Eceli gelen it cami duvarına işermiş....
ecelleri gelmiş...
bundan sonra tayyip illa ki çıkartacak yoksa da s.ktirolup gidecek
21 Ekim 2007 14:18
-glycerine-
bu ülkenin başındaki en büyük bela bu hükümet zaten.en büyük bela.
21 Ekim 2007 14:20
luca leotardo
Sen kuzey ırak ile sahra çölünü birbirine karıştırdın galiba?
Düz arazi diyorsun da dayanagın ne bir de oldu olacak hazır bekliyorlar AWP yi çekelim indirelim falan de de tam olsun.
Neyse terörle mücadeleye evet ama bugünkü saldırıyı yapan 150 kişilik terör örgütünden bile henüz ölü sayıları belli değil.
F16 ile dağdaki tünelde saklanan veya çalıların arasında mağara kovuklarında 8 li gruplar halinde dolaşan hangi terör grubunu bulacak da vuracaksın.
Böyle yakarız yıkarız la olmuyor arkadaşlar, güneydoğu' ya giden bir subay ın sözünü veriyim sizlere e. albay erdal sarızeybeğin kitabında okumuştum galiba:
- Güneydoğu' ya gittiğinizde doğru bildiklerinizin yalan, yalan bildiklerinizin doğru olduğunu görüyorsunuz...
modern mystic demis ki:
kuzey ırakta düz araziler olması ve avantajlı olmasına mı katılmıyorsun :))
121 Ekim 2007 14:23
modern mystic
Coni celallenme dostum, sahra çölü yada konya ovası kadar düz demiyorum
bunu diyen bizzat osman pamukoğlu bu arada, sınırı kuzey ıraktaki düzlüklerden savunma fikri yani...
böyle genelkurmay vari ahkam kesmelerin çok manidar hatta şu an madara oldu...
git osman pamukoğlu ile tartış..
21 Ekim 2007 14:25
kunephe
hangi düz araziden bahsediyosun hocam oralar tamamiyle dağlık.Kışın oraya bi kara operasyonu yapılması neredeyse imkansız.
modern mystic demis ki:
kuzey ırakta düz araziler olması ve avantajlı olmasına mı katılmıyorsun :))
121 Ekim 2007 14:29
lithium
dayım subaydı benim..
günlerce aç susuz bir çukurda yaşadım dedi. inanamadım. elimde binlerce çocuğum öldü,askerim öldü dedi, nasıl bir duygu olduğunu anlayamadm..
karakollar taranırdı,bir tekini biraz daha batıda oturan bilmezdi dedi, yok arttık dedim..
ama inanıyorum. günde yüzlerce şehit veriliyor. hemde ceylan derisi koltukta yan gelip yatamadıkları için..
bunlardan bir teki bile basına yansımıyor,sadece arada şüphe çekecek durum olmasın diye bi kaç tanesi söleniyor.
doğuya piyon gibi kullanılmak üzere çok acemi hatta silahı nası tutması gerektiğini bilmeyen onca asker yollanıyor. ama iman gücüyle savaş olmayacağını öğrenmeden yolluyorlar onları oraya..
bu ölenlerde hep onlar. eğitmeden oralara yollanıyorlar..
geçenlerde ölen şehitlerden birinin tezkeresini almasına 25 gün kala ailesi ile yaptığı bi konuşmayı okudum. tüylerim diken diken oldu... kafamın yanından mermiler geçiyor. ben dönemicem galiba...
öleceklerini bile bile sınırda ölümlerini bekliyorlar adeta..
peki tayyip efendi napıyor. istanbulda,gayet rahat,koltuğunda oturup basın açıklaması yapıyor. referandum sonucu bekliyor!
yahu bu nasıl bi egodur nasıl bir koltuk sevdasıdır. parayı çuvalladıktan sonra ülkeyi terkedecek hocası fettulah gibi..
referanduma gelirsek..
geçen bi arkadaşımın kişisel iletisinde gördüm çok hoşuma gitti: ysk'ya benden 20 milyon, üstü kalsın...:)
cuk olmuş sanki.. 3 milyonu tayyipe bağşlıyorum. biriktirsin biriktirsin de kendine yeni bir gemicik alsın. ona da taka der artık...
121 Ekim 2007 14:29
modern mystic
kuzey ıraktan bahsediyoruz arkadaşlar, hatta TSK sınırdaki askerlere kum gözlükleri dağıttı,
bunlar medyada yazıldı çizildi,
21 Ekim 2007 14:31
lithium
ya bir de.. bu kzey ırak işi biraz da bana amerikanın stratejik bi oyunu gibi geliyor.
zaten yeterince borcumuz var. türkiye bu savaşı ekonomik anlamda kaldıramayacak durumda olabilir. yeni bir borç batağına tuzak mıdır diyorum.
sonra da yok artık hayal gücüm çok geniş diyorum, ama benimde gördüğüm rüyalar başıma gelir diyorum. sonra da neyse sen düşünmeden tv izle diorm kendi kendime..
21 Ekim 2007 14:32
modern mystic
ve ek olarak;
Yahu arkadaşalar, düzlük yok diyorsunuz, askerler o zırhlı araçlarla dağda kayak mı yapacak...lütfen biraz aklınızı kullanın...
21 Ekim 2007 14:33
zodiac
''Ünivi bırakıp tecili bozup askere gitmek isityorum.'' Bu haberi her duyduğumda aklımdan geçen tek cümle bu .....
21 Ekim 2007 14:34
luca leotardo
Dostum güneydoğu da dağlık ama araba gidiyor her yere, dağ var diye geçit yok demiyor kimse de geçitler dar oluyor, az sayıda ve belli yerlerde, 4-5 alternatifli yollar yok ki bizim güneydoğumuzda da durum böyle.
Hayırlısı bakalım.
Neyse burda birbirimizlee şahsi bakış açılarına göre farklı yorumlanabilecek konulardan dolayı polemik yapmaktan kaçınmak en iyisi diyorum.
Bekleyelim görelim akşama toplantı varmış.
modern mystic demis ki:
ve ek olarak;
Yahu arkadaşalar, düzlük yok diyorsunuz, askerler o zırhlı araçlarla dağda kayak mı yapacak...lütfen biraz aklınızı kullanın...
21 Ekim 2007 14:36
kapsül
aslında bu ne olduğu belirsiz referanduma gitmiycektim ama sabah şehit haberlerini aldığımda gittim ve hayır oyu verdim...naılsa gelen şehitleri tayyip ve ekibi sallamıyo bari referandumda sevinci artmasın diye....
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/15293
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.