ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  İlişkiler  hatun kişi çapkın olunca

Sayfalar: 1  2  3  4  5  7  8  9  10  11  12  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 141 - 160

-suz
-suz

küçük bir kız çocuğu demis ki:

neyin hata neyin doğru olduğunu ailen öğretir ama.. misal bu konuya vuracak olursak aile erkek evladına çapkınlığın iyi bir şey olduğunu kız evladına ise hata olduğunu öğretiyor..

Ailenin rolünü önemsememek gibi bir kasıt yok anlatmak istediğimde ancak kadın-erkek ilişkilerinde, birey olarak bir şeylerin yaşanması insanın belli bir yaşa gelmesiyle, kendi tercihiyle yaptığı eylemler. Kadın, yaptıklarından ötürü yaftalanmasaydı da emin ol, çapkın olan yine karşı taraf olurdu.Erkeğe de aynı yakıştırma yapılsaydı yapan erkek adı ne olursa olsun değiştirmezdi. Fıtratta alakalı durumlar.bak bunun olmaması için uğraş vermesi gerekiyor kadının çapkın olacam diyor,erkeğin böyle bir gayesi yok ama netice de o şekilde yönleniyor-tabi karşı koymayı beceremeyen kısmı-Belki sebep budur.Kadın anneyse, benim değil onun annesi olacaksa bile temiz olmalıdır düşüncesi belki. Annesini babasına dahi yakıştıramayan erkek çocuk psikolojisi belki de ancak,bu bakış açılarını doğuran durumlar kesinlikle cinsler arasındaki farklılıklardandır diyorum.
~ 287 gün   mesajın adresini al  

kucuk bir kiz cocugu
kucuk bir kiz cocugu
kanayan yaraydı Ömerim .. hadi sen git çalış..

peter pan
peter pan
yahu ömerim, sen bilmeyeni bilinçlendirmek adına elinden geleni yaptığına, hala yapıyor olduğuna inanıyor musun? sen ki az önce saf olmasalardı onlar demiş birisin. ben sanmıyorum yaptığına. o bilinçliler de yapmıyorsa suçludur. ben de suçluyum, sen de suçlusun. haksızlık karşısında susmak yanlıştır. yanlışa gittiğini görüp ses çıkarmamak, düzene uymak gaflettir.

kucuk bir kiz cocugu
kucuk bir kiz cocugu
benim de demek istediğim fıtrat meselesi değil aslında bu.. daha önce de dedim.. fizyolojik bi takım farklılıklar dışında kadın ve erkek arasında doğduğunda bi fark yok.. ingilizcede gender ve sex arasında bi fark var.. sex fizyolojik olarak kadın ya da erkek oluşun, gender ise toplumun sana yükledikleri sonucunda senin maskülen ya da feminen oluşun.. demem o'dur ki eğer geçmiş zamandan süregelen zamanda erkek ve kız çocuklar aynı doğrularla (çapkınlık övgüyü hak edecek bir şey değildir) yetiştirilseydi bugün bu konuyu tartışıyor olmazdık.. ben de çapkın olucam diye çırpınmazdım :)

peter pan
peter pan
toplum bu konuda(çapkın erkek-kaşar hatun) bireyleri yanlışa itmiştir, ve aile de öyle. lakin yine de kızılması gereken bireylerdir. nasıl ki suçu işleyen biri aldığı eğitime göre yargılanmıyor...

aslan67
aslan67
O yanlış yolun devam etmesine göz yuman saf dediğim kızda da suç olduğu aşikar ama değil mi?

peter pan demis ki:

yahu ömerim, sen bilmeyeni bilinçlendirmek adına elinden geleni yaptığına, hala yapıyor olduğuna inanıyor musun? sen ki az önce saf olmasalardı onlar demiş birisin. ben sanmıyorum yaptığına. o bilinçliler de yapmıyorsa suçludur. ben de suçluyum, sen de suçlusun. haksızlık karşısında susmak yanlıştır. yanlışa gittiğini görüp ses çıkarmamak, düzene uymak gaflettir.

-suz
-suz
Sonuca bağlayalım çapkın olmayalım olanları uyaralım. Hayırlı geceler size

aslan67
aslan67
Bu davranışları yapan da buna fırsat veren de benim gözümde haksızdır ya da suçludur..Adını sen koy..O yüzden sen bunu yapanı durdurmaya çalışsan da buna fırsat veren başka biriyle gereksinimini karşılayacağı için sen boşuna çabalamış olacaksın..

kucuk bir kiz cocugu
kucuk bir kiz cocugu

bu o kadar kolay değil ama Mehmet, sonuçta ailen senin kişiliğini şekillendiriyo .. kişilik kalıcı değil belki ama çok zor değiştirilmesi.. ki toplumdaki genel yargı da senin öğrendiğin doğruları destekliyosa çok daha zor değişimler.. ailede başlamalı o yüzden bunlar..

peter pan demis ki:

toplum bu konuda(çapkın erkek-kaşar hatun) bireyleri yanlışa itmiştir, ve aile de öyle. lakin yine de kızılması gereken bireylerdir. nasıl ki suçu işleyen biri aldığı eğitime göre yargılanmıyor...

peter pan
peter pan
O yanlış yolun devam etmesine göz yuman saf dediğim kızda da suç olduğu aşikar ama değil mi?

bak şimdi o saf dediğin kız karşısındakinin çapkın olduğunu anlayamıyordu. o yüzden suçlu denmez zannımca. görüp de sesini çıkarmıyor ise suçludur :)

aslan67
aslan67
Bir A kişisi var çapkın..
Bir B kişisi var kurban..
Bir C kişisi var çapkın..

A ve B aşna fişne ediyor..

İkisi de suçlu..

Sen A'yı durdur ve topluma kazandır..Ee B ne oldu?

Yandi bitti kül oldu..

B nerelere başını vursun..Ufukta kimleri görüyoruz?

C kişisi..Sığınılacak bir liman..

B ve C aşna fişne etmeye başlamıştır..

A kişisi temiz toplumun temiz bireyidir artık..

Ve sıra C kişisini kazanmaya gelmiştir..

Ama bu B'ye ne olacak?

Elleşme ona:)

aslan67
aslan67
Bana göre görüp de sesini çıkarmıyor..Hadi bakalım:)

peter pan demis ki:

bak şimdi o saf dediğin kız karşısındakinin çapkın olduğunu anlayamıyordu. o yüzden suçlu denmez zannımca. görüp de sesini çıkarmıyor ise suçludur :)

kucuk bir kiz cocugu
kucuk bir kiz cocugu
bi de öyle saçma sapan bişi var .. kızlar nedense bu çapkın zaatların peşinden ayrılmıyolar.. insanın kanında mazoşistlik olmayagörsün.. ama bunun altında da hatun kişinin o çapkın erkeği evcilleştirip tek eşliliğe yöneltme güdüsü olduğunu düşünüyorum.. bi nevi savaş gbi.. öte yandan da çapkın hatun kişisi kaşar olarak görüldüğü için günlük ilişkilerin insanı olarak buluyo kendini..

peter pan
peter pan
bu o kadar kolay değil ama Mehmet, sonuçta ailen senin kişiliğini şekillendiriyo .. kişilik kalıcı değil belki ama çok zor değiştirilmesi.. ki toplumdaki genel yargı da senin öğrendiğin doğruları destekliyosa çok daha zor değişimler.. ailede başlamalı o yüzden bunlar..

tabi ki haklısın. ama yine de suçu hep aileye atmamak lazım diyorum ben. kişilik değişmez belki, ama davranışlar değişir.

kucuk bir kiz cocugu
kucuk bir kiz cocugu
iyi de davranışlarını da büyük ölçüde kişiliğin yönlendirir..

aslan67
aslan67
Çünkü onlar da fiziksel gereksinimlerini karşılamaya ihtiyaç duyuyorlar..Bozuk düzenin bozuk çarkları..

bi de öyle saçma sapan bişi var .. kızlar nedense bu çapkın zaatların peşinden ayrılmıyolar.. insanın kanında mazoşistlik olmayagörsün.. ama bunun altında da hatun kişinin o çapkın erkeği evcilleştirip tek eşliliğe yöneltme güdüsü olduğunu düşünüyorum.. bi nevi savaş gbi.. öte yandan da çapkın hatun kişisi kaşar olarak görüldüğü için günlük ilişkilerin insanı olarak buluyo kendini..

peter pan
peter pan

hepsi değil, bazıları öyledir. onlara ben de suçlu dedim zaten. ama hepsi şöyledir diyemezsin:) sana göre olan genel bi yargı değil zaten. sadece 'sana göre':) her kız aldatıldığını anlar demek olmaz. soralım bakalım aldatıldığını sonradan öğrenip ayrılan kız yok mu? ki kantinde çok gördük böylelerini ilişki başlıklarında. haksız mıyım?:))

peter pan
peter pan
aldığın eğitime göre onları kontrol etme yetin gelişmez mi?

iyi de davranışlarını da büyük ölçüde kişiliğin yönlendirir..

peter pan
peter pan
şöyle bi örnek vereyim, ben kavga etmeyi(fiziksel) seven bi kişiliğe sahibim. ha çok da ettim zamanında. sonradan ne oldu? etmiyorum artık.

aslan67
aslan67
peki ayrıldıktan sonra aldatıldığını öğrenen kızın çapkın olduğunu bildiği halde o adamla bir ilişkiye başlamasındaki mantık nedir?:)

peter pan demis ki:

hepsi değil, bazıları öyledir. onlara ben de suçlu dedim zaten. ama hepsi şöyledir diyemezsin:) sana göre olan genel bi yargı değil zaten. sadece 'sana göre':) her kız aldatıldığını anlar demek olmaz. soralım bakalım aldatıldığını sonradan öğrenip ayrılan kız yok mu? ki kantinde çok gördük böylelerini ilişki başlıklarında. haksız mıyım?:))

Sayfalar: 1  2  3  4  5  7  8  9  10  11  12  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 141 - 160

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008