ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Yüksekova 12 Şehit- Birileri K.Irak' a çağırıyor.
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  4  5  8  9  10  11  12  13  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 97 - 108

*sütoğlan*
*sütoğlan*

ingiltere cumhurbaşkanı aramayın dıe demiştim
ama yine yanlış anlamaı becerdiniz
neyse

'ekaitz' demis ki:

ben yorum yapacaktım ingilterenin kraliyetle yönetilmesi mevzusuna ancak boşver salla dedim :) yanlışlıkla yazdı arkadaş heralde çünkü

21 Ekim 2007 16:33   mesajın adresini al  

*sütoğlan*
*sütoğlan*
İngiltere’nin yönetim biçimi anayasal monarşidir. En üstte aynı zaman da devlet başkanı olan kral veya kraliçe bulunur. Şu an İngiltere’de devlet yönetiminin başında Kraliçe II. Elizabeth bulunmaktadır. Ancak bugünün İngiltere’sinde kraliyet ailesinin varlığı semboliktir. Yani devlet yönetiminde bağımsız hareket etmeleri söz konusu değildir. Bugün İngiltere’de bir kraliyet ailesinin bulunma amacı yıllardan beri süregelmiş bir geleneği bozmamaktır. Kraliyet ailesi ülkeyi temsil etmek için vardır, yönetmek için değil. Ancak zaman zaman kraliyet ailesinin ülke yönetimi konusunda fikir beyan ettiği de olmaktadır.
21 Ekim 2007 16:36   mesajın adresini al  

'ekaitz'
'ekaitz'
arkadaş yanlış anlamadık ki işte.. ne dedim ben arkadaş başka bişey ima etmiştir onu yanlışlıkla yazmıştır dedim değil mi ?
21 Ekim 2007 16:36   mesajın adresini al  

no control
no control
türk ve kürt milliyetçilerinin dayanak noktası abd olduğu yıllardır aşikardır.
ve abd nin bunları babasının hayrına desteklemediği onları maşa niyetiyle kullanıp sonra bir kenara fırlattığıda aşikardır...
ancak onlarda abd olmadan hiç birşey olduuklarının farkındalar.ikinci bir planları yok..şimdi ise yaşanan abd nin iki maşasını birbirine sürtmesinden başka birşey diildir.ülkede bir milliyetçilik dalgası daha başlamıştır...

bugun samsunda polis tarafından yasal bir dergiyi satmaya çalısırken vurulan 18 yaşındaki ferhat için basın açıklaması yapan bir gruba linç girişiminde bulunuldu..kaldıkı o dergi ve çevresinin kürt milliyetçiliğiyle alakası yoktur....

gennelkurmayın ıstediği oluyor ve halk gerekli tepkisini oluşturup linçe başlıyor...
21 Ekim 2007 16:37   mesajın adresini al  

nuel buba
nuel buba
ne devrımınden behsedıyorsun kımın devrımı?
bu ulkede monarsı coktandır kalktı
Turkıye CUMHURIYETINDE yasıyorsun
emperyalızmın kotuluklerını anlayabılmıssın ama sorunları demokratık bır yola
coze bılmeyı anlayamamıssın sanrım
hakkaten herkes farklı kıtaplar okuyor..

peki ya bop?? demis ki:

kahrolsun amerikan emperyalizmi
yaşasın türk ve kürt halklarının kardeşliği
yaşasın marksizm-leninizm,
yaşasın tam bağımsız türkiye

72 de asılan DENİZ GEZMİŞ in son sözleri, bakın aradan 30 küsür yıl geçmesine rağmen başımıza gelenlere...

tek yol devrim

21 Ekim 2007 16:38   mesajın adresini al  

no control
no control
ne devrımınden behsedıyorsun kımın devrımı?
bu ulkede monarsı coktandır kalktı
Turkıye CUMHURIYETINDE yasıyorsun
emperyalızmın kotuluklerını anlayabılmıssın ama sorunları demokratık bır yola
coze bılmeyı anlayamamıssın sanrım
hakkaten herkes farklı kıtaplar okuyor..

doğru herkes farklı kıtaplar okuyor.kımı halk için halk yararına kimi cellatlar yararına....

devrim bir hayal diildir.devrimin nasıl olacagı ve sartları mevcut kosullara gore olusur.
somut kosulların somut tahliliyle...
 1   21 Ekim 2007 16:40   mesajın adresini al  

_volkan_
_volkan_
abi işte sende diyorsun... kral ve kraliçe ilgiltereyi yonetmek için yoktur diye... ama kraliyetle yonetilir diyorsun... yani bi yanlıs anlatım sekli yapmıssın
kral ve kraliçe bir çok avrupa ulkesinde oldugu uzere sadece göstermelik olarak gelenek bozulmaması için vardır..
zaman zaman siyasi yorumlar yapsalar dahi hiç bir şekilde ülke yonetiminde. çıkacak yasalarda.. yapılacak siyasi olaylarda etkileri oyları yoktur.. yasa hazırlayamazlar. sunamazlar.. oylayamazlar ve hatta onaylayamazlar dahi
daha çok paparazzi işleri ile ugrasırlar

-selçuk- demis ki:

İngiltere’nin yönetim biçimi anayasal monarşidir. En üstte aynı zaman da devlet başkanı olan kral veya kraliçe bulunur. Şu an İngiltere’de devlet yönetiminin başında Kraliçe II. Elizabeth bulunmaktadır. Ancak bugünün İngiltere’sinde kraliyet ailesinin varlığı semboliktir. Yani devlet yönetiminde bağımsız hareket etmeleri söz konusu değildir. Bugün İngiltere’de bir kraliyet ailesinin bulunma amacı yıllardan beri süregelmiş bir geleneği bozmamaktır. Kraliyet ailesi ülkeyi temsil etmek için vardır, yönetmek için değil. Ancak zaman zaman kraliyet ailesinin ülke yönetimi konusunda fikir beyan ettiği de olmaktadır.

21 Ekim 2007 16:45   mesajın adresini al  

modern mystic
modern mystic
PKK ya Tabura pusu kurulması için ABD yardım etti iddiası yapıldı...

ABD uydu yardımıyla tespit ettiği hareketleri pkk ya aktarıyor, ve pkk nın optimum noktada pusu kurması sağlanıyor...

gayet mantıklı..
21 Ekim 2007 16:49   mesajın adresini al  

1914
1914
dediğin çok doğru zaten sınıra sürekli helikopter yollayıp Türk ordusunun k.ıraktaki hareketliliği gözetlenmekteydi.

modern mystic demis ki:

PKK ya Tabura pusu kurulması için ABD yardım etti iddiası yapıldı...

ABD uydu yardımıyla tespit ettiği hareketleri pkk ya aktarıyor, ve pkk nın optimum noktada pusu kurması sağlanıyor...

gayet mantıklı..

21 Ekim 2007 17:00   mesajın adresini al  

zodiac
zodiac
BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Piyade Astsubay Mehmet BOZKURT

Astsubay Çavuş SONER ÖZÜBEK

Uzman Çavuş Mustafa UYSAL

Çavuş Selçuk GÜRDAL

Er Lokman EKER

Er Yavuz ÖZTÜRK

Er Zekeriya YATI

Er Abdurrahman DOĞAN

Er İrfan BEYAZ

Er Vedat KUTLUCA

Er Samet SARAÇ

Er Mehmet CÜCÜK

Hakkari'nin Yüksekova Dağlıca bölgesinde terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit düşen askerlerimiz.
 3   21 Ekim 2007 17:03   mesajın adresini al  

under a violet moon
under a violet moon
ansiklopedi gibi maşallah arkadaş :)) acaba hangii ansiklopedi :))

-selçuk- demis ki:

21 Ekim 2007 17:12   mesajın adresini al  

*sütoğlan*
*sütoğlan*
ben bu baslıkta sehıt haberlerinde gülünecek bir sey göremiyorum.
ayrıca o ifademi yukarıdakı arkadasa cevap olarak yazmıstım.
illa acıklama yaptıracaksınız.
sonuc olarak baslık ne anayasa, ne cumhurbaskanının secilme sekli...
Sehitlerimize Allah'tan rahmet, tüm milletimize başsaglıgı, sabır, irade vermesini dilerim
21 Ekim 2007 17:18   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  8  9  10  11  12  13  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 97 - 108

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009