ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Sarkozy'ye göre Türkiye nüfusu 100 milyon
nicolas sarkozy turkiye cumhuriyeti avrupa birligi
Sayfalar: 1      şu anda 1 - 8

fresya
fresya
Sarkozy'ye göre Türkiye nüfusu 100 milyon

Fransız öğrenciler Sarkozy'nin, özel şirketleri eğitime müdahil etme planına karşı. FOTOĞRAF: AFP

Fransa Cumhurbaşkanı, AP'yle özel görüşmesinde '100 milyon nüfuslu Türkiye Avrupa'da değil, küçük Asya'da. Ben varken, Türkiye'ye AB üyeliği vaat edemezsiniz' çıkışı yaptı. Sarkozy'nin ülkesinde başı grevlerle belada

14/11/2007 (317 kişi okudu)

PARİS - Fransa'nın sağcı Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Türkiye'nin nüfusunu 100 milyona çıkardı. Sarkozy'nin, dün Avrupa Parlamentosu vekilleriyle özel görüşmesinde Türkiye'nin AB üyeliğine itirazlarını tekrarlarken, şu ifadeleri kullandığı kaydedildi: 100 milyon nüfuslu Türkiye Avrupa'da değil, Küçük Asya'da. Fransız öğrencilere Avrupa'nın nasıl olup da Suriye'yle sınırı bulunduğunu açıklayacak kişi ben olmam. Ben varken, Türklere AB üyeliği vaat edemezsiniz.
Sarkozy'nin AP görüşmesi kapalı yapıldığından içeriğini Elysee Sarayı ile AP'deki Sosyalist grubun başkanı Martin Schulz aktardı. Elysee sözcüsü Fransız liderinin sözleri için, Cumhurbaşkanı Fransa'nın pozisyonunu çok açık biçimde teyit etmiştir diye konuştu. Schluz ise Fransız lidere, 'Fransa'nın dönem başkanlığında Türkiye'yle müzakereleri durduracak mısınız' diye sorduğunda Sadece üyelikle ilgili olmayan 30 başlığı destekleyeğim yanıtını aldığını aktardı. Schulz ise Sarkozy'ye Türkiye ile müzakereler bütün Müslüman dünyası için önemli bir mesaj demiş.

Fransa'yı grev dalgası sarıyor
Öte yandan Fransız liderin başı ülkesindeki grev dalgasıyla dertte. Sarkozy'nin 5 milyar avro tasarruf hesabıyla erken ve avantajlı emeklilik ayrıcalığını değiştirmeye soyunduğu demiryolu işçilerinin dün akşam başlattığı greve bugün Paris metrosu ve otobüs hatları, devlet enerji sektörü işçileri, opera çalışanları eşlik edecek. Bunu 20 Kasım'da öğretmenler, posta telekom çalışanları, memurların grevi izleyecek. 29 Kasım'da da sulh yargıçları ile zabıt kâtipleri grev yapacak. Üniversite özerkliğine şirketleri müdahil eden yasayı protesto için günlerdir boykottaki 40 yükseköğretim kurumundan Paris 10. Üniversitesi, greve saatler kala polisin cop ve göz yaşartıcı gazla müdahalesine uğradı. (Dış Haberler)

radikal gazetesinden alınmıştır*
14 Kasım 2007 10:36   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
evet geçen gün paristen gelen arkadaşım erken emeklilik yasa tasarısını protesto etmek amacıyla tren işçilerinin grev yaptıklarını, paris metrosu çalışmayınca devletin tavrını değiştirmek durumunda kaldığını, etrafın karıştığını söylemişti.

sarkozy'nin dedikleri düz mantık ile düşünen birisine doğru gelebilir, fakat dünyanın bu kadar küçüldüğü bu zamanda hala 'avrupanın sınırı suriyeye kadar gidemez' demesi aslında çok saçma bir şey. yine de insanlar bu tür küçük düşüncelere çok rahat kapılıyor ve bu sayede adam fransanın başına geçti
14 Kasım 2007 12:32   mesajın adresini al  

obsesif-kompulsif
obsesif-kompulsif
sion kuklası...
14 Kasım 2007 16:14   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Suç onda değil, istenmediği yere zarar göreceğini bile bile girmek isteyen ve bu adamlara yalakalık yapan bizim yöneticilerimizde.
14 Kasım 2007 18:14   mesajın adresini al  

mutedil dalgalı
mutedil  dalgalı
sarkozy b.k yemis
15 Kasım 2007 00:45   mesajın adresini al  

zingarina(sultanaz!)
zingarina(sultanaz!)
o kendi ülkesindeki çarpıklıklarla uğraşacağına hala neden bizi çarpıtmaya vakit harcıyor anlamıyorum
15 Kasım 2007 02:50   mesajın adresini al  

dianarabago
dianarabago
ya arkadaşlar ben anlamıyorum bundan çok değil 6 sene kadar öncesine kadar bu ülkede sözüm ona entellektüel, aydın kesim avrupa birliğine girelim derdi, akp başa geldi süreç hızlandı şimdi ne olduysa aynı kesim aa ne işimiz var orda demeye başladı. bu nasıl bir dönüştür anlamadım.
aynı zamanda elin gavurlarıyla ne işimiz var diyen kesimde bir anda avrupa birliği sempatizanı oldu çıktı... şimdi iki dilek;
1) Allah'ım sen bana akıl fikir ver...
2) insanların bu değişim süreci bu değişim süreci sadece ülke içi kutuplaşma gibi saçma bir mantıktan mı kaynaklanıyor yoksa başka sebepleri de var mı?

comandante demis ki:

Suç onda değil, istenmediği yere zarar göreceğini bile bile girmek isteyen ve bu adamlara yalakalık yapan bizim yöneticilerimizde.

15 Kasım 2007 03:05   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Vallahi senin ''aydın'' diye nitelendirdiğin kesim ki kendileri Soros'un torunları ve 2. cumhuriyetçi tayfa hala AB'ye yalamalık yapıyor durmak bilmeden. İşte Mehmet Ali Birand, işte Cengiz Çandar, işte Mehmet Barlas. Ha dün kara diyenlerin bugün ak dediği de doğru mesela 11. Gül Abdullah. Meclis kürsüsünde hristiyan kulübü ilan ettiği, ve söylemediği söz bırakmadığı AB'ye bugün girmek için kendisini paralıyor.

Ancak aklı başında, ulusalcı, ulus devlet ve milli birlik ve beraberlik isteyenn vatandaşların ve gerçek aydınların görüşlerinde hiçbir değişim olmadı. İlk günden bu güne Türkiye'yi sömürge haline getirmek isteyen, açık pazar olarak gören ve sözde üyelik ayağına bin türlü imtiyaz koparan, önümüe ehr sfrinde ''kıbrıs sorunu, ermni sorunu Kürt sorunu '' gibi şeyleri sunan bu birliğe girilmemesi gereği savunuldu. Hala da savunulmaya devam ediliyor.
15 Kasım 2007 14:47   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 8

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008