ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > Bardağın dolu mu yoksa boş kısmı mı?
pesimizm optimizm bos dolu bardak
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

aslan67
aslan67
Bugün oturup bütün notlarımı tek tek,satır atlamamacasına okudum..

Bir sene önceki düşüncelerinizi,kelimelerinizi görüp bir de birkaç gün önceki notlarınızı okuyunca garip olmamanız mümkün mü?

Elbette hayır..

Meğerse o zamanlar ne kadar toymuşum diye aklınızdan geçiriyorsunuz kesinlikle..

Tamam,insan bir senede yeterince olgunlaşamaz belki;ama aradaki fark gözle görülmeye değer..

O zamanlar,Nişantaşı'nda salına salına gezen hatunların kullandığı gibi 'gelmiyooooo:(' gibi ifadeler kullanırken,bugünlerde adam gibi kelimeler kullandığımı ya da kelimeyi daha doğru ifade ettiğimi gördüm..

O zamanlar,sanki telefondaki mesajlaşma dilinde kullandığımız kısaltılmış kelimeler kullanırken,bugünlerde çoğu insanı 'bu kelime böyle olmamalı şöyle olmalı' diye uyarıyorken bulmuşum..

İnsanoğlu ne kadar hızlı değişiyor değil mi?

Ya da geçmişini daha çabuk mu unutuyor?

Arkamızda böyle ufak anektodlar bırakmamız ileride kendimizi daha iyi tanımamızı sağlıyor..Durum değerlendirmesi yapmamızı sağlıyor..

Yakın geçmişte gördüklerim neler mi?

Ne kadar neşe dolu yazılara tanık oldum..Şimdiyse onları yalancı çıkartmak için elimden geldiğince aksini yapıyorum..

Okulumda yaşadığım ufak problemler..Ailemle aramdaki çekişmeler..Yitirilmiş ve kazanılmış sevdalar..Tatil anıları..İş tecrübeleri..

Bu siteden ayrı kaldığım iki ay:)Nasıl da özlemiştim..

Hani diyorlar ya..

Hayatı ortakantinden ibaret sanmak diye..

Evet,belki burası hayatın ta kendisi olmayabilir;ama eğer ben buraya sevdiklerimi,kavgalarımı yazabiliyorsam..Bir başlıkta sanki memleket meselesiymiş gibi tartışıyorsam..Bana bir sürü dost kazandırmışsa..Bana zerre mutluluk kattıysa..

Hayatımın en değer verdiğim köşelerinden birini buranın almaması mümkün olabilir mi?

Hani burası sanal ya,hayatı buraya yüklemememiz gerek ya..Hani öyle diyorlar ya..

O halde fikirlerinin samimiyetleri de bir muamma..

Bugün bir şeyi daha anladım ki o da;

Asla eski günlere dönmemem gerektiği..Yoksa edebi olarak bir tahribata yol açmam kuvvetle muhtemel..

Hey gidi günler hey..

Geçmişin bizden alıp götürdükleri mi yoksa kazandırdıkları mı?

Bardağın dolu mu yoksa boş kısmı mı?

Bugünlerde arasında gidip geldiğim iki kavram mevcut..

Optimizm..

Pesimizm..

Bir yol engebeli;ama sonunda ışık mevcut..

Diğeriyse gitmeye oldukça elverişli fakat sonu çıkmaz..

Hangi yolun hangi kavramı barındırdığını bilmek için bana gerekense..

Mantık..
 3   5 Kasım 2007 20:29   mesajın adresini al  

kafamagöre
kafamagöre
Geçmişin bizden alıp götürdükleri mi yoksa kazandırdıkları mı?

geçmıs bizden alırken bizede kazandırır aldıkları tecrübeye dönüşür önemli olan geçmişten ders çıkarmak!!!
5 Kasım 2007 20:34   mesajın adresini al  

serd@l
serd@l
Ömer derin düşünceler içinde gördüm seni :) ama güzel anlatmışsın ..aynı durum bende de oluyor..bir süre önce yazdıklarımı beğenmiyorum ne kadar çocukça şeyler yazmışım diyorum..olaylara bakışım değişiyor artık daha sakin daha yapıcı davranmaya başladığımı hissediyorum..kocadık mı ne :)))
5 Kasım 2007 20:34   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
benimle tanışman bir milat olabilir mi?

boomeranga kafam girsin.. tey tey teeey..
5 Kasım 2007 20:38   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
sen o zamanlar notlarıma kafanı soksaydın belki adam gibi yazıyor olacaktım:D

boomerang ¹³ demis ki:

benimle tanışman bir milat olabilir mi?

boomeranga kafam girsin.. tey tey teeey..

5 Kasım 2007 20:39   mesajın adresini al  

_ortakantinci_
_ortakantinci_
bardağın ister boş,ister dolu tarafından bakın ya da bakmaya çalışın...her iki durumda da gerçek olan:bardağın boş tarafının her zaman dolu tarafının üstünde olduğudur...
 2   5 Kasım 2007 20:41   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
geçenlerde ben de eski notları okudum pek harika oluyor .. artık o kadar meşgul oluyor ki kafam illa yapacak bir şeyler oluyor oturup kendimi dinleyip düşünüp yazmıyorum bile sanırım
5 Kasım 2007 20:44   mesajın adresini al  

kupa kızı
kupa kızı
insan her geçen gün kendini yeniliyor...
zamanla düşüncelerinde ve bakış açılarında radikal değişiklikler yaşayabiliyor...
işin en zevkli kısmı ise eğer o zamanlar yazarak kalıcı bişeyler bıraktıysanız kendinize dair okuyunca ''ayy o zamanlar öyleymişim'' diyip yüzünüzde oluşan tebessümü gizleyemiyorsunuz :)
5 Kasım 2007 20:49   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
sen bi' kere neden kalın yazıyorsun ona cevap ver bilader? kelime oyunu yapma burada optimisttir pesimisttir..
5 Kasım 2007 20:50   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
Benim msn'deki yazı tipimi bir düşün bir de ortakantinde kalın yazınca ortaya çıkanı:)

ee buldun cevabı bumi:D

gözüm doymuyor yazı ince olunca:)

boomerang ¹³ demis ki:

sen bi' kere neden kalın yazıyorsun ona cevap ver bilader? kelime oyunu yapma burada optimisttir pesimisttir..

5 Kasım 2007 20:53   mesajın adresini al  

joshua
joshua
bilader ortamı ne geriosun hadi benden de bu soru...
5 Kasım 2007 20:54   mesajın adresini al  

mikrop®
mikrop®
geçen sene de maldım bu sene de malım...
5 Kasım 2007 20:56   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008