ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Üniversite Mezununa 2 Yıl Tecil
ogrenci tecil askerlik
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 12

...::: özkan :::...
Hükümet, hazırladığı yeni yasa tasarısı ile üniversite mezunlarına askerliğe 2 yıl tecil imkanı sağlayacak.

Buna göre, üniversite öğrencileri bölümlerinden mezun olduktan 2 yıl sonra silah altına alınacak. Milliyet gazetesi'nin haberine göre, öğrenciler bu süre içinde staj, yüksek lisans, doktora sınavlarına katılabilecek. KPSS'ye girip işe başlama işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Son Bakanlar Kurulu toplantısında imzalanarak TBMM'ye sevk edilen tasarı, üniversite mezunları için bugüne kadar uygulanan 8-12 ay arasındaki tecil süresinin 2 yıla uzatılmasını öngörüyor. Tasarı yüksek lisans eğitimini tamamlayan öğrencilere de 1 yıla kadar askerlik tecili imkânı veriyor.

BAŞARILI ASKERE İZİN

Öte yandan tasarı, askerlik süresi içinde başarılı er ve erbaşlara izin ödülü verilmesini de öngörüyor. Buna göre, kendilerine verilen görev ve yükümlülükleri yerine getirmede başarılı olan er ve erbaşlara motivasyon amacıyla 7 güne kadar izin verilecek

http://www.haberler.com/universite-mezununa-2-yil-tecil-haberi/
31 Ekim 2007 12:35   mesajın adresini al  

pfelconte
pfelconte
biter bitmez gidicem
31 Ekim 2007 12:42   mesajın adresini al  

tilbac
tilbac
ulan bu sımdımı solenır:D
31 Ekim 2007 12:43   mesajın adresini al  

:D haberi yeni koymuşlar tam 1 saat önce...
31 Ekim 2007 12:53   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
askere gitceksen hemen gitceksin abi.uzatmanın beklemenin manası yok ki.
31 Ekim 2007 13:29   mesajın adresini al  

askerlikte kötü olan durum senden kaç yaş küçük kişi senden rütbeli olunca, ondan emir almak insana dokunur yaf...
31 Ekim 2007 13:37   mesajın adresini al  

dogujan
dogujan
sokarım teciline yaşıtlarım evlendide çocukları bile oldu adamlar maşşak geçio resmen haha benim çocukla gidersin askere falan diye...qoduklarım
31 Ekim 2007 14:07   mesajın adresini al  

wex
wex
Türk askeri olmak her baba yiğidin harcı değildir
31 Ekim 2007 15:29   mesajın adresini al  

eligible bachelor
eligible bachelor
haydaaa ulan yeni plan deiştirdim ben almanyada master için, bu sene bitirip 1 sene idareten bi yerde çalışıp alamanca öğrenip sonra askerliğe gidip dönüşte de mastera gitcektim lan mastera okulu bitirince direk mi gitsem ne etsem... kafam karıştı ya
31 Ekim 2007 16:31   mesajın adresini al  

ßµ®ãk
ßµ®ãk
2005 kasım da askere gittim 2006 kasım da geldim,tavsiyem askerlıgı cok ertelemeyın gidin paşalar gibi yapın gelin.
31 Ekim 2007 17:54   mesajın adresini al  

güveeen
güveeen
Ben tecil etmeden kendiliğinden 1 sene tecil edilmiş zaten; kendim 1 sene sonra gidince acaba önümüzdeki 1 seneyi o 2 seneden mi sayacaklar??
31 Ekim 2007 19:38   mesajın adresini al  

hayda.bre
hayda.bre

aynen son somoftayım.bitse koşa koşa gideceğim.işda bulamıyorum ya :(

pfelconte demis ki:

biter bitmez gidicem

31 Ekim 2007 23:43   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009