ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > 'Faşist' diyen Chavez'e cevap: Kes sesini!
fasist ispanya guney amerika venezuella
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

souvereign jr.
souvereign jr.
'Faşist' diyen Chavez'e cevap: Kes sesini!

Şili’de düzenlenen 17. İbero-Latin Amerika Zirvesi’nde eski İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar’ı gerçek bir faşist diye adlandıran ve İspanya İşverenler Örgütü Konfederasyonu’nu da 2002 yılında Venezulea’da kendisine karşı yapılan darbe girişimini desteklemekle suçlayan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’in sözleri, İspanya ve Venezuela arasında büyük gerginliğe yol açtı.

Zirve kapsamında bugün düzenlenen bir toplantı sırasında konuşurken eski İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar için yine faşist yakıştırmasını yapan Hugo Chavez’e ilk tepki İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero’dan gelirken, Chavez’in devam etmesi üzerine eliyle işaret ederek kes sesini diyen İspanya Kralı Juan Carlos, toplantı salonunu terketti.

Chavez’in, Aznar ve İspanyol işadamlarını suçlayan sözlerinden sonra araya giren Zapatero, Bu masada demokratik hükümetler var diyerek, Aznar’ın İspanyol halkının demokratik bir seçimiyle göreve gelmiş bir başbakan olduğunu, ideolojisini paylaşmayanların bile buna saygı göstermesi gerektiğini kaydetti.

Zapatero’nun saygı istemesine karşın Chavez’in ısrarcı olması ve yeniden Aznar’ı faşist diye adlandırması üzerine araya giren İspanya Kralı Juan Carlos da Chavez’e kes sesini diyerek çıkıştı ve daha sonra da salondan ayrıldı.

Kral Juan Carlos, toplantının yalnızca kapanış bölümünde yer aldı.

http://www.milliyet.com.tr/2007/11/11/son/sondun05.asp
11 Kasım 2007 20:19   mesajın adresini al  

sphinx®
sphinx®
chavez işte :D

mr bush you are a donkey
11 Kasım 2007 20:22   mesajın adresini al  

obsesif-kompulsif
obsesif-kompulsif
off off..bir yanda biraz iyi gibi gözüken chavez sözde bizim gibi ezilmiş , amerikan sermayesine pazar olmuş halkların hakkını koruycam diye sokak edebiyatı yapıyor..öbür yanda demokratik dünyanın nadir krallarından olan ve acımasız-hain- sömürgen batı tiplemesinin yumuşak yüzü olan bir adam ona kes sesini diyerek adeta karşı tarafın tezini doğruluyor...

at izi it izinde...kulağımız bir dj de bir ezan sesinde...Allah sonumuzu hayır etsin..
 4   11 Kasım 2007 20:23   mesajın adresini al  

tohunç
tohunç
faşist demişse faşisttir ki susturmaya çalışmış baksana faşistmiş demek :)
 2   11 Kasım 2007 20:46   mesajın adresini al  

væringjar
væringjar
Devlet başkanını geçin, sıradan bir siyasetçi bile bu şekilde konuşmamalı. Herşeyin bir adabı var.

Nezaket ölçütlerini aşıp diplomasiye zarar vererek öncelikle kendi ülkesine zarar verir.

Mesela ABD'yi kastederek Amerika şöyle Amerika böyle diyen Baykal'a da sinir oluyorum şahsen. O ülkenin bir adı var: ABD.
Amerika başka ülkeler de barındıran koca bir kıtanın adı.

Sizin, benim nasıl söylediğimiz çok farkettirmez ama halkını temsil eden bir insan düzgün ve doğru terimler kullanmalı.
 2   11 Kasım 2007 20:51   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Tamam güzel hoş adamsın da kantarın da bi topuzu var be Chavez bokunu çıkarmamak lazım. İlerde birisi de çıkıp seni diktatör diye anarsa ,ki bunu yapması için eline yeterince kanıt veriyorsun, ne olacak
11 Kasım 2007 21:36   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
ben pek chavez'i sevmem.. yakışıksız buldum iki tarafı da..
11 Kasım 2007 23:26   mesajın adresini al  

the error
the error
chavez gibi bi adam çıksa türkiyeden, memleket kurtulur
11 Kasım 2007 23:39   mesajın adresini al  

acu
acu
:)

peki ya bop?? demis ki:

12 Kasım 2007 01:35   mesajın adresini al  

tane® ©an
tane® ©an

mu acaba? Türkiye'de petrol yok, uyuşturucu da transit geciyor üretim Türkiye de fazla yok:)

peki ya bop?? demis ki:

12 Kasım 2007 01:41   mesajın adresini al  

joshua
joshua
petrol olup olmaması onemli deil... var olanı paylaştırmak yeterli... var olanı paylaştırmadıklarından dolayı bu sosyal adaletsizlik var ülkede... dünya sıralamasına giren dolar milyarderleri de var bu ülkede , açlıktan azı kokan insanlarda...

ki aznarın faşistliiini geçtim ( faşistin allahıdır) latin amerikayı zamanında işgal eden isopanya krallığının son temsilcisi olan kral çakal karlosun orada ne işi var onuda annamadım.. kendi kapasaymış çenesini... zaten defolup gitmiş olması gerekeni yapmış...
12 Kasım 2007 01:53   mesajın adresini al  

for v
for v
Adam faşistse oledir... Bu kimseyi ilgilendirmez... Chavez de diktatör bütün dünyada bunu biliyor onun umrundamı ? Hayır.... Chavez cok gereksiz bir gundem olusturmaya calısmıs ... Aynı magezinde fink atan aptal mankenler gibi... Kral'ın cvp bı ise bi krala yakısmamıs... Daha üsturuplu bi sekilde Meymenetsiz chaveze cvp bını verebilirmis....
12 Kasım 2007 15:24   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008