Kısır döngülü tartışmalar...
Hala Türk malı daha kaliteli olsa onu alırız deyip abd ye sövenler...
Ülkesini sevdiğini söyleyenlerin bu ülkeyi bölmek için toplum mühendisliği çalışmalarına sadece katkıda bulunmaları...
15 Kasım 2007 21:09
cassio
Neden yerli sermaye desteklenmiyor Türkiyede?hiç oturup bunlara kafanı yoruyor musun?sıvamadı yıllardır?Neden Türkiye 25 yıldır montajını ıvırını zıvırını yaptığı uçağın bir benzerini yapmak için kollarını
Nuri Demirağ NUD 38 i 1932 de yapıyodu...Ama nam-ı diğer milli şef! gerek olmadığını söyleyerek izin vermedi...
15 Kasım 2007 21:13
mesmerant
Mercedes'e, BMW'ye bilmemneye binen, Converse giyen, Sturbucks'a giden bu Özal karşıtı zihniyet acaba halen Anadol marka arabaya binmeyi, Hakan Kundura marka ayakkabı giymeyi, Mekan Kıraathanesinde kahve içmeyi tercih edermiydi çok merak ediyorum doğrusu...
Mercedes'e, BMW'ye binmeyen, Converse giymeyen, Starbucks'a hic gitmemis, ulkesinin bunlari disardan alma konusunda cag atlamasini degil de kendisinin uretmesini destekleyen kimse yok mu saniyorsun?
Desenize Amerika, Ingiltere hic cag atlayamiyor cunku o ulkelerin liderleri disariya bagimli olmamaya calisiyorlar.Bunda kullandiklari yontemler genelde insancil olmuyor, o ayri.Bir Amerika, Ingiltere beklemez ki Turkiye kaliteli kahve uretsin ben de ithal edeyim.Fakat biz bekliyoruz ki birileri ucak uretsin de biz alalim.Almak da cag atlatmak oluyor.Birileri cag atliyorsa emin olun Turkiye degil Iran'dir o.En azindan bu konuda.
Akp hukumeti hakkindaki genel dusuncem kotu olmasa da birkac nokta hala kafami kurcaliyor.Egitim, saglik gibi alanlardaki gelismeler tabii ki inkar edilemez.Azinlik haklari konusundaki ilerlemeler zaten baska hicbir hukumet zamaninda kaydedilemedi.O acidan bir devrim sayilabilir Akpnin yaptigi.
15 Kasım 2007 23:03
-glycerine-
Türk malı daha kaliteli olsa onu alırız demedim tam olarak.Türk sermayesi,bir çok konuda yabancı sermayeye rakip bile olamaz dedim.
cassio demis ki:
Kısır döngülü tartışmalar...
Hala Türk malı daha kaliteli olsa onu alırız deyip abd ye sövenler...
Ülkesini sevdiğini söyleyenlerin bu ülkeyi bölmek için toplum mühendisliği çalışmalarına sadece katkıda bulunmaları...
15 Kasım 2007 23:06
-glycerine-
bunun toplum mühendisliğine katılmakla ne alakası var,ülkeyi bölmekle ne alakası var.bunlar bu ülkenin gerçekleri.napalım bölünmemek için akp nin bi taraflarını mı yalayalım?çözümü sen söle ona göre davranalım.
15 Kasım 2007 23:12
dianarabago
gözü kapalı eleştirmemek yeterli olur bence bölünmemek için... bir önceki sayfada da belirttiğim gibi, bu ülke için iyi şeyler yaptığında onu görmeyip sadece kötü şeylerinden bahsetmek bölünmek için yeterlidir zaten..bunu yapmaya yönlendiriliyoruz zaten... Özal örneğinide bu yüzden verdim.. her fırsatta eleştirilen bir kişi olduğu için..ama bu eleştriyi yapanlar acaba bu kişinin ülke için yaptığı iyi şeylerden bihaberler mi?. yoksa onlardan bahsetmek işlerine mi gelmiyor.. umarım bihaberlerdir. aksi takdirde casio nunda söylediği gibi olay sadece 'bölünme' olur.
-glycerine- demis ki:
bunun toplum mühendisliğine katılmakla ne alakası var,ülkeyi bölmekle ne alakası var.bunlar bu ülkenin gerçekleri.napalım bölünmemek için akp nin bi taraflarını mı yalayalım?çözümü sen söle ona göre davranalım.
15 Kasım 2007 23:19
-glycerine-
ya bnm neden işime gelmesin ki?bn ne siyasi parti üyesiyim ne sermaye sahibiyim.ben burda fikirlerimi savunuorm.özal bu ülkeye en büyük kötülüğü yaptı bnce yerli sermayeye en büyük darbeyi vuranlardan biridir.
15 Kasım 2007 23:23
cassio
Türk malı daha kaliteli olsa onu alırız demedim tam olarak.Türk sermayesi,bir çok konuda yabancı sermayeye rakip bile olamaz dedim.
O zaman çelişkiye düşmemek gerek...
Hem emperyalizmden bahsedip hem de Türk malını aşağılamak sadece çelişkiye düşmek olur...
15 Kasım 2007 23:39
cassio
Arkadaşım sen tarışmalarını sadece akp üzerine yapabildiğin için her sözden akp yi çıkarmayı başarabiliyosun...Bu da medyayı yönlendirenlerin bilinçaltı ve bilinçli! yöntemleri sonucu...
Benden sana tavsiye...
Ülkemizi çıkmaza sokmak isteyenler ordo ab chao ilkesiyle hareket ediyorlar...Yani kaostan düzen doğar ilkesi...Peki nası kaos çıkar?
80 de millet internet üzerinden hainsin değilsin tartışmaları yapmıyorlardı...Birbirlerine kurşunlar sıkıyorlardı...Bu nasıl mı oldu?
Öncelikle yalan haberlerle insanlar birbirlerinden uzaklaştırldı ve kamplaşmalar meydana geldi...
Şu anda ülkemizde türk kürt çatışması çıkarılmak isteniyor...
Onun için sadece düşün...Ama tek taraflı düşünme...
-glycerine- demis ki:
-glycerine- demis ki:
ya bnm neden işime gelmesin ki?bn ne siyasi parti üyesiyim ne sermaye sahibiyim.ben burda fikirlerimi savunuorm.özal bu ülkeye en büyük kötülüğü yaptı bnce yerli sermayeye en büyük darbeyi vuranlardan biridir.
15 Kasım 2007 23:55
sprue
Konuşulan Turgut Özal. Konu nerelerden nerelere gelmiş yine. Ya arkadaşlar Turgut Özal'ın tartışılacak bir şeyi yok. Adnan Menderes Turgut Özal gibi insanlar bu ülkenin siyasi tarihine adlarını altın harflerle yazdırmışlardır. İkiside demokrasinin sembolü olmuşlardır. Neyini tartışacaksınız. Adnan Menderes dediğiniz darbeyle indirilmiş, Turgut Özal dediğiniz şüpheli bir ölüm. Ne olucak! Ama bir yere kadar. Herşey daha güzel olacak...
116 Kasım 2007 00:27
souvereign jr.
dianarabago
bana verebileceğin bir tane örnek var mı,aynı kalitede Türk markası olduğu halde,bırak aynı kaliteyi,orta çağ kalitesine ulaşmış Türk markası olduğu halde neden bunları tükettin diye?
demiş Glycrein
ben o yüzden bunu yazdım. yabancı ürün tüketimine karşı bir insan değilim.. yazılanları oku öyle yorum yap..yorumun çok komik ve saçma olmuş.ben sadece glserinşn ürün söle demesine örnek vemşitim..bari yaptığım alıntıyı okusaydın ya:)
ama okumadığımı nerden çıkartıyorsun kendime göre doğru olanları yazdım. neresi komik? sana göre Anadol marka araba Mercedes veya Ferrariden üstünse bravo diyorum.
oysaki ,
insanlar öncelikle malın kalitesine bakıp eşya alıyorlar , yoksa nerenin malı olduğu kimsenin umurunda değildir... demiştim.
sen esas benim yazdığımı tamamen okumamışsın! bi daha oku istersen...
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/15799
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.