| |
*yvaine*
|
hürriyet gazetesinin bugünkü 4.syf haberidir :D eee hadee buyrun geyiiee, buyrun buyrun uzakta kalmayın :D
Erkeklerin, sarışın kadınlarla karşılaştıkları zaman düşük zekálı biriyle karşı karşıya oldukları inancı yüzünden zihinsel performanslarının düştüğü belirlendi.
Araştırmacılar, erkeklere farklı kadın fotoğrafları göstererek genel kültür testleri yaptılar ve sarışın kadın fotoğrafı gösterilince puanlarının düştüğünü keşfettiler. Araştırma sonucunda, erkeğin zihinsel performansının düşüş nedeninin sarı saçlar yüzünden dikkatlerinin dağılmasından değil, farkında olmadan sosyal nedenlerle sarışın düşünmekten kaynaklandığı ortaya çıktı.
Paris X-Nanterre Üniversitesi’nde yapılan araştırmayı gerçekleştirenlerden psikoloji profesörü Thierry Meyer, Stereotiplerle karşılaşan insanlar, genellikle onlarla aynı seviyede davranıyor. Bu durumda sarışınlarla karşılaşan erkekler, farkında olmadan ’aptal sarışın’ stereotipini taklit ediyorlar dedi.
Bu son araştırma, insan davranışlarının sterotiplerden kuvvetli şekilde etkilendiğini gösteren araştırmaları da doğruluyor. Araştırmacılar, sarışınların son yüzyıl içinde sterotipleştirilmeye özellikle yatkın olduğuna inanıyorlar. Geçmişte Marilyn Monroe ve Suzanne Somers gibi film yıldızları aptal sarışın olarak ün yapmışlardı. Şimdilerde ise bu unvanı Paris Hilton ve Jessica Simpson gibi ünlüler taşıyor.
|
|
1 ~ 285 gün
|
|
| |
*yvaine*
|
sarışınlaraa bu haberi okusann, işte adamın öle aklını alırız derlerr.... ahh canlarım bilmezler kii...
tamam, itiraf ediyorumm bi ara ben de sarışındımm, hatta arkadaşlarımm bazenn sarışınlıın izlerini hala taşıdıımı sölerlerr :D
|
|
~ 285 gün
|
|
| |
no control
|
aklımızla beraber nelerımızı alıyolar bılmıyolarkı :)
|
|
2 ~ 285 gün
|
|
| |
ertu '
|
|
|
~ 285 gün
|
|
| |
*yvaine*
|
kim o sarışın :D
romeo'y demis ki:
gzel sarisinim bnmmm =PP
|
|
|
~ 285 gün
|
|
| |
ertu '
|
adi lazim deil bas harfi b(en)
|
|
~ 285 gün
|
|
| |
cigdém
|
sarışınla aptal olmayı tercih ederler gibi gibi :)
|
|
~ 285 gün
|
|
| |
*yvaine*
|
sarışın olsun daa onunla aptallaşalımmm, hesabıııııııı :D
rusların çou daa sarı di mi? (ömer şimdi çıkar gelir)
:D
cigdém demis ki:
sarışınla aptal olmayı tercih ederler gibi gibi :)
|
|
|
~ 285 gün
|
|
| |
cigdém
|
gelsin gelsin bekleriz....
ömeeeer koş buket rus dediiiiii :))
|
|
~ 285 gün
|
|
| |
*yvaine*
|
ömerrr rus fotosuu koyy daa bunaaa reklamı, pazarlamasıı ii olsunn :D
|
|
~ 285 gün
|
|
| |
aslan67
|
sarışınlar aptaldır sözünü prim yapmaya ve sarışınları ekarte etmeye çalışan kumral,siyah ve kızıl saçlı hatunlar uydurmuştur(H):)
|
|
3 ~ 285 gün
|
|
| |
*yvaine*
|
foto koy ömerr, her yere saçarsınn rusları şimdi koymicann tuttuu :D
|
|
~ 285 gün
|
|
| |
aslan67
|
sarışın olsun daa onunla aptallaşalımmm, hesabıııııııı :D
rusların çou daa sarı di mi? (ömer şimdi çıkar gelir)
:D
yoo ne münasebet benim o taraklarda bezim yok:)
ben efendi efendi evden okula,okuldan eve giden utangaç bir anadolu genciyim:P
|
|
~ 285 gün
|
|
| |
cigdém
|
aptal deiller, benim de aslım sarışın :) ben aptal mıyım :))
ööle görünsem bile cık deilim :)))
|
|
~ 285 gün
|
|
| |
aslan67
|
vur kafama al lokmamı o derece..
süt dökmüş kedi gibiyimdir ayrıca..
|