ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > milletvekilinin sözlerine bir bakın
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  4  << Önceki Sayfa      şu anda 37 - 44

**bozacı**
**bozacı**
bos tartışmalar....
adamlar almış başını gidiyor...
maalesef zaman gazetesi bile ülkede isediği gibi at koşturuyor,bu ülkeyi sahipleniyor...
rte desen mecliste mafya vari tavırlarıyla dolaşıyor...
gençlik ise sadece izliyor....
DURUM VAHİM....
3 Kasım 2007 17:04   mesajın adresini al  

cassio
cassio

İzlemeyelim de ne yapalım birleşip darbe mi yapalım?

bozacı demis ki:

bos tartışmalar....
adamlar almış başını gidiyor...
maalesef zaman gazetesi bile ülkede isediği gibi at koşturuyor,bu ülkeyi sahipleniyor...
rte desen mecliste mafya vari tavırlarıyla dolaşıyor...
gençlik ise sadece izliyor....
DURUM VAHİM....

3 Kasım 2007 17:41   mesajın adresini al  

væringjar
væringjar
-glycerine- demis ki:

Hristiyan dünyasında kilise bağışları halktan toplar,gelirini halktan alır.Devlet sadece bağışların kiliseye ulaşmasında aracı görevi görür.Hiçbir dini olaya müdahale etmez.

Kusura bakma gene ben. Çok fazla konu üzerine bilmeden bilgi vermeye çalışıyorsun gene.

Hıristyan dünyasında devletin dini olaylara direkt müdahale edebildiği birçok örnek vardır.
Mesela İtalya :
-Gelir vergisi gibi maaşının belli bir yüzdesi otomatikman kiliseye aktarılır. Hukuki bir zorunluluktur, yaaani devlet eliyle toplanır.
-Doğduğun köyde vaftiz edilmen gene hukuki bir zorunluluktur.

İlk aklıma gelenler bunlar, araştırıp çoğaltabiliriz bunları ama bu yazdığını düzeltmeye yeter.

Fransa dışında birçok batı ülkesinde laik sistem yoktur.
3 Kasım 2007 20:57   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
Biliyorum arkadaşım.Hristiyan dünyası derken bütün hristiyan dünyasını kasetmetmedim.Arkadaş da tartışırken müslümanlar laik sistemde ezilirler dedi,o da bunu söylerken bütün müslüman dünyasını kasetmedi.Ben de öyle anlamadım.Öyle anlamak istemedim daha doğrusu.Zaten muhattabımızın laik ülkeler olduğu da en başında belli.Yani benim hristiyan dünyası derken,laik bir ülke çatısı altında yaşayan en az bir hristiyan toplum olması yeterliydi.Sen ortaya çıkıp bilginlik taslayana kadar.
3 Kasım 2007 21:00   mesajın adresini al  

væringjar
væringjar
Tek bir örnekten bütünü genelleyemezsin. Öyle yaparsan düşünceni yanlış bir temel üstüne kurmuş olursun. 20 kata çıktığında birisi altındaki temeli çekip alır benim yaptığım gibi. Bütün yapın yıkılır. İnandırıcılığın kalmaz.

Fikri inşa ederken her tuğlanın sağlam olduğundan emin olmak gerekir.

Bak bu sefer bilginlik taslıyorum açık açık.
Varsın öyle olsun, sonuçta doğru bir şey. Sende daha doğru bildiğin konuda bilginlik taslamaktan çekinme bana (=
3 Kasım 2007 21:05   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
Tek bir örnekten bütün dünya toplumları için genelleme yapmadım.Dünya üzerinde laik sistemde ezilmeden yaşayan katolikler,müslümanlar,protestanlar var dedim.Yahudiler var dedim.Tüme varımdan bahsetmen için,laik bir ülkede yaşayan bir kaç hristiyanı örnek olarak alıp,dünyadaki tüm hristiyanlar laik düzen içerisinde ezilmeden yaşar demen gerekir.O zaman düşüncen yanlışlanabilir.Tabi ki dünyada kendini laik sistemden rahatsız hisseden insanlar vardır,her zaman olacaktır.Türkiyede olduğu gibi ama sen,istediğin kadar bilge bak dünyaya,laik sistem içerisinde mutlu bir şekilde hayatını sürdüren dindar insanların varlığı gerçeğini inkar edemezsin.
3 Kasım 2007 21:12   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
Kaldı ki,sosyal bilimlerde tümevarım yöntemi güvenilecek birşey değildir.Daha çok relativite esastır.Her doğru kendi referans sistemi içerisinde doğrudur.
3 Kasım 2007 21:14   mesajın adresini al  

væringjar
væringjar
Hristiyan dünyasında kilise bağışları halktan toplar,gelirini halktan alır.Devlet sadece bağışların kiliseye ulaşmasında aracı görevi görür.Hiçbir dini olaya müdahale etmez.

Sadece bu cümlenin yanlış olduğunu söylemek istedim. Diğer söylediklerine bir itirazım yok. Neyse uzatmayalım gereğinden fazla.
3 Kasım 2007 21:16   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  << Önceki Sayfa      şu anda 37 - 44

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009