diye ortalığa ulu orta çıkıp hep beraber ebe kişisiyle dalga geçmeyi nasıl
özledim, bilemezsiniz...
25 Mayıs 2006 18:52
smirnoff
tombik ne ya nasıl bı oyun ???
25 Mayıs 2006 18:54
burakargın
Dilek, tombik dediğin şey dalye dombik mi yoksa?
Ortada taşlar var, üst üste diziyorsun. Yıkıyorsun.
Seni vurmaya çalışıyorlar.
Hatta ortada kuyu var yandan geç gibisinden
güfteler yazılmış bu oyun için :)
25 Mayıs 2006 19:00
smirnoff
ha dalye dombik hehe ule ne zewklı oyunda yawww
25 Mayıs 2006 19:04
burakargın
Burcu daha bunun dışında birdirbir, uzun eşek, vurmalı tıp, istop, yakan top, isimli kovalamaca, bilye, boru, cart curt gibi çocukluğumuzda oynanan nice oyunlar var.
Bir de kızlarla oynadığımız ip atlamaca, seksek, can, Madame/Monsieur, Bezirganbaşı gibi oyunlar vardı. İlk mahalle aşkları bu oyunlarda doğardı.Saftık salaktık ama manyak heyacanlı olurdu yaaaa :)
Bir oyun daha vardı kızların oynadığı... İpi bacaklarına dolarlar sırayla üstünden atlarlardı. NEYDİ O OYUN YAA? :)) Bu kadar saçma bir oyun görmemiştim, geçen memlekete gittim, hala aynı oynu oynuyorlar. Uyarayım dedim, vazgeçtim. Çocukluğunu yaşasın bebeler dedim. İyi demişim di mii?
25 Mayıs 2006 19:10
smirnoff
walla burcu cahil kaldın bı dalye dombiki bilmiosun ya
25 Mayıs 2006 19:14
burakargın
Can: iki grup olur. Topu atıp vurmaya çalışanlar ve ortada toptan kaçanlar. Ayrıca topu havada tutarak can almaya çalışırlar. 5 can bir oyundur. Bacak arasından topu iyi geçirenler bu oyunda başarılı olurdu. Böyle hiperaktif kızlar vardır. Kıçını yırtsan vuramazsın kızı. Sonra canın sıkılır, oyun bozulur, kızlar kovulur, erkekler tek kale maç yapar. :))))))
Bezirganbaşı: Aç kapıyı Bezirganbaşıııııı..... Bezirganbaşıııııııı... diye bir türküsü(!) vardı. Söylemesi çok güzeldi. Yavaş ilerleyen bir oyun olduğu için hiç hazetmezdim.
Madam/Monsieur: En bomba oyun budur belki. Patenti kime ait bilmiyorum ama çocukların Fransızlara özendiği asil bir oyundur. Merci bokum dışında çocukların ulaşabildiği yegane noktadır. Kızlar ve erkekler vardır. ARalarında eşleşirler. Birisi diğer gruba elini uzatır ve dans teklifinde bulunur. Önceden kararlaştırdıkları eşi o ise kabul eder yoksa bir hareketle gelen kişiyi kovar, bozar. Tıpkı şimdilerde yaşadığımız gibi:) En sona kalan çift dayak yer. NASIL MI? Eller havada birleşir aynen düğünlerde olduğu gibi, aradan geçen iki kişiyle yumruklar atılır. :))))
Ne zevkli oyunlarmış!İnanın oynamış kadar oldum lann...
25 Mayıs 2006 19:23
burakargın
Burcu bil diye söylüyom, bunlarla nispet mi yapılır? :)
Çocukluğun yaşı olmaz. Yeter ki oyunu bilen birisi olsun.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/1595
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.