ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > milletvekilinin sözlerine bir bakın
satanist alevi kirikkale akp
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

gıro ®
gıro ®
Alevilere verirseniz, satanistler de ister....

AKP milletvekili Özbayrak'tan yakışıksız benzetme!

01.11.2007 10:42

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Diyanet işleri Başkanlığı’nın bütçesi hakkında konuşan AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak, Alevilerin Diyanet Bütçesinden hizmet alma talepleri hakkında ilginç değerlendirmelerde bulundu.

Özbayrak, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz alarak Aleviliğin son dönemlerde ayrı bir din gibi pazarlandığını söyledi. “Alevilik şia mezhebinin, Şiiliğin bir koludur diyen Özbayrak, Aleviliğin birçok kolunun olduğunu belirterek, Diyanet’ten pay ayrılmasıyla ilgili şunları söyledi.

“Alevilere bir tahsisat yapılırsa, Aleviliğin diğer kolları da biz tahsisat yapın derse ne olacak? Mecusiler, Satanistler gibi gruplar da benzer taleplerle gelebilirler. Özbayrak, ayrıca YÖK’ün ilahiyat fakültelerini “tırpanladığını savunarak kimi fakültelere hiç öğrenci alınmadığını kaydetti. Özbayrak, Diyanetten sorumlu Devlet Bakanı Yazıcıoğlu’nun bu konuda YÖK ile bir irtibata geçip geçmeyeceğini sordu.

Özbayrak’ın konuşmasına bazı CHP’li milletvekilleri tepki gösterdi.

Özbayrak’ın konuşmasının ardından söz alan CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin Özbayrak’ın Alevilerler ile satanistleri bir tuttuğunu söyleyerek, “Ben Sünniyim. Ama 10 milyon Aleviyi, satanistlerle bir tutuyorsa eyvah. Ben bunu son derece sakıncalı buluyorum. Benim arkadaşlarım, Diyanetten eğer devlet din adına bütçe ayırıyorsa 10 Alevi için de bütçeden pay ayrılmasını istiyor. Sözlerin yanlış oldu dedi.

Ergin’in konuşmasının ardından söz alan Özbayrak, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve düzeltmek istediğini belirtti. Özbayrak, “Kimse Alevileri, sapık anlaşıylarla bir tutamaz. Alevilik Şia mezhebinin bir koludur. Nursayubilik, Caferilik gibi Şia mezhebinin diğer kolları da ayrı ibadet yeri, ayrı bütçe isterlerse ne yapacağız. Bu işin ucunu kaçırırsak, iş buraya kadar da gidebilir. Bu işini sonunun olmadığını söylemek istedim diye konuştu.

ANKA

fazla yoruma gerek yok...
1 Kasım 2007 14:11   mesajın adresini al  

asmode
asmode
bnde açacaktım bu başlığı ama vaktim olmadı. işte zihniyet işte sözler daha fazla gereği varmı bu beyinleri tartışmaya ??
1 Kasım 2007 15:50   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Kendilerine müslüman derler ama müslümanlığın en önemli gereği olan inançlara saygıdan nasiplerini almazlar. İşte AKP'nin müslümanlık anlayışı. Çarpık Emevi zihniyeti bunların ruhuna işlemiş ve hala o zamanlarda kalmışlar. Yapacak fazla bir şey yok.
1 Kasım 2007 15:55   mesajın adresini al  

peter pan
peter pan
oha artık ya, hakikaten saçmalamış bu adam.
1 Kasım 2007 16:32   mesajın adresini al  

souvereign jr.
souvereign jr.
alevi ile satanisti aynı kefeye koyan zihniyet...
1 Kasım 2007 16:56   mesajın adresini al  

ne alaaka
ne alaaka
yuhhh
hem onlara verirsek onlar da ister bilmemne , ne biçim üslup bu ya. tayyip ten öğreniyolar heralde insanlara nasıl hitap edilceeni.
onlara verirsek ötekiler de istermişmiş, köpeğe kemik atıyo sanki..
1 Kasım 2007 17:03   mesajın adresini al  

_needle in the h@y__
_needle in the h@y__
Bir alevi olmamakla birlikte onca sorunlarına rağmen hala bu ülkenin vatandaşıyım diyen,ıraktaki gibi ayrılıkçılık yapmayan,sorun çıkarmayan alevi kardeşlerime minnettarım.inşallah haklı istekleri en kısa zamanda yerine getirilir
1 Kasım 2007 17:06   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
oran diye bir olgu hiç duymamış olsa gerek..

ayrıca obeb, okek.. mesela yani..
1 Kasım 2007 17:28   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
arkadaşlar bu vekil milletini gözünüzde büyütmeyin.Çoğu sokaktaki adamdan farksız.Onlardan üzerinde düşünülmüş demeçler beklemeyin.Çoğu sahibi olduğu bilmem ne şirketinin işleri düzelsin diye,ihracatta önü açılsın diye,parasına para katmak için bu işlere girmiş adamlar.

Laik geçinen bir ülkede Diyanet İşleri gibi bir kurum var olursa,böyle gerizekalılar da konuşur işte.
1 Kasım 2007 17:41   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
Alevilik pazarlanıyor diye eleştiri yapan adam,AKP'nin vekili.
1 Kasım 2007 17:48   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
Cumhurbaşkanı müslüman olacak dediler de,kazayla alevi biri olsaydı in lan aşağı satanist diyeceklerdi herhalde.
1 Kasım 2007 17:49   mesajın adresini al  

mavera..
mavera..
ak parti ve çizgisinin zihniyeti....adam sadece açık sözlü davranmış...

1 Kasım 2007 17:57   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009