ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > satıyorum satıyorum saaaaaaaaaattım anasını satim
seker fabrikalari satilik ozellestirme
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

meo
meo
2008'de özelleştirmeden 11,8 milyar dolar gelecek

AK Parti Hükümeti, yeni dönemde özelleştirmeye hız verecek. Maliye Bakanlığı gelecek yıl satışa çıkarılacak kamu kuruluşlarından 11,8 milyar dolar gelir hedefliyor.

2007 yılı özelleştirmelerinden ise sene sonuna kadar devletin kasasına 11,6 milyar dolar girmiş olacak. Maliye Bakanlığı'nın 2008 Yılı Bütçe Gerekçesi'nde özelleştirme faaliyetlerinin 2010 yılına kadar tüm hızıyla süreceği ifade edildi. Bakanlık, yeni dönem özelleştirmelerinde halka arz yöntemine öncelik verilmesi ile sermayenin tabana yayılması ve sermaye piyasalarına derinlik kazandırılmasını amaçlıyor. 2 yıl içinde önce elektrik dağıtım şirketleri özelleştirilecek, ardından elektrik üretim şirketlerinin özelleştirilmesi süreci başlayacak. Bu kapsamda, Ankara, Kırıkkale, Zonguldak, Bartın, Karabük, Çankırı ve Kastamonu'yu içine alan Başkent Elektrik Dağıtım AŞ, Sakarya, Bolu, Düzce ve Kocaeli illerini kapsayan Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ ile İstanbul Anadolu yakasına elektrik sağlayan AYEDAŞ satışa çıkarılacak. Yasal düzenlemenin tamamlanmasının ardından da, Milli Piyango İdaresi şans oyunları işletim lisansının verilmesi ihalesine çıkılacak.

Gelecek dönemde, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM) yapım, bakım, onarım ve işletimini üstlendiği hizmet üretim birimleri olan otoyollar, köprüler ve üzerinde yer alan tesislerden, Edirne-İstanbul-Ankara, Pozantı-Tarsus-Mersin, Tarsus-Adana-Gaziantep, Toprakkale-İskenderun, Gaziantep-Şanlıurfa, İzmir-Çeşme, İzmir-Aydın otoyolları, İzmir ve Ankara çevre otoyolunun bağlantı yolları ile Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin bağlantı yollarının bakım, işletme ve ücret toplama merkezleri, işletme hakkı verilmesi yöntemi ile özelleştirilecek.

Özelleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar her türlü bakım, onarım, işletim işleri ise KGM tarafından yürütülecek. Bu tesisleri özelleştirme yoluyla devralıp işletecek yatırımcıların bakım, onarım, işletim gibi işlere yönelik yükümlülükleri, KGM ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenecek. Denetim ve kontroller KGM tarafından yerine getirilecek. Özelleştirme işlemlerinin 2008 yılı sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor.

Şeker fabrikaları, limanlar ve Tekel öncelikle satılacak
Önümüzdeki dönemde Maliye Bakanlığı kamuya ait şeker fabrikalarını satışa çıkarmayı hedefliyor. Halen Türkiye'de devletin çeşitli illerde 25 şeker fabrikası bulunuyor. Özel sektörün 1, Pankobirlik'in ise 4 şeker fabrikası var. Maliye Bakanlığı, ayrıca Bandırma, Samsun ve İskenderun limanlarını da özelleştirmeyi amaçlıyor. Varlık satışı yöntemiyle özelleştirilecek olan ve son teklif verme tarihi 25 Ocak olarak belirlenen Tekel Sigara Fabrikaları'nın özelleştirme süreci de en kısa zamanda tamamlanacak. Tekel Genel Müdürlüğü'ne ait 6 sigara fabrikası faaliyette. 2006 yılında 199 milyon YTL faaliyet kârı elde eden kurumun pazar payı yüzde 39 civarında.

Ankara, aa

-marabasıyla satılıktır-
gittigidiyordan satsak kaca giderler acaba

1 Kasım 2007 17:31   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
ben: baba evi ben yönetiyorum artık..
satıyoruz şu bizim 2. etap'taki evi, ne kadar paramız oldu 50..
harca harca bitmez.. veriym mi para? zenginiz bak gördün mü?

babam: 20 sene sonra ben olmayacağım, o ev de kiradan gelen gelir de olmayacak.. o zaman görürüm seni.. mına kodumun evladı..

gibi bir şey..
 2   1 Kasım 2007 17:35   mesajın adresini al  

bonaventure
bonaventure
ülkenin mallarını satınca kendi malları çoğalıyor. o nasıl oluyor?
1 Kasım 2007 17:50   mesajın adresini al  

meo
meo

be evladım satmayalım dedikte babanın ciftligimi lan o ev
her secimden sonra esine dostuna peşkeş cek mi dedim sana hayırsız evlat
hamili kart yakınımdir bu ne lan =P
1 Kasım 2007 17:59   mesajın adresini al  

sprue
sprue
Özelleştirme gereklidir. Gerekli olan yerler de özelleştirilmelidir. Bunda anlaşılmayacak bir şey yok. Neden diretilir bunu da anlamıyorum. Dünyada da bu böyledir. Buraya bir başlık açsam, ''artık devletler değil şirketler güçlüdür'' diye. Herkez atıp tutar, evet haklısın diye. Ama devlet malı şirketlere satılmaya başlanınca da herkez başlar, hoooop noluyo diye.

Arkadaşlar önümüze bakalım. Devlet kontrol mekanizmasıdır.
 2   1 Kasım 2007 18:05   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
Özelleştirme gereklidir.Nokta.bu mudur yani?Başka bir çözüm yolu yok mudur?Dünyadaki tek doğru sana liberallerin anlattığı doğrular mıdır?
1 Kasım 2007 18:11   mesajın adresini al  

_volkan_
_volkan_
bunlar gün gelir bizide satar
1 Kasım 2007 18:11   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
Satılan işletmelerin kar zarar dengelerine göz attın mı hiç sprue?
1 Kasım 2007 18:13   mesajın adresini al  

sprue
sprue

Yo değildir. Hatta bazı kurumların özelleştirilmesine de karşıyımdır. Bunu söylerim. Ama genel olarak özelleştirme yanlısıyım. Ama bunu nedenlere dayandırıyorum.

Hiç değilse burdakiler gibi, ''özelleştirmeye karşıyım çünkü parayı cebe atıyorlar'' falan gibi nedenler öne sürmüyorum. :)

Haksız mıyım. . .

-glycerine- demis ki:

Özelleştirme gereklidir.Nokta.bu mudur yani?Başka bir çözüm yolu yok mudur?Dünyadaki tek doğru sana liberallerin anlattığı doğrular mıdır?

1 Kasım 2007 18:14   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
dünyada devlet küçülmeli o bir denetleme kuruluşudur demişsin,oysa ki devlet senin sandığın gibi sadece bir denetleme kuruluşu değildir.Devlet'in bazı kurumları,sosyal fayda açısından zarar etseler bile çalışır durumda bırakılmalıdır.Kaldı ki,özelleştirilen kurumların karları da çok iyi bir seviyedeydi.Peki neden özelleştirildiler?

Küçülen devlet dedin ya hani,ülkemizde toplam nüfusun yüzde 3.8 i memur,Avrupa Birliğinde bu oran yüzde 7.6,ABD'de ise yüzde 6 dır :)
1 Kasım 2007 18:15   mesajın adresini al  

sprue
sprue

sana göre çoktan sattılar. :)

böyle diyeceğine desene, bizi de sattılar, uyumayın, sahip çıkın değerlerinize, kendinize, biz elden gidiyoruz, farkında mısınız falan diye

:)

_volkan_ demis ki:

bunlar gün gelir bizide satar

1 Kasım 2007 18:16   mesajın adresini al  

_needle in the h@y__
_needle in the h@y__
bencede özelleştirilsin.arkadas ev örneği vermiş ama o örneğin doğrusu şöyle olacaktı.
-baba ben arabayı satıyorum.bi sürü vergisi şusu busu,.hem kullanmıyoruzda.cebimizden tonla para çıkıyor ihtiyacımız olmayan bişeyden.
-tamam oğlum iyi düşünmüşün.boşuna masraf.hem bakımı falan bi sürü paramız gidiyor
(diyaloğun tonu pek bi türk filmi gibi oldu :)

(ama finans kuruluşlarının % 50 sinden fazlasının yabancıların eline geçmesine izin vermeyelim sakın...)

çünkü idealimiz olan gelişmiş ülkelerin hiçbirinde %20 den fazla değil bu oran.Haa bu onların bunu sınırladıkları anlamına gelmiyor.bu paranın onlarda olduğu anlamına geliyor.

benimki sadece bir örnek.bu defalarca tartışıldı.uykum var ,yatıyorum.yorumlarınızı kalkınca okurum artık.

not:aman ziraat bankı satmasınlar,özelleştirmesinlerde.
1 Kasım 2007 18:16   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009