Güzel düşüncelerle yazılmış bir yazı okudum , ve akabinde kednimi düşünce deryasının kollarına bırakıverdim.Yaşadığım zaman diliminden alabildiğine uzaklaşmak istedim, hiç bölünmemiş zamanna gidip en azından bir dakkalığına olsun o eşssiz havayı solumak. Ama olmadı ,çünkü biz önce yaratılırken bölünmüştük, kadın ,erkek şeklinde...
Mavi gözlüler daha akıllı !
Acaba bizi hangi basit yalanla böldüler. Türban mı ?
Yok bence biz Türban ile bölünmedik bölünmek için kümelere bölündük . Mesela Türban ile bölünenlerde kendi içlerinde bölünüyorlar bu konu altında bölünenler daha sonra farklı bir konuda bir araya gelip başka bir konuya karşı cehpe alıyorlar, ve farklı bir bölünmeyi sahneliyorlar , aktörler aynı sadece ara ara saf değişip duruyorlar.Bizi bir bölünme sevdası almış gidiyor. Bir andan çeşittlilik özlemi çekiyoruz bir yandan çeşit çeşit bölünüyoruz.
Bu örnekte ülkemize milletimize bir mesaj gönderme arzusu mevcut. Peki şimdi ben desem ki bölünmemek için haydi iliklerimize kadar hissederek NE MUTLU TÜRK`üm diyelim ve etnik bölünmenin önüne gecelim, hemen biri çıkıp neden Türk ? Kürt diyelim laz diyelim karınca diyelim kurt diyelim neden Türk .İyide bu ülke Türkiye cumhuriyeti değil mi ? Kurucusu olarak herkes Atatürk ismi üzerinde hem fikir değil mi ? Bu onun bütünleştirici söylemi.
Çeşitliliklerimizle övünüyoruz bunu zenginlik olarak niteleyip yeri geliyor gurur bile duyuyoruz.Ama kazın ayağı öyle değil senin bu kültürel zenginliğini çeşitliliğini zaaf olarak görüp bölmek isteyen mekanizmalar, hasımlar ,düşmanlar etrafında cirit atıyor.
Doğudan gelen çiğ köfte , karadenizden gelen balık, edirneden gelen rakıdır senin sofranı zengin gösteren.Hepsi Türk çatısı altında toplanırsa bir zenginlik ifade eder, tek başına balık karadenize yetmez ,yada çiğ köfte doğuya . Ulu önder bu zenginliği ebedi kılmak için tek gerekli kriter Ne mutlu Türk`üm diyene olarak altını çizip üstüne basa basa haykırmış.
Bölünenler dipte birleşmediği sürece yüzeysel dayatmalar karşısında hiç bir bütünlük gösteremezler.
Güzel paylaşım için yüreğine sağlık boomerang