ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  İlişkiler  hatun kişi çapkın olunca

Sayfalar: 1  2  3  4  5  8  9  10  12  13  14  15  16  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 121 - 135

peter pan
peter pan
özre ne hacet estağfurullah ;)

yok, günahını almışım, özür şart.
~ 288 gün   mesajın adresini al  

peter pan
peter pan
eğitmek bilene düşer ömerim. bildiğini aktar, başıboş bırakma insanları. kendi hallerine bırakma. ne halleri varsa görsünler demeyelim:))

aslan67 demis ki:

Bizim insanımızın eğitimsizliğinden kaynaklanıyor bütün bunlar..Ailelerinden doğduklarında öğrendikleri örf,adet,ananelerin yanlış çıkarımları bunlar hep..Bilgilenmeye ve gelişmeye kapalı bir toplumuz..Doğal olarak bu tür yanlış düşüncelere de sonuna kadar vâkıfız..

-suz
-suz

aslan67 demis ki:

Bizim insanımızın eğitimsizliğinden kaynaklanıyor bütün bunlar..Ailelerinden doğduklarında öğrendikleri örf,adet,ananelerin yanlış çıkarımları bunlar hep..Bilgilenmeye ve gelişmeye kapalı bir toplumuz..Doğal olarak bu tür yanlış düşüncelere de sonuna kadar vâkıfız..

Eğitime ve ailelere bağlamamak lazım yapılanı, zira insan olmak için adem'in kendi uğraşı gerekir.

kucuk bir kiz cocugu
kucuk bir kiz cocugu
sinir bozucu ama bu.. okumuş anne babalar bile böyle yetiştiriyolar evlatlarını.. misal annem bir eğitimci ama o da küçükken uslu kızım diye severdi beni..

aslan67
aslan67
bizim halkımız senin bu mesajının altında tanımlandığı gibidir..

ve
bumi'nin her yere yazdığı cümle:

her toplum hakettiği gibi yönetilir ve yaşar..

cümlede hata olabilir:P

hatalıysam affet:P

peter pan demis ki:

Çıkardık da ne oldu,bir şey değişti mi?:)

yeterince çıkarmamışız demek ki. ya da yanlış şekilde yapmışızdır bunu. halkımızı iyi tanımak, onların vereceği tepkiye göre hareket etmemişiz demek.

-suz
-suz

peter pan demis ki:

özre ne hacet estağfurullah ;)

yok, günahını almışım, özür şart.

nasıl rahat edersen =)

peter pan
peter pan
benim babam bu konuda cinsiyet ayrımı yapmazdı. ben çapkın olsam, ve babam bunu duysa bi temiz döverdi yaşıma bakmadan:)

kucuk bir kiz cocugu
kucuk bir kiz cocugu
aile çok önemli .. zira toplumları da aileler oluşturuyo.. elbet bireyin çabası fark yaratı ama temel eğitim insanı şekillendiriyo..

peter pan
peter pan
bizim halkımız senin bu mesajının altında tanımlandığı gibidir..

ve bumi'nin her yere yazdığı cümle:

her toplum hakettiği gibi yönetilir ve yaşar.

bilinçliler eğer ses çıkarmıyor, halkı yönlendirmiyor ise, suç sadece halkta değil, bu kişilerdedir aynı zamanda. çok seviyoruz suçu halka atmayı, yükümlülük ve sorumluluktan kaçmayı...

-suz
-suz

küçük bir kız çocuğu demis ki:

aile çok önemli .. zira toplumları da aileler oluşturuyo.. elbet bireyin çabası fark yaratı ama temel eğitim insanı şekillendiriyo..

Aile sadece iyiyi kötüyü gösterir. Zorla da iyiyi yaptıramaz. Yönlendirmede elbette önemlidir lakin, hatalar tekil şahıslarındır.

aslan67
aslan67
Eğitime ve ailelere bağlamamak lazım yapılanı, zira insan olmak için adem'in kendi uğraşı gerekir.

Senin,benim asıl öğretmenlerimiz onlar değil mi?

Aile..

Dünyaya gözümüzü açtığımızda bütün her şeyi onlardan öğrenmiyor muyuz?

Ve en akılda kalıcı şeyleri..Okulda ezberletilen bilgilere benzemeyen..

Belki evde anamızın babamızın verdiği tek tepki aklımızda yer etmiyor mu o yaşlarda?

Ee ilerde bu çocuğun da onlardan farklı olmasını nasıl sağlarsın?

Tabii ki düzgün ve kalıpları yıkan bir eğitim anlayışıyla..

lithium
lithium
Annelik..

O kutsal özellik..Analar hep fedakar bir roldedir ya ülkemizde..İşte her kadına soyut anlamda verilen bu özellik..Ve anne rolünü üstlenecek birine bu tür davranışları konduramamak..

şu başlıktaki belki en tatmin edici cevap..
ama eksik..
babalarınızı düşün nasıl insanlar olduğunu ya da nası olmaları gerektiğini düşündüğünüzü?
anlatamadm derdimi sanırım.. ama anlayan ve açıklayan birilerinin olacağını düşünüorum..

kucuk bir kiz cocugu
kucuk bir kiz cocugu
neyin hata neyin doğru olduğunu ailen öğretir ama.. misal bu konuya vuracak olursak aile erkek evladına çapkınlığın iyi bir şey olduğunu kız evladına ise hata olduğunu öğretiyor..

kucuk bir kiz cocugu
kucuk bir kiz cocugu
babalarınızı düşün nasıl insanlar olduğunu ya da nası olmaları gerektiğini düşündüğünüzü?

babalar özellikle kız çocuklarına figür olmaları açısından çok önemli .. bir kız çocuğunun babasıyla olan ilişkisi o kızın ilerdeki romantik ilişkilerini direkt olarak etkiliyor..

peter pan
peter pan
anne baba elbet yönlendiricidir, ama düşünen insan doğruyu ve yanlışı ayırdedebilir. ben babamın etkisinde kalsydım hep, son iki seçimin ilkinde seçimde akp'ye, ikincisinde mhp'ye verior olurdum. onu da geçtim şu an olduğumdan bambaşka biri olurdum.

Sayfalar: 1  2  3  4  5  8  9  10  12  13  14  15  16  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 121 - 135

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008