Sadece kizilderililer ve cezairliler mi ( ki bu cezairlilerin içinde bugun turistlerin uzerinde gezdigi fransizlarin o meshur Seine nehrine 1962 de canli canli atilan cezairlilerde var!!), zenciler, araplar, ve daha niceleri var,...Ama bugun buna ragmen Fransanin cumhurbaskani Sarkozy çikip ta televizyonlarda piskin piskin ve utanmadan ozur dilemeyi reddediyor...Ve bunu sozde dunyaya ozgurlugu getirdiklerini savunan bir milletin en onemli politikacilarindan bir tanesi yapiyor!!!!! Batinin iki yuzlulugu...
insan şu nankörlüğü görünce böyle soysuzların soyunu soykırsaydık keşke diyor....
15 Ekim 2007 01:59
kretzsche
beni üzen şey, geçmişte nelerin olup bittiği değil, zaten ne olup bittiği konusunda kime sorsam farklı bir şey söylüyor
beni asıl üzen, bazı büyük güçlerin kendi çıkarları için birtakım senaryolar ortaya koymaları, ve halkı yönlendirmeleri. bunun üzerine de insanların birbirlerine düşmanlık beslemeleri.
bugün amerika stratejiler belirliyor, buna göre bazı kararlar alıyor, uyguluyor. eğer amerikanın ekmeğine yağ sürersen ermenilere soykırım yapılmamış, yok eğer amerikaya karşı durursan ermenilere acaip bir soykırım yapılmış.. ben ne anladım bu işten?
15 Ekim 2007 03:49
kafamagöre
biz acayip bi halkız yaa
15 Ekim 2007 08:57
'ekaitz'
soykırım adına olsun yada bireysel anlamda olsun vatan için kurşun sıkandan allah razı olsun.. vatana öyle yada böyle dil uzatan köpek elbette cezasını çekecek.. çekmişte zamanında bugünde çekiyorda zaten.. keşke zamanında bu kadar iyi niyetli , hoşgörülü olmayıpta, onların yaptığı gibi ele geçirdiğimiz yerde soykırıma dayalı bir asimilasyon yapsaydık.. o zaman iyi olurduk herkezin gözü önünde.. ne ermeni diye bi millet kalırdı, ne de soykırımdan bi esame..
115 Ekim 2007 11:50
gruen
johnny sacromoni demis ki:
Arkadaşlar bu hikayeyi bende duydum da bana biraz çakma geldi açıkçası herhangi bir yabancı kaynaktan duyulmuş okunmuş bir olay değil, forward mail kokuyor.
Son kısmı zaten çakma. (Bu olay, Mülhaymli'lerin gönüllerin de taht kurmuştur.
Giydikleri yeniçeri kıyafetlerini, daha sonra Mülhaym a bağlı Karlsruhe müzesine koyup ziyarete açarlar.) Başı hakkında da şehrin sitesine baktım, olayla alakalı hiç bir şey yazmıyor. Son kısmın doğrusu ise şöyledir : Osmanlı İmparatorluğunun Viyana Seferlerine karşı Avusturya İmparatorluğuna yardım için gelen Almanya'nın Baden bölgesi yöneticisi ve askerleri, geri dönüşte, Osmanlı askerlerinin arkalarında bıraktıkları ganimetleri toplayıp, Karlsruhe şehrinin o zamanki merkezi olan Durlach Sarayı'na getirmişlerdir. Bir süre orada sergilenen ganimetler, sonra şehire yeni kurulan saraya aktarılmıştır. Sanal müze olarak da sergilenen parçalar, http://www.tuerkenbeute.de/ sitesinde görülebilir. İngilizce olarak yok galiba ama, gene de görmek güzel... Ayrıca müze (saray) her cuma günü herkese ücretsiz olarak ziyarete açıktır.
15 Ekim 2007 17:05
gokkche
osmanlı'nın azınlıklara ve kendisinden yardım isteyen devletlere karşı gayet hoşgörülü ve yardımsever yaklaştığı bundan daha keskin delillerle sabittir. osmanlı ermenilere ve yahudilere verdiği değeri kendi insanına verseydi bugün sözde ermeni soykırımını konuşuyo olmazdık büyük ihtimalle.. hâlâ akıllanmış değiliz. turistik mekânlarda bunu açık ve seçik bir şekilde görüyoruz.. sebepler farklı; fakat mantık aynı. atalarımızdan 'kendi insanını hiçe sayma' huyunu da devralmışız kanımca.. her neyse konuyu saptırdığımın farkındayım toparlayayım.. diyeceğim şu ki ermeni vatandaşların soykırım iddiaları onları osmanlının tepelerine çıkarmasıdır. görüyoruz millet-i sadıkayı(!) bu adamlar bu propagandayı yapacak variyete nasıl sahip oldu? bunu tarihin derinliklerinde aramak lazım. çok da derinlerde değil gerçi..
15 Ekim 2007 17:07
luca leotardo
Arkadaşlar Osmanlı' nın ve Türkiye' nin kültürel zenginliğini öğrenmek için forward mail falan okumak cidden bir üniversiteliye yakışmayacak kadar yavan ve yüzeysel kalır bilgiye ulaşma amacında- nacizane tavsiyem nihat genc' in Aşk Coğrafyasında Konuşmalar isimli kitabındaki (Destek yayınları, Nihat Genç, 13 ytl' ye ben haftasonu aldım:) giriş kısmındaki makalelerdir. Güzel anlatır derin anlatır.
Konuyu anlatan yüzlerce kaynaktan belki de en sıradanıdır ama en güzel en nitelikli forward mailden değerlidir benim gözümde sizde okursanız yorumlarınızı paylaşmanızı isterim..
örnek gerçek olsa bile ufak bir yanlış yapıyorsun Fırat muhtemelen bilerek, ermeni soykırımında sorumlu tutulan kişiler Osmanlı hanedanı değil İttihatcılar yani enver paşa ve tayfası. Sorumlu kişi Osmanlı hanedanından olsa örnek yerinde olurdu ama tezin başttan çürük anlıyacağın
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/15209
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.