| |
aslan67
|
Etrafımızdaki ya da etrafında döndüğümüz yaşam ne garip değil mi?
Teknolojiyle ne denli iç içeyiz..
Bir gün bunu anlamam için,bütün hepsinin elimden alınmasına ihtiyacım vardı demek ki..
Yoo,hayır elbette ki bunlar elimden zorla alınmadı..Giden sadece elektrikti..Çok komik geliyor kulağa değil mi?
Ve ben bu durumda ne mi yaptım?
Hani o hiçbir zaman dönüp de bakmaya tenezzül etmediğimiz manzara var ya..Dış dünya ile iç benliğimizi ikiye ayıran cam parçası..Aslında somut bir madde;ama hissettirdikleri soyut olan..
Bugün ona yaklaştım..Çevremizde olup bitenleri gözlemlemekti tek temennim..
Takım elbisesinden sıyrılmış bir işadamı..
Eşyalarını taşımaya çalışan bir vatandaş..
Aldığı siparişi yetiştirmeye çalışan bir pizzacı..
Çocuğunun elinden tutup beraber yürüyen bir anne..
Ve camın önünde bunları yazan bir ben..
Evet,giden sadece elektrikti..Onun gideceğinden habersizce prizden fişini çıkarttığım bilgisayarın şarj aleti..Şarjının bittiğini bilmeme rağmen fişini takmayı dahi umursamadığım bir cep telefonu..Ve bu gerçekle televizyonun kapanmasıyla yüzleşmem..Acaba bütün bunlardan uzak kalmaya ihtiyacım mı vardı da hepsi aynı anda son buldu?
Belki bütün bunlardan mahrum kaldığıma pişmanım sanıyorsunuz..
Öyleyse yanılıyorsunuz..
Meğer gökyüzü aslında ne kadar sonsuz,hayat ne kadar hareketli..İnsanlar da aslında ne kadar insanmış..
Bugün de anladım ki,insan bir çöp kutusuna bakarak bile bir şeyler yazabilirmiş..Ama anlamlı;ama anlamsız..
Bir kuşa..Bir arabaya..Bir gökdelenin tepesinde yanıp sönen uyarı ışığına..Hava karardığında yakılan sokak lambasına..Bir inşaatın tepesinde ter döken işçiye..
Yeter ki her birinin duygularını ayrı ayrı algılayabilecek kapasiteniz olsun..
Ve hava karardıkça odamı aydınlatan ışık huzmesinin azalmaya başlaması..Benim yazacaklarımsa uçsuz bucaksız..
Yazdıklarım kimine göre okumaya zahmet edilmeyecek kadar uzun,kimine göre tatmin etmeyecek kadar kısa gelecektir..Kimine göreyse boş kelime oyunları..
Bizi böyle düşünmeye iten de yaşanmışlıklar değil midir?Hepimizin geçmişinde tanık olduğu olaylar bütünü görüşlerimizi şekillendirmez mi?
Seninki daha doludur,bunlardan yeterince etkilenmezsin..Ötekininki ise bomboştur,ben hiç yaşamamışım aslında der..
Bu yazıyı camın önünde garip bir ifadeyle yazarken aile fertlerimden biri de görebilir beni..“Oğlum,manyak mısın,işin gücün yok mu?” da diyebilir..
Ama bu onun da bir gün bu rutin düzenden sıyrılıp böyle bir ruh haline bürünmeyeceğini göstermez değil mi?
Bu yazıyı akşam karanlığının bastırdığı sıralarda okuyacağınızı biliyorum..Odamda kalan son aydınlık bölgede dururken,size naçizane tek bir tavsiyem olacak..
Sadece iki dakika her şeyi bırakın ve gerçek dünyayla iletişime geçin..Gökyüzünün sonsuzluğuna,insanların koşuşturmalarına şahit olun..
Ya da..
Her zamanki gibi,“Bu ne kadar uzun bir yazı,hayatta okumam!” diyerek o sanal dünyanızda mutlu olun..
Esti birden işte..
|
|
3 ~ 307 gün
|
|
| |
no control
|
|
|
~ 307 gün
|
|
| |
baş rahip
|
elektriğin kesilmesi....bağlama çalmak için güzel bi sebebtir benim için....
|
|
~ 307 gün
|
|
| |
henüzdüşünmedim
|
etrafımda olanlar çok can sıkıcı ya bilgisayar monitöründen bakmak hayata daha zevkli şimdilik....henüzdüşünmedim ben
|
|
~ 307 gün
|
|
| |
tutaste
|
dışarıda daha güzel ve büyük bir hayat var..
daha gerçek!!!
|
|
~ 307 gün
|
|
| |
cigdém
|
ömer farkında olmadan gerçek hayata dokunmuşsun :) ne kadar keyifli olduğunu tahmin edebiliyorum..
bizi monitörlerimize yapıştıran şey aslında korkmamız dışarıdaki hayattan gereksizce...ama zaten biz hayata dokunabilmek için yapmıyor muyuz buluşmalarımızı falan...
önemli olan bu sayfaların bu ekranın dışında neler olup bittiğinin farkına varabilmek, biraz olsun hissebilmek :)
seni alkışlıyorum arkadaşım :)
|
|
~ 307 gün
|
|
| |
kucuk bir kiz cocugu
|
bazen günlerce evden çıkmadığım oluyo.. çok kızıyorum kendime ya..
|
|
~ 307 gün
|
|
| |
the prens
|
teşşekkür ederim hatırlattığın için :)) (son derece samimiyim)
|
|
~ 307 gün
|
|
| |
aslan67
|
Bu aralar hep esiyor ya neyse..
|
|
~ 307 gün
|
|
| |
aslan67
|
rica ederim abi eyvallah:)
asmode demis ki:
teşşekkür ederim hatırlattığın için :)) (son derece samimiyim)
|
|
|
~ 307 gün
|
|
| |
joshua
|
hmm güzel bir yazı ömercim saolasın...
dışarda bahsettiğin hayat ve olgular sanallaşan melankolikleşen ve yanlızlaşan bizlere arada sırada baktığımızdan ilginç gelebilio ...ama aslında ya sanal kalıoruz ya da o dışardaki dünyanın içinde amaçsız bi yerlere koşturan yapması gerekenleri yapan parçalardan biri oluyoruz... bende unuttum en son insnaları ne zaman gözlemlediğimi yada boşluğumda biras yaşam fesefesi yaptığımı....
romantikleştirdin düşüncelere sevkettin beni.. gene içicem sayende sıpa seni :D
|
|
~ 307 gün
|
|
| |
aslan67
|
içelim güzelleşelim conım:)
joshua demis ki:
hmm güzel bir yazı ömercim saolasın...
dışarda bahsettiğin hayat ve olgular sanallaşan melankolikleşen ve yanlızlaşan bizlere arada sırada baktığımızdan ilginç gelebilio ...ama aslında ya sanal kalıoruz ya da o dışardaki dünyanın içinde amaçsız bi yerlere koşturan yapması gerekenleri yapan parçalardan biri oluyoruz... bende unuttum en son insnaları ne zaman gözlemlediğimi yada boşluğumda biras yaşam fesefesi yaptığımı....
romantikleştirdin düşüncelere sevkettin beni.. gene içicem sayende sıpa seni :D
|
|
|
~ 307 gün
|
|
| |
souvereign jr.
|
çok güzel dökmüşsün içini...
|