ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > İstihbarat Örgütlerimiz ve Son Olaylar
mit jitem askeri istihbarat emniyet istihbarat
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 7

*sütoğlan*
*sütoğlan*
Turk istihbaratlarının taa kurulus aşamasından beri birbirleriyle koordinasyonsuz calısma ve bilgi paylaşımına kapalı olmaları acaba ne zaman duracak.
Bu kurumlar niye birbirleriyle calısmayıp yabancı istihbaratlara daha cok guvenıyor. Aradaki nifak tohumlarının sebeplerini saymayacagım. Zamanında birileri bu istihbaratları arka bahceleri ya da siyasi rakiplerinin gizli yasamları için kullanmış olabilir, ancak son olarak gecenin 2 ile 3 surlarında sayıları yaklasık 200- 300 olan ve insan olmayan teröristlerin agır silahlarla sınırı 3-4 kilometre geçip bizim yetişmiş nitelikli askerlerimiz arasında sayılan komando birliğimize saldırabilmesi ve üstüne üstluk buyuk bir kısmının geri kaçabilmesi akıl karı bir iş değil.
Bence bir yolunu bulup bu kurumların koordinasyonlu bir sekilde calısmaları sağlanmalı. Dunyanın hic bir ulkesinde bu kurumlar bu kadar başı boş değildir. Neredeyse birbirlerinin ajanlarını vuracaklar.
22 Ekim 2007 20:24   mesajın adresini al  

kafamagöre
kafamagöre
buda birşey mi zamanında apo yakalanacaktı ama istihbaratlar arasında ben getirdim ben getirdim kavgası cıkınca adamı elınden kacırdılar....
22 Ekim 2007 20:47   mesajın adresini al  

comandante
comandante
İstihbarat konusunda eksiklerimiz olduğunu söyleyebiliriz ama son olaylarda bunu istihbarat eksiğine bağlayamayız bence. karşında düzenli bir ordu, birlik yada planlı saldıran bir grup yok. Gerilla sistemiyle ani kararlar vererek pusular kuruluyoır ve saldıurılıyor. Bu şekilde yapılan kahpece saldırılarda istihbaratla önceden haber alarak engellemek pek de mümkün olmasa gerek.
22 Ekim 2007 22:28   mesajın adresini al  

souvereign jr.
souvereign jr.
pkklılar o köprüden geçeceklerini nerden biliyorlardı? kesin bi çatlak var ki sızmış dışarı bilgi. köprüyü patlatıyolar bağlantımızı kopartıyorlar , sora çatışma çıkartıyorlar. puştluk resmen!
22 Ekim 2007 22:50   mesajın adresini al  

comandante
comandante

souvereign demis ki:

pkklılar o köprüden geçeceklerini nerden biliyorlardı? kesin bi çatlak var ki sızmış dışarı bilgi. köprüyü patlatıyolar bağlantımızı kopartıyorlar , sora çatışma çıkartıyorlar. puştluk resmen!

Bunu bilmeleri için çatlağa ihtiyaç yok. O tim operasyondan dönüyor ve dönüş yolunda kullanacakları tek yol orası. Karargaha başka dönüş yolları yok. Ve bunu da araziye tamamiyle hakim olan PKK'liler çok iyi biliyor ve pusuda bekliyor. Bunu bilmeleri için köstebekleri olması gerekmez.
22 Ekim 2007 22:54   mesajın adresini al  

souvereign jr.
souvereign jr.
doğru demişsin pkklılar hemen kaçmış zaten dağların arasından. pkklılar sanki oranın haritasını kendileri çizmiş. :S yeri daha iyi bildikleri kesin.
22 Ekim 2007 23:04   mesajın adresini al  

joshua
joshua
tim operasyondan dönmüormuş ileri bir birliğe seviat sözkonusuymuş... ayrietten tsk nın bile içinde catlaklar var bunu daha onceden yazdıım bi yazıda sölemiştim....
22 Ekim 2007 23:07   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 7

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009