ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > milletvekilinin sözlerine bir bakın
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  4  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 25 - 36

-glycerine-
-glycerine-
Camilerde görev yapan imam,devleti temsil etmektedir.Bütün dinlere eşit mesafedeki bir devlet'in memuru dini nasıl temsil edebilir?bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezler mi adama?Bir devlet memuru,dini kendi özgür iradesiyle yorumlayamaz,tamamen devlet politikalarına bağlıdır.DEvlet'in bir koludur.Devlet'in kolunun bir ibadethanede ne işi vardır?o süper zekanla bunlara bi cvp ver istersen.
1 Kasım 2007 23:05   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
Bir de müslümanların ve yahudilerin çarklar arasında ezildğini duymuş olduk.bu da yeni bir buluş herhalde.Laikliğin hangi uygulaması,hangi çarkı eziyormuş bu insanları onu da bir öğrenebilir miyiz süper zekanızın yardımıyla?
1 Kasım 2007 23:08   mesajın adresini al  

cassio
cassio

Zeki arkadaşım ben Türkiye de laikliğin yanlış uygulandığından bahsediyorum...Devlet doğru uygulasa da tam anlamıyla halkın uygulayamıyacağını da biliyorum...Zaten düzgün uygulansaydı bunları konuşmazdık...Dediklerim senin anlayışına gaf gelebilir...Zaten öyle olmasaydı tartışmazdık...Diyanet işleri Türkiye nin laik kalması için gerekli bi kurumdur...Böyle olmasa piyasaya yeni hocalar yeni şeyhler çıkacaktır...Herkes kendine göre bi tanım koyup kendince kurallar koyacaktır...Zamanında yabancı dil öğrenmek münafıklıktır da denilmiştir...Ki şu anda diyanet işlerinin olmadığını varsayarsak daha neler çıkacaktır tahmin etmek te zor değil...

-glycerine- demis ki:

cassio,laikliğin bnm zeka seviyemle alakası yok arkadaşım.Laiklik tanımı bir tanedir.Devlet din hayatına karışmaz,her dine eşit mesafededir.Kendi ağzınla söylüyorsun bir devlet dini yaratılmıştır diyorsun.Bu işte laikliğe aykırıdır.Hem laiklikle diyaneti aynı kefeye koymak zeka ürünü mü diyorsun,hem zaten laiklik tam anlamıyla uygulanmaz diyorsun.

Hele zaten laiklik için diyanet işlerinin var olması gerekir demen en büyük gaf.Hristiyan dünyasında kilise bağışları halktan toplar,gelirini halktan alır.Devlet sadece bağışların kiliseye ulaşmasında aracı görevi görür.Hiçbir dini olaya müdahale etmez.Devlet güdümündeki bir diyanet işleri başkanlığı,benim zeka seviyem ne olursa olsun,sen ne kadar süper zeka olursan ol,laikliğe aykırıdır.

2 Kasım 2007 00:21   mesajın adresini al  

cassio
cassio

-glycerine- demis ki:

Camilerde görev yapan imam,devleti temsil etmektedir.Bütün dinlere eşit mesafedeki bir devlet'in memuru dini nasıl temsil edebilir?bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezler mi adama?Bir devlet memuru,dini kendi özgür iradesiyle yorumlayamaz,tamamen devlet politikalarına bağlıdır.DEvlet'in bir koludur.Devlet'in kolunun bir ibadethanede ne işi vardır?o süper zekanla bunlara bi cvp ver istersen.

Camilerde görev yapan imam bütün dinlere hatta bütün insanlara aynı mesafededir...Hatta her dinlediğim vaazda yaradılanı sev yaradandan ötürü konusu işlenmektedir...

Eğer ki devlet uygulamada müdahelede bulunuyosa bu bir yanlıştır...Ancak bu şekilde kalması daha sağlıklıdır...Burada demek istediğim ölme ama kanserli kal değildir...
Eğer uygulamalar doğru yapılırsa sorun çıkmayacaktır...
2 Kasım 2007 00:25   mesajın adresini al  

cassio
cassio
Süper zekadaş arkadaşım...
İslam dininde yaşayış biçimleri vardır...Aynı şekilde yahudilerde de bu vardır...Bizim dinimiz yaşayanların yemek yemesinden,yürümesinden,mal paylaşımından daha nice olayları şekillendirir...
Yahudilerde de bu böyledir..Ancak protestanlarda bu böyle değildir..

Eğer ki laiklik ilkesini kullanan ülkeler belli kanunlarla uygulamalar yaparsa bu insanlar ezilirler...Burada örnek vermek istemiyorum...Çünkü o zekanla bunu okuduğun zaman anlayabilirsin...

-glycerine- demis ki:

Bir de müslümanların ve yahudilerin çarklar arasında ezildğini duymuş olduk.bu da yeni bir buluş herhalde.Laikliğin hangi uygulaması,hangi çarkı eziyormuş bu insanları onu da bir öğrenebilir miyiz süper zekanızın yardımıyla?

2 Kasım 2007 00:31   mesajın adresini al  

obsesif-kompulsif
obsesif-kompulsif
yahu milletvekili (en azından onun temsil ettiği insanlarımıza saygı babında), bu kadarda olmaz....biz elimizden geldiğince ayrılıkları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz siz ve sizin gibilerin yaptıklarına bak.

hedefim parti eleştirmek veya birilerini yüceltmek falan değil ; fakat ( inançlarım bana kalsın inanmayanı da var o açıdan yasalarla değerlendireyim ) satanistlik bu ülkenin yasalarına ve toplumsal değerlerine ters mi ? ters.yani uygunsuz bir durum.

peki alevilik ? kesinlikle değil. alevilik hz.ali'yi sevmek ve onu anlamaksa çok da güzel bir tutum.olayı mezhep kavgasına taşımak ; veyahutta satanistlikle falan kıyaslamak hangi değere sığar...

işte hep bunlar meramımızı anlatmayı , saygı çerçevesinde şikayetimizi dile getirmeyi bilmediğimizden kaynaklanıyor...

ama yine de aydınlık yarınlara ,kardeşliğe ve ortak paydalara olan inancımızı yitirmeyelim.
2 Kasım 2007 03:30   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
Cassio neden sadece protestanlar?Katolikleri neden katmadın?hristiyan dünyasında laiklikle varoldukları ve teorine uymadıkları için mi?Ayrıca camide görev yapan,müslümanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden bir imam nasıl bütün dinlere aynı mesafede olur?Bu ülkedeki bir hristiyana bir peder kadar yardımcı olabilir mi?O imamlar bildiğin müslümanlık için oradadırlar.Ne demek her dine aynı mesafededir.TAbi ki yaradanı sev diyecek,diğer dinden olan insanları öldürün demesi gerekmiyor fakat imam müslümanlığın din adamıdır.Yapma gözünü seviyim.Müslümanların laiklik yüzüden ezildiği konusunda tartışmayacam çünkü çok tartışıldı burda bir yere varılmıyor.Müslümanlık sadece kamusal alana girerken başını örtmekten ibaret çünkü.Başka hiçbir kuralı yok.

Yani böyle bir savunma olabilir mi?mal paylaşımını düzenler diyorsun.O zaman bu ülkede müslümanların,faiz gelirini reddetmesi,mahkemelerde bir erkek şahit yerine 2 kadın şahidin aranması gerekli.Bu söylediğinin sınırı yok ki?o zaman sen mahkemede erkekle kadını eşit tutarken de müslümanları ezmiş oluyorsun.Bunun ortası yoktur arkadaşım ve sonu da yoktur.Bir ülkeyi ya hukuk kurallarıyla yönetirsin ya da din kurallarıyla.
2 Kasım 2007 06:57   mesajın adresini al  

cassio
cassio

Arkadaşım örnek veriyorum protestanları...Katolikleri de ekleyebilirsin...Arkadaşım bu ülkede rahipler de vardır...Hristiyanlar için rahip müslümanlar için de imam vardır...Sen diyosun ki yüzde 99 u müslüman olan bi ülkede diyanet işleri olmasın din adamları bütün dinleri anlatmaya çalışsın...Arkadaşım bunu aklın alıyo mu senin?

Müslümanların laiklik içinde ezildiğini tartışmam...

Ayrıca şer i hükümleri örnek vermişsin...Bahsettiğimiz konu başka o bambaşka...

-glycerine- demis ki:

Cassio neden sadece protestanlar?Katolikleri neden katmadın?hristiyan dünyasında laiklikle varoldukları ve teorine uymadıkları için mi?Ayrıca camide görev yapan,müslümanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden bir imam nasıl bütün dinlere aynı mesafede olur?Bu ülkedeki bir hristiyana bir peder kadar yardımcı olabilir mi?O imamlar bildiğin müslümanlık için oradadırlar.Ne demek her dine aynı mesafededir.TAbi ki yaradanı sev diyecek,diğer dinden olan insanları öldürün demesi gerekmiyor fakat imam müslümanlığın din adamıdır.Yapma gözünü seviyim.Müslümanların laiklik yüzüden ezildiği konusunda tartışmayacam çünkü çok tartışıldı burda bir yere varılmıyor.Müslümanlık sadece kamusal alana girerken başını örtmekten ibaret çünkü.Başka hiçbir kuralı yok.

Yani böyle bir savunma olabilir mi?mal paylaşımını düzenler diyorsun.O zaman bu ülkede müslümanların,faiz gelirini reddetmesi,mahkemelerde bir erkek şahit yerine 2 kadın şahidin aranması gerekli.Bu söylediğinin sınırı yok ki?o zaman sen mahkemede erkekle kadını eşit tutarken de müslümanları ezmiş oluyorsun.Bunun ortası yoktur arkadaşım ve sonu da yoktur.Bir ülkeyi ya hukuk kurallarıyla yönetirsin ya da din kurallarıyla.

2 Kasım 2007 13:06   mesajın adresini al  

mavera..
mavera..
inanca saygı (!) diye buna denir galiba..
3 Kasım 2007 15:50   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
Cassio ben din adamları bütün dinleri anlatmaya mı çalışsın dedim :) nerden çıkardın bunu?Sen kendin imamlar bütün dinlere eşit mesafededir dedin ben bunun saçmalığını dile getirdim,sen de şimdi onaylamışsın :) tabi ki din adamları bütün dinleri anlatamaz.Ben Diyanet İşleri'nin varlığını sorguluyorum.Maaşını devletten alan memurların din hayatını düzenlemesi,din hayatının devlet'in kontrolünde olması laikliğe aykırıdır diyorum.Eğer din hayatını yönlendiren kurumlar olacaksa,bunlar devlete bağlı kurumlar olmamalıdır.Devlet siyasi bir kurumdur çünkü.
3 Kasım 2007 15:58   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
Şu tartışmaya baksana,adam çıkmış aleviler isterse bilmem kim de ister diyor.Böyle birşey olabilir mi?insanlar neye inanacaklarını devlete mi soracaklar?ya da devletin kurumlarına mı soracaklar?Laik bir ülkede sosyal hayatı düzenleyen kuralları yani hukuk kurallarını çiğnemediğin sürece istediğin herşeye inanabilirsin.Buna kimse karışamaz.Devlet şimdi diyanet işleri aracılığı ile alevileri tanımadığı zaman buna karışmış olmuyor mu?
3 Kasım 2007 16:02   mesajın adresini al  

cassio
cassio

Erkan anlamak istemezsen anlamazsın...Din adamları bütün dinlere saygılı değilse zaten din adamı değildir...Devlet sadece siyasi bi kurum değildir...O zaman orman işleri,elektrik,su vs... de devletten ayrılmalıdır...Eğer uygulamalarda yanlışlık olmazsa diyanet işleri laik sistem için gereklidir...

-glycerine- demis ki:

Cassio ben din adamları bütün dinleri anlatmaya mı çalışsın dedim :) nerden çıkardın bunu?Sen kendin imamlar bütün dinlere eşit mesafededir dedin ben bunun saçmalığını dile getirdim,sen de şimdi onaylamışsın :) tabi ki din adamları bütün dinleri anlatamaz.Ben Diyanet İşleri'nin varlığını sorguluyorum.Maaşını devletten alan memurların din hayatını düzenlemesi,din hayatının devlet'in kontrolünde olması laikliğe aykırıdır diyorum.Eğer din hayatını yönlendiren kurumlar olacaksa,bunlar devlete bağlı kurumlar olmamalıdır.Devlet siyasi bir kurumdur çünkü.

3 Kasım 2007 16:58   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 25 - 36

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009