..ot... demis ki:
'allah belanı versin'i de zaten egitimsiz cahil insanlar kullanir dimi hep...
Eğitimsiz yada cahil insanlar söylüyor demiyorum. Ama bu tabirler daha çok ''mahalle ağzıdır'' ve resmi görevlilerin kullanması pek hoş değildir. Tıpkı'' Ananı da al git '' gibi.
Arkadaşlar siz zaten o imamın cemaatinden değilsiniz o yüzden takmayın çok imam cemaat ilişkisine:)))
23 Kasım 2007 00:18
ot
ben de bunun bir mahalle agzı oldugunu dusunmuyorum tam olarak. yani 'haftasonu fenere nasıl caktık ama' demedi ki adam. en egitimli insanlarin bile sohbet esnasında kullandigi bir soz bu. ortam da sohbet ortamı. normaldir diyorum. neyse ya. tartistigimiz seye bak. neyse ne. cok mu onemli...
kretzsche demis ki:
bir defa söylese ağzından kaçsa ben de bir şey demeyeceğim.
üstüne basa basa defalarca tekrar ediyor, millet de şakşak tutuyor.
ben böyle millet vekili istemiyorum arkadaşım. ağır başlı, oturaklı olsun. halka örnek olsun . mahalle ağzıyla konuşmasın.
123 Kasım 2007 00:19
kretzsche
bir kere de yorumlarınızı yaparken hangi cemaatten olduğunuza göre değil de, gerçeklere göre yapın. adam AKP'li diye illa savunacaksınız. doğruya doğru, millet vekili dediğin böyle konuşmaz. halktan biri olmak, kahve ağzıyla konuşmak değildir. oturduğun koltuğun, mevkinin gereğini yerine getireceksin. kasımpaşa'lı olsan da, millet vekili olduysan, müdür olduysan, patron olduysan öncelikle adam olacaksın. çocuklar bu adamı izleyip örnek mi alsın şimdi?
323 Kasım 2007 00:21
kretzsche
ok mahalle ağzı olduğunu düşünmüyorum diyorsan diyecek bir lafım yok. bence uygunsuz bir konuşma biçimi. bela okumak, allah'a havale etmek falan.
23 Kasım 2007 00:22
boomerang ¹³
ben derim.. O diyemez..
223 Kasım 2007 00:24
ot
bir kere de yorumlarınızı yaparken hangi cemaatten olduğunuza göre değil de, gerçeklere göre yapın. adam AKP'li diye illa savunacaksınız.
bunu bana mı dedin?
23 Kasım 2007 00:24
kretzsche
johnny sack in dediğine gönderme yapmıştım.. cemaat falan demiş
23 Kasım 2007 00:28
luca leotardo
Ya comandante yukarda imam cemaat dedi diye ona laf ettik espri olarak, uzatmayalım o kısmını gereksiz yere:))
kretzsche demis ki:
bir kere de yorumlarınızı yaparken hangi cemaatten olduğunuza göre değil de, gerçeklere göre yapın. adam AKP'li diye illa savunacaksınız. doğruya doğru, millet vekili dediğin böyle konuşmaz. halktan biri olmak, kahve ağzıyla konuşmak değildir. oturduğun koltuğun, mevkinin gereğini yerine getireceksin. kasımpaşa'lı olsan da, millet vekili olduysan, müdür olduysan, patron olduysan öncelikle adam olacaksın. çocuklar bu adamı izleyip örnek mi alsın şimdi?
23 Kasım 2007 00:30
kretzsche
ok abicim
23 Kasım 2007 00:30
cassio
Cemil Çiçek güzel konuşmuş...
23 Kasım 2007 00:40
chi sj
Çiçek bela okumuş ama sonra konuşma usülü dersi vermiş,çok enteresan değil mi?
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/15958
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.