ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > boğaziçi üniversitesi > B.Ü. Müzik Kulübü ve Taş Oda
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

kretzsche
kretzsche
evet demin müzik kulübünün mail grubundan kimbilir kaç yüzüncü defa Metal müzikle ilgili bir mesaj geldi ve yine içimde birşeyler oynadı :)

Liseden beri boğaziçinde, taş oda'da grupta çaldım ve bu mail gruplarına üye oldum . Boğaziçinde yeniyetme metalcinin haddi hesabı yok .. Hepsi "metal lives!" diye mesajlar atıyorlar.. Ardı arkası kesilmiyor..

Gençler, bastırılmış duygulara sahipler, kızlarla doğru dürüst iletişim kuramıyorlar, düzgün bir sosyal çevreleri olmamış, ve alt kültürlerin en paçozunu benimseyerek kendilerini ifade ediyorlar..

Sıkıldım bu çocukların metal muhabbetinden .. 2005 senesindeyiz eli yüzü düzgün akımların peşinden koşsalar.. Clubber falan olsalar anlıycam ama metal? İnsan anadolunun ücra bir köşesinde yetişip boğaziçine girecek kadar test çözünce mutasyona uğruyor galiba. Bunların metal sevgisi müzikle de alakalı değil .. İnsanlıktan çıkıyorlar.. Ne bileyim akustik şeyler dinleyin jazz dinleyin hadi bari Beatles falan dinleyin.. sıkıldım metalinizden
16 Ekim 2005 03:21   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
abicim kimseyi metal dinliyor diye aşağılamadım yazdıklarımı dikkatli bir oku istersen..

insan herhangi bir türde müzik sevebilir, dinleyebilir, fakat ben "müzik kulübü" üyelerinin kendilerini metal kisvesi altında nasıl ifade etmeye çırpındıklarını eleştirmiştim.. jazz falan derken de daha yumuşak bir örnek vermeye çalıştım yoksa jazzla yatıp kalktığımdan değil.

şimdi bir daha okudum da açık açık yazmışım zaten sen niye benim bir genelleme yaptığımı düşünüyorsun bilemiycem
16 Ekim 2005 13:20   mesajın adresini al  

deniz
deniz
metalcilerin de bir bildiği vardır diyerek o konuya hiç bulaşmamaya gayret ederken şu noktanın altını çizmek isterim: müzik kulübü'nde sadece metalci yok ki... çoğunluk metalden ziyade rock çı gibi gözüküyor burdan, yani kulübün dışından :) benim de bildiğim yeni kurulan bir grup var misal, ikisi de değil... o yüzden müzik kulübü'nü de harcamamak lazım.

o değil de, o müzik kulübü nasıl insanın cebini boşaltan bir kulüpmüş yahu!

notumu da ekleyeyim: metale karşı duruşum, "benden ırak" şeklindedir...
16 Ekim 2005 13:37   mesajın adresini al  

elif
elif
Metalci diye nitelendirilemeyecek biri olsam da Vadi'nin "2005 senesindeyiz eli yüzü düzgün akımların peşinden koşsalar.. Clubber falan olsalar anlıycam ama metal?" cümlesinden sonra dinledigim parçalara vs bir bakınca kılabır da olamamısım demek geldi içimden. (hı olsam hangisini olurdum... tahmini zor degil:))

Metalin eli yüzü düzgün olmayan bir müzik türü olduguna inanmıyorum; yeni ve igrenilesi akımlardan kılabır olacaklarına yeni yetme metalci olsunlar; adam gibi metalci olmak için de yeni yetme metalci olmak gerekir bir süre.

Kendimi yeni yetme metalci olarak bile göremesem de (ki olmadıgım içindir bu belki de:)) yeni yetme kılabır olmaktan çok daha yakınım sanırım.

Ayrıca şu yeni yetme metalcileri savunma istegi dogdu içimde; çünkü metal müzik dinleyenlerin bastırılmıs duygu ya da kızlarla olan ilişkilerinin durumu (kız yok metal dinleyen sanki...) ile bire bir baglantısı oldugunu sanmıyorum.

Hı, ben bu mesajı niye yazdım? Vadi'ye satasayım canım sıkıldı diye mi? Hayır efendim; genelde birinin mesajına bakarak konusunca savas actıgım filan düsünülüyor diye bu acıklamayı gerekli görüyorum.

Bu mesaj genel olarak metalci insanlarımızı (sadece gençler demiyorum tabi de) işaret etse de, bu genelligin içine bogazici müzik kulubunu de katıyorum yani istersek bu sekilde özele de indirip inceleyebiliriz mesajımı.
22 Ekim 2005 22:27   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
benim attığım mesaj son derece özele indirgenmiş bir yorum içeriyor.. "metalci"leri eleştirmiyorum. "müzik kulübü üyelerini" de eleştirmiyorum. kesişim kümesi diyebiliriz. ülkenin en güzel üniversitelerinden birinde yaşanan bu durum can sıkıyor diyelim.
22 Ekim 2005 22:38   mesajın adresini al  

elif
elif
Bence o mesajını biraz daha özele indirgemeliydin Vadi.
Nedenini de söyleyeyim hemen:

İkisinin kesişimi dedigin kümee bakıyorum: Müzik kulubu üyelerinin metalci olan kesimi.

Bu bence bu kadar kolay harcanabilecek bir topluluk degil. Bu belirttigimiz kümedeki insanların "hepsinin" bu müzigi dinleme nedenleri kızlarla ilgili sorunları (dedigim gibi, bu grubun içinde kızlar da olabilir ama hadi genelleyelim; karsı cinsle olan sorun diye...) ya da bastırılmıs duyguları ya da adam gibi (?!)sosyal çevreleri olmaması degil

Aslında kişisel düşüncem şudur: Klasik müzik dinleyenlere "entel özentisi" diye bakanlarla, metalcilere "asosyal yaşam formları" olarak bakan zihniyet arasında (söz meclisten dısarı) hiçbir fark görmüyorum.
22 Ekim 2005 23:40   mesajın adresini al  

deniz
deniz
ya aslında sezar'a da hakkını vermek gerekir ki, metal müzikle uğraşmakta olan ve yeni yetme olarak tanımlanan o grubun nasıl insanlardan oluştuğunu ben az çok tahmin edebiliyorum. bir özentilik, bir "baba satmışım dünyayı ya" havaları... insanın görünce sadece gülesi değil, azıcık da sarsası geliyor onları: "şş çocuuum, az bi kendine gel artist misin!!!"

ama her genç metalci arkadaşı da hemen bu sınıfa sokuvermemek lazım. o kesişim kümesinin içinden de hakkını teslim etmek gereken kişiler çıkacaktır muhakkak. (mı acaba?) ayrıca gerçekten de, "eller havaya"cı olacağına metalci olsun, daha hayırlı...
22 Ekim 2005 23:50   mesajın adresini al  

elif
elif
Evet evet tabi canım (ayh nasıl da bir onaylama/katılma dizisi oldu bu:P)

Abi umrumda degil dünya yaa diyen "metalci" yeni yetmelerle "kooop koopp koooopppp" diyen kılabırlarımızı bir çuvala koyup imha etmek istiyorum (Tamam biraz sert oldu bu da kabul:p)

Muzik kulubunde bu tipler olabilir (vardır elbet :s), Vadi de tabi ki bunlara sinir olabilir; ama kümeyi iyi tanımlamak gerek degil mi? Bak Adem'in hevesini kırdık şimdi nolcak :p
23 Ekim 2005 00:33   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
rammstein albümü inmişti bi dinleyim bakalım madem türkü de varmış :)
29 Ekim 2005 05:04   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
içinden hansel und gretel diye bişey çıktı allah kahretsin
29 Ekim 2005 05:05   mesajın adresini al  

mehmet n.
mehmet n.
ya müzik kulübü'nü metalcilerden ibaret sanıyorsanız fazlasıyla yanılıyorsunuz. taşoda grupları rock ağırlıklıdır evet ama müzik kulübü'nde jazz, klasik v.b müzik dinleyen de bir dünya insan vardır. gelüp bir koroları izleyin mesela. anlarsınız. evet mail grubunda genelde rocker kitle konuşur ama bu genelleme yapmaya yetmez. kaldı ki hepimiz vaktiyle metalciydik :))
30 Ekim 2005 20:15   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
hmm evet biliyorum ben de müzik kulübünün bütün etkinliklerine katıldım neredeyse.. koroları falan da izledim. mail atanlar çok bayıyo ama "death doom çalıcaz davulcu arıyoruz vs." :)
30 Ekim 2005 20:18   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009