| |
no control
|
Küba Halkı Sandık Başındaydı
Küba’da 21 Ekim günü seçimler vardı. Birkaç ay öncesinden başlayan ve toplumun büyük bir çoğunluğunu kapsayan seçim sürecinin son aşaması olarak yerel hükümet temsilcilerini (Podar Popular) seçmek üzere sandık başındaydılar.
Küba seçim sistemine göre, daha önce halk toplantılarında belirlenen adaylar, 16 yaşın üzerinde, aklî selim ve şu anda hapis cezası olmayan Kübalılar tarafından seçiliyor.
Oy kullanma hakkı olan yaklaşık 8,3 milyon Kübalı, toplam 37 bin 258 aday arasından 15 bin 236 tanesini seçtiler. 37 bin 700'ün üzerinde oy kullanma merkezi binlerce gönüllüyle ilk ve orta öğretim öğrencisiyle doldu. Bu sayede Küba seçimleri dünyadaki en masrafsız seçimlerden biri oldu.
Ulusal Seçim Komisyonu (CEN) Başkan Yardımcısı Ruben Perez, Küba'nın doğusundaki şiddetli yağmurlara rağmen seçimlerin sorunsuz geçtiğini bildirdi.
Küba’da parlâmento 30 aylığına seçiliyor, ancak görevden daha erken alınabilinir.
Seçimlerle ilgili Fidel Castro şöyle bir açıklamada bulundu:
Bizdeki seçimler ABD’dekinin zıddı. Oradakiler bir Pazar günü değil, bir Kasım ayının ilk Salı gününde gerçekleşiyor. Orada ilk etapta çok zengin olmak veya zenginlerin desteğini arkasına almak gerekiyor. Oradaki seçim kampanyalarını finanse etmek için büyük miktarlar gerekiyor. Çünkü onlar beyin yıkamakta uzman. Elbette onurlu istisnalar var. Ancak şu bir gerçek ki, milyonlarca Dolar’a sahip olmadıkça, önemli bir mevkie gelmek mümkün değil.
Başkan seçilmek için, yüz milyonlarca Dolar gerekli. Onlarda tekellerin kasasından akıyor.
Oyların azınlığı ile hiç bir aday seçimleri kazanamaz.
Git gide daha az vatandaş oy kullanmak için sandık başına gidiyor. Onlar çalışmayı veya zamanlarını başka bir şeyle geçirmeyi tercih ediyor.
Seçim hilesi, dönen dolaplar, ırkçılık, hatta şiddet var.
Şu çok sıra dışı ve inanılmaz bir tablodur: Vatandaşların %90’ı seçimlere katılıyor, sandıklar öğrencilerin denetimine teslim edilmiş. Çünkü burası saldırılara ve ambargolara mağruz kalan, dünyanın „kara lekelerinden“.
Bu şekilde bilinçlerimizin güçlü kaslarını idman ettiriyoruz.
Fidel Castro Ruz
|
|
~ 319 gün
|
|
| |
no control
|
|
|
~ 319 gün
|
|
| |
mmc
|
yani demokratik bir seçim oldu anlaşılan darısı tüm dünya ülkelerini başına
|
|
~ 319 gün
|
|
| |
mylaass
|
bayılıyorum o ülkeye küba sokakları diye bir kitap var herkesin okumasını tavsiye ederim.....
|
|
~ 319 gün
|
|
| |
spartacus
|
Birileri diktatörlük var orda diyordu.Çok haklı.Halk Diktatörlüğü...
|
|
~ 318 gün
|
|
| |
pfelconte
|
ben diyordum diktatörlük var diye
castro bir devlet adamı değil bir askerdir
türkiye'de olunca darbe, küba'da olunca özgürlük oluyor.
|
|
~ 318 gün
|
|
| |
pfelconte
|
|
|
~ 318 gün
|
|
| |
seytan ucurtmasi
|
castro gibi diktatör dost başına....
|
|
~ 318 gün
|
|
| |
mavera..
|
Sosyalizm Emekçi-Halkın diktatörlüğüdür..bu açıdan demokrasi yoktur...
|
|
~ 318 gün
|
|
| |
onur
|
kapitalizmin yalancı demokrasisinden yeğdir
|
|
~ 318 gün
|
|
| |
pfelconte
|
kapitalizmin demokrasisi gerçekçidir, ütopik değil
belki de bu yüzden işinize gelmiyor
çalışmak zorunuza gidiyor
|
|
~ 317 gün
|
|
| |
mavera..
|
çalışmak zorunuza gidiyor
aklıma tuzlada ölen işçiler geldi bir an...hayatında fabrika gördünmü arkadaşım, bende işçi olmadım ama en azından işçilerin hangi koşullarda çalıştığını biliyorum....
peki ya asgari ücretliler...köyden getirdikleri olmasa millet perişan, sen ise soğuk bir tabirle çalışmak zorunuza gidiyor diyorsun..
Milliyetçi yada vatansever olmak için illa kapitalizm denen insalık dışı düzeni savunmak zorunda değilsiniz....
|
|
~ 317 gün
|
|
| |
pfelconte
|
çalışma ekonomisi okuyorum
şimdiye kadar staj yaptığım yerler arasında sendikalar ve bir fabrikanın insan kaynakları departmanı var. asgari ücretin ne olduğunu senden iyi bilirim. keza ücret politikası diye bir ders almışlığım vardır.
ama her okuduğum ya da gördüğüm şeyden etkilenmem ben. fabrikada çalıştım diye sosyalist olmama gerek yok. ya da kapitalizmi savunduğum için anti-demokrat biri de değilim.
kapitalizm insanlık dışı bir düzen değildir
bizati insanlar tarafından oluşturulmuştur.
|
|
~ 317 gün
|
|
| |
mavera..
|
sosyalist ol diyen yokta, insanlara ukalaca çalışmak zorunuza gidiyor martavalını yumurtlamak içinmi çalışma ekonomisi okuyorsun..
sanki ortalık insanca yaşamaya uygun ücretlerle iş kaynıyorda millet çalışmıyor..
|
|
~ 317 gün
|
|
| |
no control
|
bizati insanlar tarafından oluşturulmuştur
faşizmimide insanlar oluşturdu.odamı insanlık dışı değil....
ırkçılığıda insanlar oluşturdu...tabi bu mantığa göre o da insanlık dışı diildir
|
|
~ 317 gün
|
|
| |