23 Kasım 2007 21:38   mesajın adresini al  

! ßlaq~ßerry
! ßlaq~ßerry
cok güzel bi yazi paylastigin icn tksr ederim

bir isyanin sessiz haykirisidir suskunlugum ...
24 Kasım 2007 11:54   mesajın adresini al  

smg
smg
fırtına öncesi sessizlik...
30 Ocak 2008 23:28   mesajın adresini al  

solitary man
solitary man
smg yi en iyi anlatan kelime...
sessizlik :)
30 Ocak 2008 23:29   mesajın adresini al  

*yvaine*
*yvaine*
sessizlikten nefret ederim...
30 Ocak 2008 23:30   mesajın adresini al  

zuğaşi_berepe
zuğaşi_berepe
bazen haykırmak bazen sessiz kalmak... bu ikisini zamanında ve yerinde yapabilen insanları hep sevmişimdir ...
30 Ocak 2008 23:33   mesajın adresini al  

buz mavisi
buz mavisi

zugasi_berepe demis ki:

bazen haykırmak bazen sessiz kalmak... bu ikisini zamanında ve yerinde yapabilen insanları hep sevmişimdir ...

o ıkısını yapabılen insan ustınsandır gozumde:)
31 Ocak 2008 01:17   mesajın adresini al  

tohunç
tohunç
cimdallı duygusaldır güzel şiir yazar
 1   31 Ocak 2008 04:25   mesajın adresini al  

memeth
memeth
Duygularım coştu yine
ama kalem pahalı
güzel bir şarkı duyduğunda
oynar bre cimdallı

* * *
Cimdalllının huyudur
durduramaz jandarma bile
çok güzel oynar
karıştırma köçek ile

cimdallı tohunç demis ki:

cimdallı duygusaldır güzel şiir yazar

3   31 Ocak 2008 04:31   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009