ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > İlişkiler > Sevgili olmak, işte bu demek
hikaye zormus ask sizofren sevgili
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

2che:)
Okuyacağınız öykü Yasemin Şenyurt (27) ile Şervan Adar Avşar’ın (26) aşkı. Birbirlerinin ilk ve tek flörtleri, aşkları. Onları farklı kılan Yasemin’in yedi yıldır şizofreni hastası olması. Yasemin geçirdiği ataklar sırasında Şervan’ı tamamen hayatından uzaklaştırsa da birbirlerinden hiç kopamadılar. Yasemin ne zaman ben döndüm dediyse yeniden başladılar. İlişkilerinin mutluluktan ibaret olmadığını, sevgili olmanın, hayat arkadaşlığının gerçekten iyi günde de kötü günde de sürdüğünün kanıtı onlar.

SENDEN AYRILMAK İSTERSEM BENİ DOKTORA GÖTÜR

2003’te Yasemin ikinci büyük atağını geçirdi. ODTÜ’de felsefe yüksek lisansı yapıyordu. Kendini dahi sanmaya başladı birden. Yazdığı ödevlerin dünya çapında yankı uyandırdığını, herkesin onu tanıdığını düşünüyordu. İkinci atağın tipik habercilerinden biri de yine Şervan’a karşı tavrıydı. Ayrıldı Şervan’dan. Yine telefonlarına çıkmayı, onu görmeyi reddetti. Şervan’ın eve gidip geldiğinin farkındayım ama o kadar kendi kurduğum dünyanın içinde yaşıyorum ki diye anlatıyor. Yorgunluktan tükeniyorum. Adım atamayacak hale geliyorum.

Şervan bütün bu zorluklara rağmen hiç profesyonel destek almadı: Çünkü Yasemin, benim yüzümden doktora gidiyor, diye düşünebilirdi. Oysa onun da sorunları vardı: Yaşadıklarımızı başkalarına anlatmaktan çekiniyordum. Yasemin’in hastalığı nedeniyle damgalanmasından korkuyordum.

Yasemin gittiği yerden yine geri döndüğünde, ona atak sırasında neler yaptığını, nelere inandığını anlattı Şervan. Yasemin, hastalığıyla ilgili espri yapacak olgunluğa erişmişti: Artık senden ayrılmak istersem, beni hemen doktora götüreceksin!

Ataklar olduğunda büyük bir yalnızlık yaşıyorum. Çünkü olup biteni toparlayıp da anlatamıyorum kimseye. Beynimin içinden öyle çok düşünce, öyle hızla akıp geçiyor ki. Atak geçirdiğim sırada bambaşka bir gerçekle karşı karşıyayım. Kendi içime çekilip yaşıyorum. Aman şizofreni eşittir delilik diye düşünmeyin. Şizofreni böyle bir şey işte, akıl yarılması, akıl bölünmesi. Sonra tekrar ayakta duruyorum. Ben gittim, orada yaşadım ve şimdi buradayım, diyorum.

Haberin geri kalan kısmını buradan okuyabilirsiniz..
http://www.hurriyet.com.tr/pazar/7666769.asp?gid=59&sz=40260
11 Kasım 2007 22:44   mesajın adresini al  

luca leotardo
luca leotardo
kanal d de de beyzanın kadınları var tesadüf ki... Şu anda..
 2   11 Kasım 2007 22:48   mesajın adresini al  

tutaste
tutaste
Hayatta en güzel şeylerin mücadele verilerek elde edileceğini biliyorum. İnsan sürekli mutlu olmaz ki. Acı çekmeden yaşamak mümkün mü?

bu cümledir beni benden alan..
11 Kasım 2007 22:58   mesajın adresini al  

her erkekte böle Gö t yok malesef :D
11 Kasım 2007 23:29   mesajın adresini al  

sweetdreams
sweetdreams
of offf...
11 Kasım 2007 23:35   mesajın adresini al  

off the record
off the record
cok dokunaklı olsa gerek ama bana dokunmadı ;)
 2   11 Kasım 2007 23:49   mesajın adresini al  

dokunaklı değil zaten..ama insan hayatına verilen kıymeti biraz iyi anlatıyor bence

off the record demis ki:

11 Kasım 2007 23:51   mesajın adresini al  

dr_fb_li
dr_fb_li
ya kıslar hep yapıyo aynıısnı hepsimi şizofren yani bırakın ya normalmiş işte kıs bence
 2   12 Kasım 2007 00:34   mesajın adresini al  

acu
acu

:)+farid farjad.

off the record demis ki:

12 Kasım 2007 01:33   mesajın adresini al  

süperiletken
süperiletken

2che:) demis ki:

her erkekte böle Gö t yok malesef :D

hikayede anlatılan kişi sen misin?davranışların uyum gösteriyorda...
hikayeyi tüm kızlara genellersek dediğim doğru oluyor...
12 Kasım 2007 02:42   mesajın adresini al  

hayda.bre
hayda.bre
Allah mesut etsin :)
12 Kasım 2007 08:46   mesajın adresini al  

ivy
ivy
ilk 50 öpücük filminde de hatun her sabah herşeyi unutuodu ve adam büyük bi aşkla herşey yeniden anlatıyor, yeniden aşık ediyordu hatunu kendine...çok zorlu ama güzel bi aşk hikayesiydi...
12 Kasım 2007 14:11   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008