ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Öğrenci gözüyle öğretmen adlı yarışmada birincilik ödülü alan yazı:
Ben bir öğretmen çocuğuyum. İlk öğretmenim de annemdir. Öbür çocuklar gibi okula başlarken yabancılık çektiğimi söyleyemem. Yaşamım okulda başlamıştı. Ancak okula başlamamla yeni bir sorun önüme çıktı. Annemi öbür çocuklarla paylaşmak zorunda kalmıştım. Evde benim üzerime kanat geren, bana bir çiçek gibi özen gösteren annem, okulda ve özellikle sınıfımızda bambaşka biri oluyor, tüm çocuklar onunmuş gibi onlara da aynı sevgiyi gösteriyordu.
Dahası, onların sorunlarını eve de getiriyor ve hepsiyle ayrı ayrı ilgileniyordu. Bu benim kıskançlığımı arttırıyordu. Özellikle Ümmü ile çok ilgileniyordu. Bu siyah saçlı, siyah gözlü, tombul yanaklı köy çocuğu pek konuşkan değildi. Teneffüslerde oyunlara da katılmazdı. İçine kapanık, sessiz bir tipti. Annem teneffüslerde Ümmü ile oynardı. Ümmü'nün sorununa çözüm bulabilmek için ailesi ile sıkı bir ilişki kurmuştu. Bu çalışma kısa sürede meyvesini verdi.
Ümmü oyunlara bizim çağırmamızı beklemeden katılıyor, çalışmaları ile de kendini gösteriyordu. Annemin sevinci sonsuzdu. Bir ödül almışçasına Ümmü'yü kazandım diye seviniyordu. Fakat sevinci uzun sürmedi. Talihsiz bir olay Ümmü'nün yaşantısını alt üst etti.
Soğuk bir kış günü evde yalnız kalan Ümmü, sobayı yakmak istemiş fakat yakamamış. Bakmış ki olmuyor, kızgın odunların üzerine gaz dökmüş ve kibriti yakmış. İşte ne oldu ise o zaman olmuş, sobadan fırlayan alevler Ümmü'yü sarmış. Dumanları gören komşular eve koşmuşlar. Ümmü'yü yarı baygın halde kurtarmışlar, yangını da bastırmışlar.
Ev kurtuldu. Fakat Ümmü geçirdiği korku nedeniyle konuşamaz oldu. Gösterildiği doktorlar Ümmü'yü ancak bir şokun konuşturabileceğini söylemişler. Annem Ümmü'yü sıkıntılı günlerinde yalnız bırakmadı. Sınıfa getiriyor, onunla yine ilgileniyordu.
Aradan iki ay geçti. Annem kalp çarpıntısı geçirerek derste rahatsızlandı. Rengi sararıyor, nefes almakta güçlük çekiyordu. Babam bir taksi getirdi, annemi bir battaniye içinde sarsmadan arabaya yerleştiriyorlardı ki; kekeleyen bir ses işitildi. Öğretmenim ne olur iyi ol, seni çok seviyorum. Hepimizden önce annem tanıdı sesin sahibini. Ümmü'ydü bu.
Annem kapalı gözlerinin ardından sızan yaşlarla, Ah ne güzel Tanrım. Ümmü de konuştu. dedi.
Ben de Başöğretmen Atatürk'ümün eğitim ordusunda öğretmen olacağım. Ben de bilgisizliğin karanlığına ışık tutacağım. Yurdumun çocuklarına bilgiden taç öreceğim. Öğrencilerimin gönüllerinde yaşayacağım.
Özlem ÖZTUĞ
423 Kasım 2007 10:56
aslan67
Süper..Şu anda dersteydim,dersten koptum bu yazıyı okuyunca..Teşekkürler paylaştığın için..
23 Kasım 2007 11:05
m_c_a
Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.
Dünyanın her yanında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve en değerli varlığıdır.
Öğretmen bir sanatkârdır, yarının temelini o attığı gibi, değerli kişilik hamuruna da biçim verir.
Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.
Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir.
Öğretmen, geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur.
Toplumların uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür.
Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır.
SEVGİLİ MESLEKTAŞLARIM;
HEPİNİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLARIM.ŞEHİT ÖĞRETMENLERİMİZİN DE RUHLARI ŞAD OLSUN!
Tşk ederim arkadaşım.Ne mutlu bize ki bugünü doyasıya yaşayabilecez.Peki ya şehit öğretmenlerimiz? :((Ruhları şad olsun,mekanları cennet olsun inşallah :((
aslan67 demis ki:
Süper..Şu anda dersteydim,dersten koptum bu yazıyı okuyunca..Teşekkürler paylaştığın için..
23 Kasım 2007 11:16
paton
İnsanın yetişmesinde ailenin, çevrenin çok önemi vardır, ama hakikaten öğretmenlerin yeri bir başka oluyor... Çoğumuzun küçükken idolüydüler, belki de ilk platonik aşkımız :) Ayrıca her zaman bu ülkenin gelişmesi, ilerlemesi ve refahı için en önemli sorumluluğu üstlenen insanlar olacaklar, bu yüzden öldürülüyorlar; beyinleri yıkanmaya, eğitimleri boşaltılmaya çalışılıyor... Bunlara rağmen yılmayan ve görevinin bilinciyle kendini yetiştirmiş bütün öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum...
23 Kasım 2007 11:21
tutaste
sanırım çok fazla duygusal olduğu için ödül almış..
güzel de olmuş..
bir öğretmen olduğum için gurur duydum tekrar.
23 Kasım 2007 11:21
aslan67
öğretmenim,canım benim canım benim,seni beeeen peek çook pek çok severim,sen bir ana(ya da sister:P) sen bir baba her şeey oldun artık banaaa:P
tutaste demis ki:
sanırım çok fazla duygusal olduğu için ödül almış..
güzel de olmuş..
bir öğretmen olduğum için gurur duydum tekrar.
23 Kasım 2007 11:27
aslan67
son seçimde oy verdiğim okulda ne güzel bir tesadüfse artık ilkokul öğretmenimi gördüm..gittim boynuna sarıldım direk..başta sapık sandıysa da sonra bağrına bastı:P
23 Kasım 2007 11:28
elchina
öğretmenim,canım benim canım benim,seni beeeen peek çook pek çok severim,sen bir ana(ya da sister:P) sen bir baba her şeey oldun artık banaaa:P
okut öğret ve nihayet yurda yarar bir insan et:P
devamı da benden olsun:)
23 Kasım 2007 11:31
aslan67
ve nakarat ile devirdaimli bir şekilde devam eder:)
elchina demis ki:
okut öğret ve nihayet yurda yarar bir insan et:P
devamı da benden olsun:)
23 Kasım 2007 11:36
vi0let de mars
tüm meslek dalları her birey için kendi alanlarında çok özel ve çok önemlidir,
Fakat öğretmenlik kadar kutsal bir meslek tanımıyorum..
İnsan yetiştiren tüm öğretmen adayları ve öğretmenlerimizin öğretmenler günü olsun...
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/15968
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.