ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > İlişkiler > Sevmek için sevmek var, bir de Elde etmek için
bencil inat sevgili ask sevmek
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

ver pacıno
ver pacıno
İnsanlar insanları iki türlü severler. Sevmek için ve elde etmek için… İkisi de sevmektir, tamam.
Ama biri bencildir… Öteki sencil… Yani… Daha da açık. İki türlü erkek vardır.
Seni, senin için sevenler…
Seni kendisi için sevenler...
Seni senin için sevenler, sencil olanlardır. Onlar için önemli olan seni sevmektir. Senin onu sevmen gerekmez, bu sevgi için. Karşılıksız, beklentisiz bir sevgidir o… Sen de onu seversen eğer, dünyanın damına çıkar... Ama sevmezsen kahrolmaz… Yıkılmaz… Sevmek sevdiklerini mutlu etmektir sözü bunlardan çıkmadır. Senin mutlu olduğunu görürlerse, bağırlarına taş basarlar. Seni sevmeye, senin mutluluğunu izlemeye devam ederler.
Bunlara Platonik aşık da denir, Geri zekalı da.
Eloğlu omleti yerken, yumurtanın kabuğuna bakan diye de tarif edilirler, mizah dilinde... Çünkü alay konusudur sevme şekilleri…
Seni kendisi için sevenler bencil olanlardır. Sevgilerinin amacı seni elde etmektir. Edemezlerse giderler. Ederlerse, karşılarına elde etmek istedikleri başka biri çıkınca giderler... Yani eninde sonunda gider onlar. Sevgileri kalıcı değildir. Beklentilerine bağlıdır. Senden bekledikçe sana… Beklenti başkasına dönünce ki döner, başkasına… Listeleri vardır bunların, senin adını da yazmak istedikleri… Yazdıkları…
Bu erkeklerin ikisi de sana Seni seviyorum der. İkinciler daha hızlı, daha çok, daha inandırıcı söylerler.
Durmadan da sevdiklerini kanıtlamaya çalışırlar. Çünkü seni elde etmeleri, inandırmalarına bağlıdır. Genç kızlar da, bu müthiş gösteriye dayanamazlar pek. Kapılırlar…
Bu yüzden etraf daha çok, elde etmek için sevenlerin zaferleri ile doludur.
Sevmek için seven, şov yapmayı sevmez. Sevdiğini göstermeyi, kanıtlamayı düşünmez. Onun için, söylenen değil, hissettirilen sevgi güzeldir. Senin hissetmeni, anlamanı bekler.
Sevmek için seven, sessizdir, sakindir. Aceleci hiç değildir. Onun için amaç sevmektir. Sevdiği için mutludur. Bu ona yeter aslında.
Elde etmek için seven, hızlıdır. Baş döndürücü, çok çekicidir. Baştan çıkartıcı, şaşırtıcıdır. Onlara kolay kapılır, insanlar.

Kadınlar, sevmek için seven erkeği, uzun yıllar geçmeden anlamazlar yani!..
Elde etmek için sevene hemen kapılırken.
Gerçeği yıllar sonra anlamaları da, belki terk edilip kapı önüne konmaları, ya da evde unutulup, aldatılmaları sonucudur.
20 Ekim 2007 21:30   mesajın adresini al  

espresyonist
espresyonist
sevmek için sevenlerle karşılaşanlara çok imreniyorum yaa benim karşıma çıkmadı öle biri bide şu var ben onlardan mıyım???? ama galiba evet öleyim...
20 Ekim 2007 21:41   mesajın adresini al  

serd@l
serd@l
tercihlerine dikkat etmen lazım..bi yerlerde yanlışın var demek ki ..ya da henüz o kişiyle tanışmadın..aceleci olmamak lazım..
20 Ekim 2007 21:44   mesajın adresini al  

espresyonist
espresyonist
bencede o kişiyle tanışmadım diyelim... tabi tercihlerde de varmış yanlışlar ama ben görememişim bunu:(
20 Ekim 2007 21:50   mesajın adresini al  

deişik
deişik
en iisi sewmiceksin ya sen seversin o zklemez seni....
20 Ekim 2007 21:55   mesajın adresini al  

polater
polater
sevmek için sevmek mi... Bence konu kadın erkek ilişkileri oldugu zaman böyle bişey sözkonusu olmaz. Sizi ancak anneniz böyle sevebilir. Aşkta bencillik vardır. Aşık olan sevdigini elde etmek ister, sevgisine aşkına karşılık bekler... Bu yüzden üçüncü tür erkek de sevdigi için elde etmek isteyenler olmalı bence...
20 Ekim 2007 21:55   mesajın adresini al  

serd@l
serd@l
önemli olan yanlışlarından ders çıkarıp çıkarmadığın..elbette hepimizi yanlışları oluyor olacak..zaten bu tecrübelerle buluyoruz yönümüzü...
20 Ekim 2007 21:57   mesajın adresini al  

-sokarca-
-sokarca-
Sevmek sevdiklerini mutlu etmektir sözü bunlardan çıkmadır. Senin mutlu olduğunu görürlerse, bağırlarına taş basarlar. Seni sevmeye, senin mutluluğunu izlemeye devam ederler.

Sevmek için seven, şov yapmayı sevmez. Sevdiğini göstermeyi, kanıtlamayı düşünmez. Onun için, söylenen değil, hissettirilen sevgi güzeldir. Senin hissetmeni, anlamanı bekler.
Sevmek için seven, sessizdir, sakindir. Aceleci hiç değildir. Onun için amaç sevmektir. Sevdiği için mutludur. Bu ona yeter aslında.

biri beni mi tarif etmiş yahu :P :D:D
20 Ekim 2007 22:07   mesajın adresini al  

serd@l
serd@l
yazı kimin hayalet ?
20 Ekim 2007 22:07   mesajın adresini al  

ver pacıno
ver pacıno
bilmiyorum ya arkadas imaille göndermiş bende koydum...

s£®d@l demis ki:

yazı kimin hayalet ?

20 Ekim 2007 22:11   mesajın adresini al  

off the record
off the record
Ne sevicem ya o beni sevsin :D
20 Ekim 2007 22:40   mesajın adresini al  

lithium
lithium
eloğlu omleti yapıo biz yumurta kabuklarını bakıoruz..
işte bu! işte bu.. bana dio orda ben anladm..
arkadaşım ekleyince daha hoşuma gitti.. yumurta kabuğuna da deil tavuğun g*tüne bakıoruz:)
20 Ekim 2007 22:53   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009