| |
væringjar
|
PKK ve türevlerine son vermek için Üniversiteliler olarak yapmamız gerekenler nelerdir?
Aslında varolan bir başlığa cevap olarak yazacaktım bunu ama içeriğinin önemli olduğuna kanaat getirip yeni bir başlıkta değinmeye karar verdim.
Önemli bir konu olduğundan okumanızı rica ederim...
muge_ arkadaşımızın DTP'lilerin Türk Askerlerini teslim alırken PKK kampında çekilen resimlerine ithafen söylediği bir söz var:
<BU RESİMLER NE KADAR GERÇEK BİLMİYORUM AMA BİLDİGİM TEK ŞEY VAR KAHROLSUN PKK>
Müge arkadaşım lütfen alınmasın bu cevap ona değil, bu söylemi neredeyse her mekanda kullanan binlerce insana ithafendir...
Gerçekten o kadar çok insan bu sloganı kullanıyor ki, bir o kadar masum ve içten olmakla birlikte, bir o kadar da aciz bir slogan. Neden mi?
Cevabı aşağıda:
Bilinen tek şey olduğunu söyleniyor. Ancak bu bir bilgi değil, bir istektir. Bu istek bağırarak değil, bilgi sahibi olarak gerçekleştirilebilir.
Ama aynı zamanda kişinin bilgiye sahip olmadığını da belirtiyor bu slogan. Bilgi zannettiği tek şey dışında başka bilgisi olmadığını itiraf ediyor.
Demekki ihtiyacımız olan şey BİLGİ!
En üstte belirttiğim gibi bunu nasıl çözebiliriz üniversiteliler olarak?
Bilgiyle!
PKK'nın kahrolmasını isteyen herkesi araştırarak bilgi edinmeye ve bunları paylaşmaya davet ediyorum! Bilim yuvaları olan üniversitelerin birer mensubu olarak ancak bilgi üretimini ve paylaşımını azami seviyeye çıkararak birbirimize ve ülkemize fayda sağlayabiliriz. Slogan atarak değil. Slogan atarak sadece kendimizi tatmin ederiz. Hiçbir getirisi yoktur.
Terörü bitirmek için fırsat mı istiyorsunuz? Alın en büyük fırsat bizim elimizde.
Bu fırsatı değerlendirmek, bugüne kadar bilgiye sırt çevirmemizin bedelini canlarıyla ödeyen binlerce askerimize karşı en büyük görevimizdir.
Bu sadece benim fikrim değildir, üniversite öğrencileri ve öğretim görevlileri olarak elimizdeki en büyük kozdur bilgi üretmek.
Rica ederim yazıyı okuyun ve bu kozumuza sahip çıkalım. Bu çağda ondan daha değerli birşey yok.
|
|
2 ~ 275 gün
|
|
| |
anthony casso cesare
|
Hemen veriyim bir bilgi kitabı:
binbaşı erseverin anıları , soner yalçın dan. Okuyun tavsiye ederim , 15 yıl önce bölgede vazife yapmış bir Jandarma istihbarat subayının sanki dün yazılmış gibi bugünkü olayları anlatması...
Kendisinin cesedi elleri arkasından bağlı ve ağzı bantlı olarak bulunmuştur bu arada şu anda ölü yani...
|
|
3 ~ 275 gün
|
|
| |
uysalhan
|
neden öldürüldü bunu da biliyorsan söyler misin johny sack arkadaşım...
|
|
~ 275 gün
|
|
| |
uysalhan
|
bu arada sadece soner yalçın ile sınırlı kalınmamalı...
|
|
~ 275 gün
|
|
| |
tosi
|
mehmetçik vakfına bağış yapın..
|
|
1 ~ 275 gün
|
|
| |
anthony casso cesare
|
Benim tahminim; ağzının bantlı olmasını da göz önüne alırsak konuşmasından dolayıdırç Cesurca gözünü sakınmadan anlatırdı.
Nüfus cüzdanı da öldürülmeden önce kaçırıldığı dönemde soner yalçın' a postalanmıştır.
Heralde sadece soner yalçın' ı okumasınlar buraya 1500 kitap ismi yazacak halimiz yok. Herkes bir tane yazsa 100 tane kitap oluır zaten, kantindeki adam ömür boyu güneydoğu hikayeleri ve romanları, terör ve kürt sorununu okumayacak heralde.
Ha bir olayı anlamak için 2-3 yönlü yaklaşmak dinlemek lazım okumak lazım.
uysalhan demis ki:
neden öldürüldü bunu da biliyorsan söyler misin johny sack arkadaşım...
|
|
|
~ 275 gün
|
|
| |
væringjar
|
Kütüphanelerimiz Türkiye Tarihi ve Sorunları üzerine yazılmış makale ve kitaplarla dolup taşıyor. Çözüm isteyenler artık bir zahmet koltuklarından kalkıp sayfaları çevirmeye başlamalıdır. Bunun daha kolay bir yolu yok.
Kolaya kaçmayı denedik:
Slogan attık, olmuyor...
Bayrak salladık, olmuyor...
Silah sıktık, olmuyor...
Okuyacağız. Başka bir yolu yok. Bunu kabullenirsek, başlamak işin yarısıdır.
|
|
2 ~ 275 gün
|
|
| |
anthony casso cesare
|
Bağış yapılsın tabi ki de üniversiteli entellektüel olmalıdır, bilgi sahibi olmalıdır. Milleti tek yürek tek bilek yapan manevi değerler yanında kendisinin eğitiminden toplumdaki yerinden dolayı bir bilgi sahibi olması beklenir çevresi nezdinde, hani okumuş adam derler.
Bilgi sahibi olmasının da bir zararı yoktur, ülkesinin sorunları hakkında...
O yüzden anlamadım bu mesajın manası nedir bu forumda...
tosi demis ki:
mehmetçik vakfına bağış yapın..
|
|
|
~ 275 gün
|
|
| |
væringjar
|
Ben söyleyeyim, kolaya kaçmak...
Anlamlı bir eylemdir, ama yetersizdir.
|
|
~ 275 gün
|
|
| |
murattt83
|
biz üniversiteliler buralara kadar bos olmayan kişiler olduğumu ispatlamıs bulunuyoruz..artık kendimizin ne olduğunu biliyor ve basarılaımıza yenilerini eklemeye devam edeceğiz..ilerde aramızdan vekiller, mühendisler, sanatkarlar, sanatçılar,öğretmenler, ve başbakan çıkabilir..hepimizde bu devletin üyesi olarak elimizden gelen tum desteği öncelikle düşüncemiz devlet öğrenci öğrenci devlet için vardır sloganını savunuyorum..ve bu toplumun aydınlanmasıda geri kalmasıda lerlemeside muasır medebiyet seviyesine çıkarmakta bizim elimizdedir..saygılarımla....
|
|
~ 275 gün
|
|
| |
tosi
|
yazıyı okumadan başlığa cevap olarak yazdım..
hiç bişey yapamamaktansa boş boş konuşmaktansa bağış yapılsın..
|
|
~ 275 gün
|
|
| |
anthony casso cesare
|
Sen bilgiyi boş görürsün senin bakış açındır, ayrıca senin bahsettiğin bağış yapmak terörü durdurmaya değil terör yarasına merhem sürmektir. Çok da faydalıdır sadece yerine dair eleştirim vardır.
Arkadaşım doktorlar bile hastaya müdahale öncesi bir konsultasyon yaparlar, her konuşma boş değildir. Hele dolu, sağlam bilgilerle bezenmiş kişilerin yaptığı konuşma yararlıdır dinleyene de okuyana da.
tosi demis ki:
|
|
|
~ 275 gün
|
|
| |
sphinx®
|
insanları yok saymamak gerekir...
bu çok etkili bir başlangıç olurdu sanki...
|
|
~ 275 gün
|
|
| |
tosi
|
Sen bilgiyi boş görürsün senin bakış açındır, ayrıca senin bahsettiğin bağış yapmak terörü durdurmaya değil terör yarasına merhem sürmektir. Çok da faydalıdır sadece yerine dair eleştirim vardır.
Arkadaşım doktorlar bile hastaya müdahale öncesi bir konsultasyon yaparlar, her konuşma boş değildir. Hele dolu, sağlam bilgilerle bezenmiş kişilerin yaptığı konuşma yararlıdır dinleyene de okuyana da.
ya sen ne diyosun ?
bilgiye mi boş dedim ben başlığa cevap yazdım diyorum yazıya değil..
bilgi tabiki şarttır ben sadece boş boş slogan atmak yerine ya da küfür sallamak yerine boş boş oturmak yerine şuan için yapılması gereken tek şeyi söyledim olay bu kalkıp askere gidebilirsin bak bu da bi çözüm.
|
|
1 ~ 275 gün
|
|
| |
væringjar
|
reinforced gattuso demis ki:
insanları yok saymamak gerekir...
bu çok etkili bir başlangıç olurdu sanki...
|
Evet, bu da bilgiyle mümkün. Herşey gibi.
|
|
~ 275 gün
|
|
| |
væringjar
|
tosi demis ki:
ya sen ne diyosun ?
bilgiye mi boş dedim ben başlığa cevap yazdım diyorum yazıya değil..
bilgi tabiki şarttır ben sadece boş boş slogan atmak yerine ya da küfür sallamak yerine boş boş oturmak yerine şuan için yapılması gereken tek şeyi söyledim olay bu kalkıp askere gidebilirsin bak bu da bi çözüm.
|
Lütfen yazıyı okumadan yorum yapmayalım. Zira bütün sorun buradan kaynaklanıyor.
|
|
~ 275 gün
|
|
| |
anthony casso cesare
|
O kadar eylemci isen tak beline emaneti, git kafasına sık...
Askere çağırırlar zaten sen merak etme. TSK alıyor, her elini kolunu sallayan giremiyor oraya.
tosi demis ki:
|
|
|
~ 275 gün
|
|
| |
uysalhan
|
sorunun esas olarak nereden çıktığı sorusuna cevap ararım. bir kitap ta benden tavsiye: UĞUR MUMCU Kürt Dosyası
|
|
~ 275 gün
|
|
| |
tosi
|
O kadar eylemci isen tak beline emaneti, git kafasına sık...
Askere çağırırlar zaten sen merak etme. TSK alıyor, her elini kolunu sallayan giremiyor oraya.
eylemci? yapılcak tek şeyi söylüyorum şuan için.eylemci mi oldum iyiymiş ahah
|
|
~ 275 gün
|
|
| |
..ot...
|
tamam. bagıs yapalım. sorun cozulsun. bu kadar basit:)
yazida da tam okuyup bilgi sahibi olmaktan bahsederken sen bu yaziyi bile okumamissin...
tosi demis ki:
|
|
|
4 ~ 275 gün
|
|
| |