ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > sinema-tv > artık diziler değişmeli
balkanlar ege dizi
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

barışcıl atom™
barışcıl atom™
sıla, ezo gelin gibi hep aynı bölgeyi anlatan aynı bölgenin sorunlarına değinen ağalık düzenini işleyen dizilerden şahsen ben bıktım artık, zaten izlemiyorum ama hala böyle dizilerin olması ve izleyicinin bunları izlemeye bir nevi mecbur kılınması doğru değil
ege bölgesini anlatan yada balkanları anlatan oraların şiveleriyle çekilen dizilere daha çok yer verilmeli
elveda rumeli bu konuda bir örnek hem kullanılan şive çok hoş hem de insana vay be oralarda yaşayan bir kültürümüz varmış dedirtiyor

diğer bir sorun ise şu neden her dizi bikaç bölüm sonra istanbula taşınıyor
karadenizde, amasra, egede başlayan bir dizi bi bakıyorsun bikaç bölüm sonra istanbulda bi daha bakıyorsun dizi reyting sorunundan bitmiş

artık yeni bir soluk gerek
dizi deyip geçmeyelim çoğumuzun gün içinde izlemesi ve muhabbeti olarak en az 4saati dizilerle geçiyor
25 Ekim 2007 17:45   mesajın adresini al  

devilsting
devilsting
dizi deyip geçmeyelim çoğumuzun gün içinde izlemesi ve muhabbeti olarak en az 4saati dizilerle geçiyor

bunu artıran faktörlerden biri de böle forumlar... zapla geççç..
 1   25 Ekim 2007 17:52   mesajın adresini al  

sphinx®
sphinx®
türkiyede dizi yapılan iq su düşük konu sayısında müthiş bi patlama var...
25 Ekim 2007 18:16   mesajın adresini al  

kimin umrunda ki:d:d
kimin umrunda ki:d:d
birileri bi yerlerdee sahip olduklarımızı satarken, yasaklarla kurallarla söz hakkımızı engellerken sesimizi çıkarmayalım, düşünmeden- tartışmadan, elestrmeden günümüzü geçirelim diyee elimize verilen oyuncaktır diziler... kaliteli, sıkmayan, özgün diziler yerine aynı konu aynı oyunculardan oluşan yapım(!)larla dolu televizyon kanallarını daha ne kadar böyle ilgiyle izleyeceğiz??? keskee eglenmeyi öğrenebilsek verilenle yetinmeyip bişiilere ses çıkarabilsek de ekrana takılıp kaldığımızda kaliteli yapımları izleyebilsek... ..madem vazgecemıoruz ekrana takıldığımıza değse en azında...
25 Ekim 2007 18:25   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
eskiden bir parliament pazar gecesi sinemasi vardı mesela..
 1   25 Ekim 2007 18:31   mesajın adresini al  

esra goksel
esra goksel
ben de hep aşk temalı dizilerden sıkıldım..kalmadı mı başka bişe yaa
25 Ekim 2007 18:59   mesajın adresini al  

başrahip ve şürekası
başrahip ve şürekası
ben henüz bi karadeniz konulu dizi görmedim...buna gülbeyaz ı da katabilirim rahatlıkla...
 1   25 Ekim 2007 19:13   mesajın adresini al  

mavera..
mavera..
karadenizle ilgili epey bir dizi yapıldı hocam...bir dönem doğu şiveli diziler, bir dönem laz şiveli diziler moda olduydu hatta..

hiroshima şürekası demis ki:

ben henüz bi karadeniz konulu dizi görmedim...buna gülbeyaz ı da katabilirim rahatlıkla...

25 Ekim 2007 19:42   mesajın adresini al  

gecceler
gecceler
aynen yaa... biri dğerini sever, sonra araya kötü adam girer kızı götürür...pooof sıkıldım wallah 2 tane dizi izliyorum... 1. si avrupa yakası (o da sıkmaya başladı zaten)
2. side vazgeçilmezlerden biri, hepiniz biliyorsunuz zaten o diziyi :)

esra goksel demis ki:

ben de hep aşk temalı dizilerden sıkıldım..kalmadı mı başka bişe yaa

25 Ekim 2007 20:06   mesajın adresini al  

başrahip ve şürekası
başrahip ve şürekası
mavera....karadenizle ilgili epey bir dizi yapıldı hocam...bir dönem doğu şiveli diziler, bir dönem laz şiveli diziler moda olduydu hatta..

onların hiçbiri karadeniz le esastan ilgili değildi azizim...bir aşk öyküsü karadenizde geçiyordu sadece....laz şiveli derken neyi kasdettin bimiyorum ama dizilerde kullanılan ağızlardan hiçbiri,hiçbir yörenin ağzına uymaz...

Lazca şive değil başlı başına bir dildir...bu arada azizim.....
25 Ekim 2007 20:15   mesajın adresini al  

eligible bachelor
eligible bachelor
6 yıl önce sitcom modası vardı,çok başarılıları da oldu,çeviri yapcaz diye berbat edenler de oldu ama ben en çok o dönemi sevdim ama o dönem de en fazla 2 yıl sürdü aslında burada biraz da kendimizi sorgulamamız lazım,herşeyi çok hızlı tüketiyoruz,çok hızlı bıkıyoruz en kaliteli yapımlar bile en fazla 4 sezon dayanabiliyo bize,yani zamanında mehmet ali erbil demişti türk izleyicisi maymun iştahlı diye ve hepimiz kızmıştık ama adamın dediinde doğruluk payı var, amerikada belirli bir konusu olmayan sadece 4 arkadaşın hayatının içindeki absürtlükleri anlatan bi seinfeld haftada sadece 23 dakka yayınlanarak 10 sezon , bi psikiyatristin kardeşi babası,babasının fizyoterapisti ile olan ilişkilerini anlatan frasier 11 sezon, 6 arkadaşın ilişkilerin anlatan Friends 10 sezon,Oz 6 sezon,The Sopranos 6+1 sezon,Six Feet Under 5 sezon gidiyo da bizde çok kaliteli Süper Baba bile en fazla 4 sezon gidiyo,Tatlı Hayat 3 sezon gidiyo,İkinci Bahar 2 sezon,Deliyürek 4 sezon, bu ülkede en fazla Bizimkiler gidebildi 11 sezonla o da ite kaka, yani diyoruz kaliteli dizi yok diye de olanlar da harcanıyo, senaryo grubu mu yazamıyo ya da biz mi çok hızlı tüketen bi toplum olduk
 1   25 Ekim 2007 20:23   mesajın adresini al  

hüzün abi
hüzün abi
bence sıla kaldırılmalı. çünkü ben cuma akşamları tam sıla saatinde istanbulda oluyorum ve sıla yüzünden aç kalıyorum. Anem sılayı bana tercih ediyor demek ki gayet başarılı bir yapım. KAHROLSUN SILA.
25 Ekim 2007 20:45   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008