| |
aslan67
|
Bir A kişisi var çapkın..
Bir B kişisi var kurban..
Bir C kişisi var çapkın..
A ve B aşna fişne ediyor..
İkisi de suçlu..
Sen A'yı durdur ve topluma kazandır..Ee B ne oldu?
Yandi bitti kül oldu..
B nerelere başını vursun..Ufukta kimleri görüyoruz?
C kişisi..Sığınılacak bir liman..
B ve C aşna fişne etmeye başlamıştır..
A kişisi temiz toplumun temiz bireyidir artık..
Ve sıra C kişisini kazanmaya gelmiştir..
Ama bu B'ye ne olacak?
Elleşme ona:)
|
|
~ 288 gün
|
|
| |
aslan67
|
Bana göre görüp de sesini çıkarmıyor..Hadi bakalım:)
peter pan demis ki:
O yanlış yolun devam etmesine göz yuman saf dediğim kızda da suç olduğu aşikar ama değil mi?
bak şimdi o saf dediğin kız karşısındakinin çapkın olduğunu anlayamıyordu. o yüzden suçlu denmez zannımca. görüp de sesini çıkarmıyor ise suçludur :)
|
|
|
~ 288 gün
|
|
| |
kucuk bir kiz cocugu
|
bi de öyle saçma sapan bişi var .. kızlar nedense bu çapkın zaatların peşinden ayrılmıyolar.. insanın kanında mazoşistlik olmayagörsün.. ama bunun altında da hatun kişinin o çapkın erkeği evcilleştirip tek eşliliğe yöneltme güdüsü olduğunu düşünüyorum.. bi nevi savaş gbi.. öte yandan da çapkın hatun kişisi kaşar olarak görüldüğü için günlük ilişkilerin insanı olarak buluyo kendini..
|
|
~ 288 gün
|
|
| |
peter pan
|
bu o kadar kolay değil ama Mehmet, sonuçta ailen senin kişiliğini şekillendiriyo .. kişilik kalıcı değil belki ama çok zor değiştirilmesi.. ki toplumdaki genel yargı da senin öğrendiğin doğruları destekliyosa çok daha zor değişimler.. ailede başlamalı o yüzden bunlar..
tabi ki haklısın. ama yine de suçu hep aileye atmamak lazım diyorum ben. kişilik değişmez belki, ama davranışlar değişir.
|
|
~ 288 gün
|
|
| |
kucuk bir kiz cocugu
|
iyi de davranışlarını da büyük ölçüde kişiliğin yönlendirir..
|
|
~ 288 gün
|
|
| |
aslan67
|
Çünkü onlar da fiziksel gereksinimlerini karşılamaya ihtiyaç duyuyorlar..Bozuk düzenin bozuk çarkları..
küçük bir kız çocuğu demis ki:
bi de öyle saçma sapan bişi var .. kızlar nedense bu çapkın zaatların peşinden ayrılmıyolar.. insanın kanında mazoşistlik olmayagörsün.. ama bunun altında da hatun kişinin o çapkın erkeği evcilleştirip tek eşliliğe yöneltme güdüsü olduğunu düşünüyorum.. bi nevi savaş gbi.. öte yandan da çapkın hatun kişisi kaşar olarak görüldüğü için günlük ilişkilerin insanı olarak buluyo kendini..
|
|
|
~ 288 gün
|
|
| |
peter pan
|
hepsi değil, bazıları öyledir. onlara ben de suçlu dedim zaten. ama hepsi şöyledir diyemezsin:) sana göre olan genel bi yargı değil zaten. sadece 'sana göre':) her kız aldatıldığını anlar demek olmaz. soralım bakalım aldatıldığını sonradan öğrenip ayrılan kız yok mu? ki kantinde çok gördük böylelerini ilişki başlıklarında. haksız mıyım?:))
|
|
~ 288 gün
|
|
| |
peter pan
|
aldığın eğitime göre onları kontrol etme yetin gelişmez mi?
iyi de davranışlarını da büyük ölçüde kişiliğin yönlendirir..
|
|
|
~ 288 gün
|
|
| |
peter pan
|
şöyle bi örnek vereyim, ben kavga etmeyi(fiziksel) seven bi kişiliğe sahibim. ha çok da ettim zamanında. sonradan ne oldu? etmiyorum artık.
|
|
~ 288 gün
|
|
| |
aslan67
|
peki ayrıldıktan sonra aldatıldığını öğrenen kızın çapkın olduğunu bildiği halde o adamla bir ilişkiye başlamasındaki mantık nedir?:)
peter pan demis ki:
hepsi değil, bazıları öyledir. onlara ben de suçlu dedim zaten. ama hepsi şöyledir diyemezsin:) sana göre olan genel bi yargı değil zaten. sadece 'sana göre':) her kız aldatıldığını anlar demek olmaz. soralım bakalım aldatıldığını sonradan öğrenip ayrılan kız yok mu? ki kantinde çok gördük böylelerini ilişki başlıklarında. haksız mıyım?:))
|
|
|
~ 288 gün
|
|
| |
kucuk bir kiz cocugu
|
çok zor demek istiyorum zaten imkansız değil..
gözümden uyku akıyo yatıyım ben artık.. Ömer de ders çalışsın.. başarılar canım sınavında.. yazarsın kağıdın altına aslı artık çapkın olcakmış die :Po hocan benim hatrıma iyi not verir belki :D
|
|
~ 288 gün
|
|
| |
aslan67
|
her şeyin sonucuna bakma öyle biraz da başına bak bakalım..neden öyle olduğu buram buram kokan biriyle beraberliğe başlar bir insan?
|
|
~ 288 gün
|
|
| |
peter pan
|
peki ayrıldıktan sonra aldatıldığını öğrenen kızın çapkın olduğunu bildiği halde o adamla bir ilişkiye başlamasındaki mantık nedir?:)
yahu sen beni anlamak istemiyor musun ömer?:)) ben hepsi masum, hepsi iyi, hepsi suçsuz mu diyorum sana?:)
|
|
~ 288 gün
|
|
| |
aslan67
|
Tamam cnm bir dipnotu haketti bu başlık ve sen:D
Hele toplumsal analizlerimizi görse hoca direk A verir:D
çok zor demek istiyorum zaten imkansız değil..
gözümden uyku akıyo yatıyım ben artık.. Ömer de ders çalışsın.. başarılar canım sınavında.. yazarsın kağıdın altına aslı artık çapkın olcakmış die :Po hocan benim hatrıma iyi not verir belki :D
|
|
|
~ 288 gün
|
|
| |
ange
|
çapkınlıkla doyumsuzluğu birbirine karıştırmamak gerekir bence..kimi erkek çapkındır fiziksel temzsta bulunmaz ama öyle bi havası karizması özgüveni vardır ki yanında sevgilisi olan bi kızı bile kendine aşık eder...ama artık iki lafla bikaç komplimanla çiçekle böcekle kızı yatağa atmak için kandıran erkeklere de çapkın deniyo...
babalarımızın zamanında da çapkınlık vardır mutlaka ama o zamanlar ahlaki değerler daha çok varmış şuan kalmadı...kızın ziyan olacağını üzüleceğini düşünen mi var...biz kızlarda her kesi başta babmız gibi ii niyetli temiz zannetiiğimiz içinde ilk başlarda kanabiliyoruz..ama zamanla bu aklı uçkurda olan tipler ki bunlar ben çapkın demiyorum - zamanla gözümüzü açmamaız gerektiğini gösteriyolar..
|
|
~ 288 gün
|
|
| |