AKP politikalarını hiçbir zaman onaylamıyorum ama bu güne dek en az kan AKP iktidarında döküldü. Bu da bir gerçek.
Bu onların başarılı olduğu anlamına gelmez tabi. Atılan adımların hiçbiri yeterli değil. Ama hiç olmazsa yangına körükle gitmiyorlar bazıları gibi. Ayrıca AKP olmasaydı o pek nefret ettiğiniz DTP, parti olarak barajı geçecek ve meclise 20'den çok daha fazla milletvekiliyle girecekti.
17 Kasım 2007 20:36
öteki
Mavera ; glycerine kardeş, sorun çift taraflıdır, devlet çok büyük hatalar yaptı,
ancak senin yazdığın şeylerin ancak doğudan çıkan üniversite okumuş
insanların oraya bilinç götürmesi ile mümkün olabilirdi...ancak çoğu istiklaldeki
barlarda kürt milliyetçiliğini yaymakla meşgul oldular
Doğudan çıkan gençlerin nasıl bir bilinç götürmesi gerekiyor acaba? Neden bunu doğulu gençlerin yapması gerekiyor. Bu ülkenin her karışında herkesin sorumluluğu yok mu?
17 Kasım 2007 22:46
-glycerine-
Türk bilim adamı derken ırk ve köken ayrımı anlamında söylemedim.Bu ülkede bir aydın öldürülüyorsa,bu ülkenin aydınıdır.Kürt Türk ayrımı yapılmamalı.Bu ülkede Uğur Mumcular,Ahmet Taner Kışlalılar,Necip Hablemitoğulları da öldürüldü.Bu düzenin işine gelmeyen adamlar öldürülür zaten.Olan da bu ülkeye olur.
væringjar demis ki:
-glycerine-
Peki siz hiç bir Türk bilim adamının,doğuya gidip orada 2-3 sene yaşayıp,sosyolojik araştırma yapıp sorunun gerçekte ne olduğunu araştırdığını gördünüz mü?
Peki 1980 lerde Kürtleri tamamen susturmak amacıyla devlet eliyle, Kürt aydınlarının, işadamlarının terörle ilgisi olmayanlarının bile bir bir katledildiğini duydun mu?
Orada bilimle, edebiyatla, eğitimle uğraşan, bölgenin kalkınması için çalışan kimse yaşatılmadı.
Gördüğünüz gibi suç sadece pkk'da değil.
7 Kasım 2007 23:05
-glycerine-
Türkiye'nin sorunu kapitalizm ile değildir.Bu konuda söylenen sözler de pek birşey ifade etmiyor o yüzden.Atatürk'ün Türkiyede kurduğu ekonomik düzen de kapitalistti.Bir girişimci sınıf oluşumunu öngördü fakat aynı zamanda devlet tarafından sağlıklı bir sosyal politika sistemi kurulmasıydı amaç.Zengin sınıfa karşı değildi fakat para kazanamayan insanların da insan gibi yaşamasıydı öngörülen.Türkiye'nin sorunu emperyalizm ile.Türkiye'nin sorunu kendi halkının kendi insanının yararlarına değil,başka ülkelerin yararlarına çalışıyor olması.Emperyalizm bir bahane değildir.Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı en büyük beladır.Tüm 3'üncü dünya ülkelerinin başına gelmiş ve dillerini kültürlerini kaybetmelerine neden olmuş,binlerce insanın katili olmuş bir gerçekliktir.Aydınlanmanın tek yolu,batılı olmak değildir.Hür iradesiyle yaşayan bireyler yaratmaktır.Kendi halkın ve ülken için en iyi çözümleri üretebilmektir,kişisel özgürlükleri koruyarak.Her toplumun çözümleri kendi içinden çıkar.Her ülke kendi özel koşullarına göre değerlendirilmelidir.Bu yazdıkların,liberalizmi gelişmekte olan ülkelere dayatan adamların sözlerine benziyor.Batıya karşı çıkan geri kafalıdır,başka çözüm de yoktur der gibi.
væringjar demis ki:
-glycerine-
Artık bu ülkenin iyiliğini istemeyenler,kişisel çıkarlarını ön plana çıkarma isteği olanlar,bu isteklerini AB ile perdeliyorlar.
Modern dünyanın reddi, kapitalist yaşam tarzının eleştirisiyle kamufle edilir; ama asıl reddedilen 1789 ruhudur. Aydınlanma, Akıl Çağı, modern çürümüşlüğün başlangıcı olarak görülür. -Umberto Eco
Bence de AB ye yönelik eleştirilerin altında insan hakları ve demokrasi ilkelerine karşı bir muhalefet var. AB'yi övmek değil niyetim. Ama kapitalist sistemi eleştiren düşüncelerin çoğu aslında birey hürriyetine, halkın koşulsuz egemenliğine karşılar. Emperyalizm bahanesiyle batı düşüncesinin toptan reddedilmesiyle Aydınlanma ve Rasyonalizm de düşman ilan ediliyor.
7 Kasım 2007 23:12
mavera..
abd-israil destekli demektir..
væringjar demis ki:
mavera..
kuzey ırakta kurulacak olan yahudi-kürt devleti süreci artık başladı...
Bu ne şimdi??
8 Kasım 2007 00:33
væringjar
Ben başka birşey anladım nedense...Orada İsrail yazmıyor.
8 Kasım 2007 00:56
-glycerine-
DTP nefret edilmemesi gereken bir partiymiş gibi konuştun.O pek nefret ettiğimiz DTP Türkiye'ye çok büyük yarar sağladı değil mi seçimlerden sonra?Ortamı germediler,müthiş bir dialog ortamı yarattılar ve mecliste ettikleri yeminin arkasında durdular.O pek nefret ettiğimiz DTP,aslında PKK'nın baş düşmanıymış.Gerçekten de demokratik çözümü savunuyorlarmış.Gerçekten de,doğu halkına yapılan en büyük haksızlık onlara demokratik hak vermemekmiş ve bak verince gel gör ki,nasıl da şiddet duruyormuş.Özgürlük savaşçıları bile silah bırakmış çünkü o nur topu gibi dağ keçilerinin tek isteği demokratik ve barışçıl bir toplummuş.Gördük hepsini.
væringjar demis ki:
AKP politikalarını hiçbir zaman onaylamıyorum ama bu güne dek en az kan AKP iktidarında döküldü. Bu da bir gerçek.
Bu onların başarılı olduğu anlamına gelmez tabi. Atılan adımların hiçbiri yeterli değil. Ama hiç olmazsa yangına körükle gitmiyorlar bazıları gibi. Ayrıca AKP olmasaydı o pek nefret ettiğiniz DTP, parti olarak barajı geçecek ve meclise 20'den çok daha fazla milletvekiliyle girecekti.
8 Kasım 2007 06:56
pfelconte
yoksa anayasa hukuku sınavın mı var senin yakın zamanda?
-glycerine- demis ki:
Anayasa Hukukunda,devlet kavramının oluşması için bir toprak parçası,millet ve iktidar olgularının bir araya gelmesi gerektiği kabul edilir.İktidar,yaptırım gücünü sözünün geçtiği topraklar üzerinde kullanır.Bu topraklar üzerinde yaşayan millet ise,öyle gelişi güzel bir araya gelmiş insan topluluğu olarak tanımlanmaz.Bir geçmiş,bir kader ve hedef birliğine sahip insanlar olarak tanımlanır millet.
Bunları şu yüzden söylüyorum,herkes kendini yırtıyor ya,doğu elden çıkmasın,federasyona hayır,ülkede birlik ve beraberlik nağraları atılıyor fakat farkına varılmayan şu,bu ülke halkının bir kısmı zaten millet özelliğini kaybetmiş.Bu ülke topraklarının bir kısmı zaten ülke toprağı olmaktan çıkmış.PKK'yı yok etmenin,bırakın PKK'yı,Türkiye'nin üzerinde oynanan bütün oyunların önüne bir engel koymanın tek çaresi,yeniden millet olmaktır.Yeniden güvenliğin sağlanamadığı,devlet iradesinin gücünü yitirdiği alanlara,bu gücü götürmektir.Bu gücü götürmek derken,şimdi burda yanlış anlayanlar olacaktır;devlet iradesi ve gücü sadece askeri değildir.hukuksal ve sosyal boyutları da vardır.Eğer ülke toprağının bir kısmında,devlet'in otoritesine rakip başka bir otorite varsa,zaten anayasa hukukuna göre orası devlet toprağı olmaktan çıkmıştır.
8 Kasım 2007 09:14
pfelconte
bireyin hürriyetine ve halkın egemenliğine yani sosyal hukuk devletine karşı değilim. ayrıca kapitalist sistemin egemenliğini de savunuyorum. ama ab'ye karşıyım.
væringjar demis ki:
-glycerine-
Artık bu ülkenin iyiliğini istemeyenler,kişisel çıkarlarını ön plana çıkarma isteği olanlar,bu isteklerini AB ile perdeliyorlar.
Modern dünyanın reddi, kapitalist yaşam tarzının eleştirisiyle kamufle edilir; ama asıl reddedilen 1789 ruhudur. Aydınlanma, Akıl Çağı, modern çürümüşlüğün başlangıcı olarak görülür. -Umberto Eco
Bence de AB ye yönelik eleştirilerin altında insan hakları ve demokrasi ilkelerine karşı bir muhalefet var. AB'yi övmek değil niyetim. Ama kapitalist sistemi eleştiren düşüncelerin çoğu aslında birey hürriyetine, halkın koşulsuz egemenliğine karşılar. Emperyalizm bahanesiyle batı düşüncesinin toptan reddedilmesiyle Aydınlanma ve Rasyonalizm de düşman ilan ediliyor.
8 Kasım 2007 09:17
pfelconte
kanın rengi kırmızıdır. ya bilmiyorsun ya da televizyon izlemiyorsun. akp zamanında az kan dökülmüş sözündeki ölçün nedir?
væringjar demis ki:
8 Kasım 2007 09:20
væringjar
DTP nefret edilmemesi gereken bir partiymiş gibi konuştun.
Hayır onu kastetmedim yanlış anlamışsın. Gene seninle aynı fikirde olmayınca tam ters fikirdeymişim gibi cevap veriyorsun. AKP nin körü körüne eleştirilmesini eleştirdim sadece.
bireyin hürriyetine ve halkın egemenliğine yani sosyal hukuk devletine karşı değilim. ayrıca kapitalist sistemin egemenliğini de savunuyorum. ama ab'ye karşıyım.
Tamam olabilir tabi seni kastetmiyorum. Bende AB'ye bayılmıyorum. Ama dediğim şekilde düşünenler de var.
kanın rengi kırmızıdır. ya bilmiyorsun ya da televizyon izlemiyorsun. akp zamanında az kan dökülmüş sözündeki ölçün nedir?
Daha az insan öldü geçmişe nazaran. Ama terörün son 3-4 sene durulması geçmişi biraz unutturdu galiba.
8 Kasım 2007 10:52
pfelconte
teröristlerle yapılan ateşkes anlaşmasını kastediyorsun herhalde, terör duruldu diyerek?
bu ülkenin vatandaşı olarak teröristlerle masaya oturlmasını bu ülkenin haysiyetine yedirebiliyorsan, senin takdirin...
væringjar demis ki:
DTP nefret edilmemesi gereken bir partiymiş gibi konuştun.
Hayır onu kastetmedim yanlış anlamışsın. Gene seninle aynı fikirde olmayınca tam ters fikirdeymişim gibi cevap veriyorsun. AKP nin körü körüne eleştirilmesini eleştirdim sadece.
Tamam olabilir tabi seni kastetmiyorum. Bende AB'ye bayılmıyorum. Ama dediğim şekilde düşünenler de var.
Daha az insan öldü geçmişe nazaran. Ama terörün son 3-4 sene durulması geçmişi biraz unutturdu galiba.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/15640
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.